Samo Budna na Vovkovem vrtu

Kranj – Danes, 12. junija, ob 20. uri bo v okviru festivala Godibodi na Vovkovem vrtu nastopil violinist Beltinške bande, vodja zasedbe Posodi mi jurja in spremljevalni glasbenik Vlada Kreslina Samo Budna s svojim bendom. Vstop prost.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / torek, 19. maj 2015 / 11:04

Seznam stvari: za okolje

Plan B – skupina okoljskih nevladnih organizacij je sestavila seznam stvari, ki jih vsak od nas lahko naredi za okolje. "Izberite eno ali več točk ter jih v enem letu skušajte vtkati v svoj vsakdan!"...

Objavljeno na isti dan


Kultura / četrtek, 19. junij 2014 / 10:02

Filmski festival z ekološko noto

Ta teden je Bled filmsko obarvan: od 17. do 21. junija tam namreč poteka prvi mednarodni angažiran filmski festival v Sloveniji, Bled Film Festival.

Jesenice / četrtek, 19. junij 2014 / 09:35

Svetovni dan družabnega pletenja

Na Jesenicah so se pridružili svetovnemu dnevu družabnega pletenja. Skupaj so pletle Bošnjakinje, Srbkinje, Kosovarke in Slovenke.

Nasveti / četrtek, 19. junij 2014 / 09:35

Osvežitev za poletne dni

Prvi vročinski val je že za nami. V vročih dneh še kako prav pride osvežilna sladica. Priprava domačega sladoleda in sladice v kozarcu vam ne bo vzela veliko časa.

Nasveti / četrtek, 19. junij 2014 / 09:32

Tanja odgovarja

Hvala za vse odgovore do sedaj. Tokrat vas sprašujem za najmlajšega sina. Ali se bo vključil v novo okolje in ali bo uspešen še naprej? Hvala vam za odgovor.

Razvedrilo / četrtek, 19. junij 2014 / 09:30

Pri sto štirih brez zdravil

V Zavodu svetega Martina v Srednji vasi v Bohinju je stočetrti rojstni dan praznovala še čila Jeseničanka Frančiška Možina, ki se je sicer rodila v Bohinju.