Kuhar pohvalil mlade kuharje
V Radovljici je bilo v soboto kuharsko tekmovanje dijakov srednjih gostinskih in turističnih šol. Vodja ocenjevalne komisije Andrej Kuhar je pohvalil izdelke mladih kuharjev.
Radovljica – »Slabega rezultata ni. Vsa jedila so po izgledu zelo dobro pripravljena, po okusu pa so nekatera malo slabša,« je razplet drugega kuharskega tekmovanja dijakov srednjih gostinskih in turističnih šol v Radovljici komentiral Andrej Kuhar iz Vile Bled, pohvalil mlade kuharje in zmagovalno ekipo - dijake ljubljanske šole za gostinstvo in turizem povabil, da se jim za nagrado pridružijo pri kuhanju v vili. Tekmovanje je drugo leto zapored pripravil Aktiv kuharstva Srednje gostinske in turistične šole Radovljica. Tokrat se ga je po besedah vodje tekmovanja Jožeta Soviča udeležilo devet ekip iz ljubljanske, celjske, radovljiške, novomeške, mariborske in radenske šole, ki so se med seboj pomerile v pripravi menija za pet oseb – hladne ali tople začetne jedi iz lososa, glavne jedi iz piščanca s prilogo in prikuho ter sladice iz čokolade. Tekmovanje je bilo izenačeno, ocenjevalna komisija, v kateri so bili poleg Andreja Kuharja še Igor Jagodic iz Hotela Toplice, Uroš Gorjanc, osebni kuhar finske veleposlanice, in Blaž Kočevar iz Kranjske gostilnice, je kar sedmim ekipam prisodila zlato priznanje. Največ točk je zbrala ljubljanska ekipa, drugo je bilo Celje 2, tretja prva ekipa radovljiške šole in četrta Radovljica 2. Radovljica 1 je bila pri pripravi sladice druga med devetimi ekipami, Radovljica 2 pa je enako mesto zasedla pri predjedi. Za prvo radovljiško ekipo so tekmovali dijaki Štefan Sajovic, Miha Trček in Žiga Vidmar pod mentorskim vodstvom Marije Arh – Ivanšek, Drugo ekipo so sestavljali dijaki Robi Gotič, Nino Dakskebler in Žiga Šolar, njihov mentor pa je bil Anton Tušek.