Jogurtove rezine z breskvami

Že dolgo ni bilo tako vročega poletja in vročina še kar vztraja. Če ne drugače, se lahko vsaj malo osvežimo z jogurtovimi rezinami z breskvami. Za njihovo pripravo ne potrebujemo pečice in niti ne prav veliko časa. Kljub temu da so preproste in hitre za pripravo, so boljše kot marsikatera sladica, za pripravo katere potrebujemo skoraj da slaščičarsko šolo.

Za pripravo jogurtovih rezin z breskvami potrebujemo: 100 g otroških piškotov (piškotov za tiramisu), 0,5 kg navadnega jogurta, 0,5 l smetane za stepanje, 6 listov želatine, 4 žlice sladkorja, 300 g svežih breskev, 1 vaniljev sladkor, 1 dl razredčenega sadnega sirupa ali soka iz kompota.

Piškote razporedimo po srednje velikem pekaču in jih prelijemo z razredčenim sadnim sirupom ali kompotom. Breskve narežemo na majhne kocke, jih potresemo z vaniljevim sladkorjem in prelijemo z limoninim sokom. Premešamo in jih razporedimo po piškotih.

Želatino namočimo za 10 minut v hladni vodi. 1 dl smetane segrejemo do vretja ter vanjo vmešamo namočeno in ožeto želatino. Odstavimo s štedilnika in mešamo, da se želatina raztopi. Preostalo smetano stepemo. Skupaj zmešamo jogurt in sladkor ter mešamo toliko časa, da se sladkor raztopi. Nato prilijemo ohlajeno smetano z raztopljeno želatino in premešamo. Nazadnje s spatulo vmešamo še stepeno smetano. S pripravljeno kremo prelijemo čez narezane breskve in poravnamo. Pekač postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se krema strdi.

Nasvet: Sveže breskve lahko nadomestimo tudi s sadjem iz kompota.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / nedelja, 19. julij 2009 / 07:00

Dogovor gostincev z zbornico

Ljubljana - Sindikat delavcev gostinstva in turizma ter GZS - Turistično gostinska zbornica in ZDS – Sekcija za turizem in gostinstvo so ta teden le podpisali aneks h kolektivni...

Objavljeno na isti dan


Nasveti / četrtek, 7. december 2017 / 22:00

Kolački s karamelo in čokolado

Piškoti s karamelo, obliti s čokolado ... Sliši se zelo dobro in verjetno veste, o kateri čokoladici govorim. Prav tako, še celo boljšo, lahko pripravimo sami doma.

Razvedrilo / četrtek, 7. december 2017 / 21:58

Podprli »Neodvisne«

Na prednovoletnem dobrodelnem srečanju poslovnih partnerjev skupine Elektro Gorenjska so zbirali sredstva za program Neodvisen.si in prisluhnili klavirski predstavi Fantom iz opere.

Razvedrilo / četrtek, 7. december 2017 / 21:54

Podoknica ob četrt stoletja

V dvorani Osnovne šole Naklo je potekal tradicionalni koncertni večer Podoknica generacij, ki je bil ob jubileju Mešanega pevskega zbora Dobrava tokrat še posebej praznično obarvan.

Razvedrilo / četrtek, 7. december 2017 / 21:52

Razstava portalov

V avli Gorenjskega glasa je na ogled razstava podob vratnih portalov, ki sta jo pripravila Likovno društvo Naklo in KUD Trata iz Gorenje vasi.

Kronika / četrtek, 7. december 2017 / 21:51

Jakupiju dosodili še štiri mesece zapora

Ljubljana – Jeseničana Mirzana Jakupija, ki je bil na kranjskem okrožnem sodišču konec septembra v odmevnem primeru smrti dveletne jeseniške deklice Arine nepravnomočno obsojen na 21 let zapora (so...