Pijana voznika domov odpeljali svojci

Kranj – V noči na soboto so gorenjski prometni policisti obravnavali močno pijana voznika. V Kranju so se odzvali na prijavo zelo nezanesljive vožnje. Iz prometa so izločili voznika z 1 mg/l alkohola v izdihanem zraku, kar je več kot dva promila. »Zanj je bilo prijavljeno, da vijuga levo in desno, po nasprotni strani ceste, se ustavlja in speljuje, kar so vse klasični simptomi pijane vožnje,« so razložili na Policijski upravi Kranj.

V drugem primeru pa so ravno tako na območju Kranja obravnavali voznika, ki je pod vplivom alkohola (0,82 mg/l) povzročil prometno nesrečo s samoudeležbo. Trčil je v betonsko ograjo. Ker se je v nesreči poškodoval potnik v vozilu, jo policisti obravnavajo kot kaznivo dejanje nevarne vožnje.

»Oba pijana voznika so domov odpeljali svojci, kar je stvar, ki bi si jo oba lahko uredila že pred nevarno vožnjo. Neodobravanja domačih zaradi pijanega stanja bi bila sicer verjetno deležna v vsakem primeru, vendar kot potnika vsaj ne bi ogrožala drugih, obenem pa bi si prihranila še kazen,« so v sporočilu za javnost še pripisali gorenjski policisti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / petek, 20. maj 2016 / 14:38

Najlepše narcise

V Planini pod Golico se je minuli konec tedna odvijal tradicionalni Praznik narcis, v sklopu katerega so izbrali že dvainpetdeseto miss narcis, ki je letos postala Novomeščanka Mojca Vidmar.

Objavljeno na isti dan


Šport / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Domov je prišel le na počitek

Slovenski maratonski plavalec Martin Strel se je po novem rekordnem dosežku, ko je v 66 dneh preplaval kar 5268 kilometrov Amazonke, v petek utrujen vrnil domov.

Šenčur / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Vrtec že pretesen

Vrtec v Šenčurju so zgradili šele pred desetimi leti, pa je že nekaj let premajhen. Prihodnje leto bodo dve skupini otrok nastanili kar v šoli.

Radovljica / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Norvežane zanima poraba denarja

Norveška delegacija se je seznanila z uresničevanjem projekta Sejem bil je živ, za katerega 1,2 milijona evrov prispeva Norveški finančni mehanizem.

Gorje / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Bo Zgornja Gorenjska svoja pokrajina?

Zgornje Gorje - Župani osmih občin z Zgornje Gorenjske (Bled, Bohinj, Gorje, Radovljica, Tržič, Žirovnica, Jesenice in Kranjska Gora) so na rednem mesečnem kolegiju v to...

Splošno / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Zabava uspela, deskar preživel

Deklice s koktejli so imele pladnje redno prazne, gostje so bili sproščeni od prvega trenutka, zabava deskarja Roka Flandra ob koncu uspešne sezone je minila v prijetnem vzdušju.