V gorenjskem derbiju so sicer zanesljivo slavili hokejisti SIJ Acroni Jesenic, tudi Kranjčani pa so se borili do zadnje minute. / Foto: Gorazd Kavčič

V domačem golu preveč ploščkov

V sredo so hokejisti Triglava in SIJ Acroni Jesenice v Ledeni dvorani Zlato polje odigrali tekmo državnega članskega prvenstva, ki se je končala z zmago slednjih.

Kranj – Tribune kranjske Ledene dvorane Zlato polje so bile polne, gledalci pa so pred začetkom pozdravili domače mladince, ki so prejšnji petek v Tivoliju osvojili naslov državnih prvakov.

Triglavani so se nato pogumno postavili po robu državnim prvakom, a so ti z izkušnjami močnejše lige uspešno izkoristili svoje priložnosti ter zmagali z rezultatom 1 : 6 (0 : 1, 0 : 2, 1 : 3) in iz Kranja odnesli tri točke.

»Mislim, da manjše igrišče tukaj v Kranju naredi tekmo veliko hitrejšo. Moram pa priznati, da so se hokejisti Triglava dobro upirali, posebno v prvi in drugi tretjini, v kateri so igrali zelo agresivno. Nam je zaradi poškodb manjkalo nekaj igralcev, zato je bila tudi zasedba manj številna. Sedaj se bo treba spočiti, saj nas čaka težak konec tedna v ligi INL,« je po tekmi povedal trener moštva SIJ Acroni Jesenice Dejan Varl.

»Fantje so se borili vseh šestdeset minut. Kvaliteta je seveda na strani Jesenic in vsako malenkost, ko smo malo popustili, so znali kaznovati. Morda smo dobili kakšen gol preveč v zadnji tretjini, a moram fantom le čestitati za pristop in borbenost,« je bil z igro svojih varovancev zadovoljen trener Triglava Gorazd Drinovec.

Kranjčane danes čaka tekma v Mariboru, ekipo SIJ Acroni Jesenice pa dve gostovanji v ligi INL. Danes potujejo v Bregenzerwald, jutri pa v Lustenau.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / četrtek, 12. april 2018 / 19:49

Uspešna akcija pomoči

V humanitarni akciji pomoči za Suzano in Ivanko Šenk, ki sta po eksploziji v hiši na Mlaki ostali brez strehe nad glavo, so doslej zbrali skoraj štirideset tisoč evrov.

Objavljeno na isti dan


Šport / sobota, 6. februar 2016 / 12:00

V domačem golu preveč ploščkov

V sredo so hokejisti Triglava in SIJ Acroni Jesenice v Ledeni dvorani Zlato polje odigrali tekmo državnega članskega prvenstva, ki se je končala z zmago slednjih.

Humor / sobota, 6. februar 2016 / 11:46

Človeška ribica bo mati

V začetku tedna je odjeknila novica – človeška ribica v Postojnski jami bo »rodila«. V pričakovanju jamskega naraščaja v političnih strankah že izbirajo imena.

Slovenija / sobota, 6. februar 2016 / 11:45

Nikoli več?

Na dan holokavsta 2016 (27. januar) smo se spet zaklinjali, da se takšna tragedija ne sme ponoviti. Nikoli več! »Never again!« Toda mar ni to, kar se širom po svetu dogaja z begunci, že blizu novega h...

Gospodarstvo / sobota, 6. februar 2016 / 11:44

Kmečki stroji odprli trgovino pri Svetem Duhu

Sveti Duh – Podjetje Prodajni center Kmečki stroji s sedežem pri Sveti Barbari je v ponedeljek pri Svetem Duhu pri Škofji Loki odprlo novo kmetijsko trgovino, v kateri prodajajo kmetijsko in gozdar...

Gospodarstvo / sobota, 6. februar 2016 / 11:43

Čas je za prijavo dobrot

Kranj – Kmetijsko gozdarski zavod Ptuj, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije in Mestna občina Ptuj bodo v sodelovanju s preostalimi kmetijsko gozdarskimi zavodi tudi letos maja na Ptuju pripravil...