Jogurtove rezine z breskvami

Že dolgo ni bilo tako vročega poletja in vročina še kar vztraja. Če ne drugače, se lahko vsaj malo osvežimo z jogurtovimi rezinami z breskvami. Za njihovo pripravo ne potrebujemo pečice in niti ne prav veliko časa. Kljub temu da so preproste in hitre za pripravo, so boljše kot marsikatera sladica, za pripravo katere potrebujemo skoraj da slaščičarsko šolo.

Za pripravo jogurtovih rezin z breskvami potrebujemo: 100 g otroških piškotov (piškotov za tiramisu), 0,5 kg navadnega jogurta, 0,5 l smetane za stepanje, 6 listov želatine, 4 žlice sladkorja, 300 g svežih breskev, 1 vaniljev sladkor, 1 dl razredčenega sadnega sirupa ali soka iz kompota.

Piškote razporedimo po srednje velikem pekaču in jih prelijemo z razredčenim sadnim sirupom ali kompotom. Breskve narežemo na majhne kocke, jih potresemo z vaniljevim sladkorjem in prelijemo z limoninim sokom. Premešamo in jih razporedimo po piškotih.

Želatino namočimo za 10 minut v hladni vodi. 1 dl smetane segrejemo do vretja ter vanjo vmešamo namočeno in ožeto želatino. Odstavimo s štedilnika in mešamo, da se želatina raztopi. Preostalo smetano stepemo. Skupaj zmešamo jogurt in sladkor ter mešamo toliko časa, da se sladkor raztopi. Nato prilijemo ohlajeno smetano z raztopljeno želatino in premešamo. Nazadnje s spatulo vmešamo še stepeno smetano. S pripravljeno kremo prelijemo čez narezane breskve in poravnamo. Pekač postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se krema strdi.

Nasvet: Sveže breskve lahko nadomestimo tudi s sadjem iz kompota.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenja vas-Poljane / sobota, 5. november 2011 / 07:00

Skoraj dve tretjini za investicije

V občini Gorenja vas-Poljane so znova sprejeli rekordni proračun, vendar se svetniki bojijo, da je prenapihnjen.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / ponedeljek, 24. marec 2014 / 13:34

Gorenjski banki podaljšali rok

Banka Slovenije je banki rok za dokapitalizacijo podaljšala do konca leta.

Kranj / ponedeljek, 24. marec 2014 / 13:32

Živalsko dober žur uspel

Kranj – Društvo za zaščito živali Kranj je k organizaciji dogodkov dodala še enega, nedavni Živalsko dober žur v kranjskem Clubu Extreme. Društvo je imelo tam tudi svojo stojnico, licitirali so izd...

Kamnik / ponedeljek, 24. marec 2014 / 13:31

Praznik trniča na tržnici Okusi Kamnika

Kamnik – Zavod za turizem in šport v občini Kamnik pripravlja praznik trniča, saj si v sodelovanju z lokalnimi gostinci in s podporo strokovnjakov prizadevajo, da bi ta velikoplaninski sir ne bil l...

Gospodarstvo / ponedeljek, 24. marec 2014 / 13:25

Cepljenje ostaja obvezno

Letos je proti steklini treba cepiti vse pse, o nadaljnjih cepljenjih pa bodo lastnike obveščali veterinarji.

Kultura / ponedeljek, 24. marec 2014 / 13:16

Brezmejne naravne perspektive

Tržič – V galeriji Atrij je do 1. aprila na ogled razstava sodobne umetnice mlade generacije, domačinke Lučke Šparovec, ki moč in drznost svojega umetniškega ustvarjanja predstavlja s klasično umet...