Organizatorka razstave Manca Matičič Zver, Matej Zorman s svojim izdelkom, dekanja Fakultete za dizajn Nada Matičič in Tara Zupančič / Foto: Tina Dokl

Zgodbe kreativnih upov dizajna

Mladi kreativni upi Fakultete za dizajn so se prek zgodb in idej poklonili literatu Ivanu Cankarju z razstavo Design Explosion. V Hiši za dizajn managment in inovacije si lahko do konca poletja ogledate izdelke študentov dizajna, ki jih bodo morebiti nekoč razvili v blagovno znamko. Matej Zorman iz Trboj, študent prvega letnika smeri Tekstili in oblačila je tako ustvaril kolekcijo oblačil, katere tematika so študentski upori v letu 1986. »Poudariti sem želel groteskno bolečino, ki so jo doživljali študenti med uporom in pretepi. Osrednja kosa sta bomber jakna in široke hlače. Uporabil sem temačne barve, predvsem sivo z vijoličnimi detajli, ki odražata zatirano počutje študentov.« Projektu se je pridružila tudi Tara Zupančič, ki je svoj umetniški talent pokazala že pri unikatnih ročno poslikanih skodelicah. Tokrat je predstavila svojo novo kolekcijo torb, denarnic in dodatkov iz recikliranih materialov. Tara se je v novem modnem projektu povezala z blagovno znamko Tricikel, s katero zdaj ustvarja modne kose, sama pa se podpisuje pod avtorsko grafiko in oblikovanje, ki krasijo torbe Tricikel x Varishana.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / četrtek, 24. september 2009 / 07:00

Zlata pravljica

Celje je prišlo v Ljubljano. Na gradu smo spremljali blišč žlahtnih kovin in dragih kamnov. Zimsko zlato pravljico so nam tokrat približali drsalci.

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / četrtek, 26. november 2015 / 13:34

Za vse dijake se najde delo

Obvezen del učnega programa dijakov srednjega poklicnega in srednjega strokovnega ter poklicno-tehniškega izobraževanja predstavlja praktično usposabljanje z delom (PUD), ki se izvaja pri delodajalcih...

Razvedrilo / četrtek, 26. november 2015 / 13:34

Osmi rojstni dan

Kranjska Dežela nakupov je praznovala že osmi rojstni dan. Vse najboljše ji je zaželelo lepo število obiskovalcev, največja gneča pa je bila ob kolesu sreče. Seveda tudi brez torte ni šlo.

Gospodarstvo / četrtek, 26. november 2015 / 13:29

Do združitve brez sprememb

V Savatechu pričakujejo, da se bodo priprave na integracijo v švedski koncern Trelleborg začele konec marca, ko bo potrjena združitev s sedanjim češkim lastnikom.

Škofja Loka / četrtek, 26. november 2015 / 13:04

Nevarno na Godešiču

Zaradi velikih hitrosti na cesti skozi Godešič je ogrožena varnost pešcev, zato domačini zahtevajo ukrepe. Samo v dveh mesecih so se tam zgodile tri prometne nesreče.

Škofja Loka / četrtek, 26. november 2015 / 13:02

Še vedno jih jezi komunalni prispevek

Reteče – Na zboru krajanov KS Godešič in Reteče - Gorenja vas v začetku novembra je bila znova beseda o komunalnem prispevku, ki ga zaračunava škofjeloška občinska uprava.