Sporni poljski kebab tudi na Gorenjskem

Kranj – Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v petek sporočila, da je Slovenija v okviru zadnjega odkritja spornega poljskega mesa dobila tri tone zamrznjenega kebaba, ki ga je prejelo 49 obratov s ponudbo kebaba, med njimi tudi pet s širšega gorenjskega območja. Uprava je zaukazala umik spornega mesa s trga, v petek in tudi v naslednjih dneh pa je preverjala umik.

Slovenski distributer Alebon iz Ljubljane je prejel od poljskega proizvajalca Efes-pol Fedai Simsek Sp.zoo 11,7 tone zamrznjenega kebaba, od tega ga je 8,7 tone distribuiral na Hrvaško, tri tone pa po Sloveniji. Uprava za varno hrano je bila v četrtek popoldne prek sistema hitrega obveščanja seznanjena z rezultati mikrobioloških analiz vzorcev kebaba, ki so jih odvzeli pristojni hrvaški organi. V vzorcih je bila ugotovljena prisotnost salmonele in listerije. V upravi ob tem poudarjajo, da živilo v primeru, če je bilo dobro toplotno obdelano, ne predstavlja neposrednega tveganja za zdravje potrošnikov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / nedelja, 2. marec 2014 / 07:00

Le varna smuka je v užitek

Varnost na smučiščih je pomembna, zanjo pa je v prvi vrsti odgovoren predvsem vsak smučar sam. Do nesreč največkrat pride, ko smučarji niso zbrani in pozorni na okolico.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / torek, 6. januar 2009 / 07:00

Neisha dodala piko na i

Konec decembra je bil v Žireh tradicionalen koncert pihalne godbe Alpina Žiri z gostjo večera Neisho.

Prosti čas / torek, 6. januar 2009 / 07:00

Vitaminske bombe za zimske dni

Sadni in zelenjavni sokovi ali ´smoothiji´ so neke vrste hitra prehrana, vendar pa za razliko od tega, kar običajno zaužijemo kot hitro prehrano, zelo zdravi in posebej v tem hladnem zimskem obdobju p...

Prosti čas / torek, 6. januar 2009 / 07:00

Impresionisti

Danes premierno prihaja na TV Piko nova humoristična oddaja TV Impresionisti. Zabava se tako na TV Piki obeta vsak torek ob 22.30.

Kranj / torek, 6. januar 2009 / 07:00

Včeraj so se začele razprodaje

Cene zimske konfekcije, obutve in športne opreme nižje tudi za polovico.

Nasveti / torek, 6. januar 2009 / 07:00

Pred in med prvo vožnjo

Pred prvo vožnjo smo izbrali kolo, dodatno opremo in se nekaj malega poučili o hitrih popravilih.