Igor Štebe / Foto: Gorazd Kavčič

Podžupana Marinko in Štebe

Komendski župan Stanislav Poglajen je za podžupana imenoval svetnika Aleša Marinka in znova Igorja Štebeta.

Komenda – Na četrtkovi seji občinskega sveta v Komendi je župan Stanislav Poglajen svetnike in javnost seznanil z imenovanjem podžupanov. Kot je znano, je namreč že ob koncu lanskega leta odstop s funkcije podžupana podal svetnik Igor Štebe. Kot so takrat zapisali v Štebetovi Listi TRN, »je težko delovati v vlogi podžupana, če nimaš vseh informacij« in da so bila nesoglasja med županom in podžupanom prevelika. Zapis, objavljen v komendskem občinskem časopisu, se je nanašal na izgubljeno tožbo v zadevi Palmarium, v kateri je sodišče občini naložilo plačilo odškodnine v vrednosti 1,2 milijona evrov, svetniki pa so Poglajnu očitali, da jih o poteku tožbe ni obveščal.

Spremembo statuta, s katero lahko župan odslej imenuje dva podžupana, je Poglajen nato napovedal na februarski seji, ko je pod pritiskom svetnikov že napovedal tudi svoj odstop, a si je kasneje premislil in s položaja ni odstopil.

Novi stari podžupan je tako znova Igor Štebe. Poglajen se mu je zahvalil, da je po dogajanju v zvezi s Palmariumom stopil korak nazaj ter ponovno sprejel funkcijo. »Več kot nas bo na istem vlaku, lažje nam bo uspelo,« je ob tem dejal komendski župan, ki se je Štebetu zahvalil tudi za pomembno vlogo, ki jo je imel pri reševanju finančnih težav tamkajšnje poslovne cone, ki bo do poletja poplačala še zadnje dolgove. Kot je povedal Štebe, je funkcijo ponovno sprejel »z veliko mero zadržanosti in premislekom«, kljub temu da si bodo nekateri njegovo potezo razlagali po svoje, pa se bo še naprej trudil in deloval v dobro Komende, je še povedal.

Drugi podžupan je Aleš Marinko iz Slovenske demokratske stranke. »Po tehtnem premisleku sem ponujeno funkcijo sprejel, saj hočem pomagati občini pri reševanju težav, v katerih se je znašla. Seveda bi bil lahko v tej na trenutke komediji zmešnjav tiho in čakal na razplet ali pa glasno in všečno preko medijev opozarjal na nepravilnosti in pripravljal teren za volitve,« je bil pomenljiv Marinko.

Oba podžupana bosta funkciji opravljala nepoklicno, po besedah Poglajna pa si področij delovanja formalno niso razdelili in se bodo sproti dogovarjali, katere naloge bo kdo prevzel. Tudi Poglajen bo funkcijo poklicno opravljal le še do konca meseca. Začetek maja se bo namreč upokojil in od takrat županoval kot nepoklicni župan.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / četrtek, 6. julij 2017 / 18:59

Živa ulica in večer na vasi

Konec junija so v Kranju pripravili zanimivo dogajanje na Tomšičevi ulici. Turistično društvo Dovje - Mojstrana pa je v soboto na Dovjem organiziralo že dvaintrideseti tradicionalni Večer na vasi z do...

Objavljeno na isti dan


Kranj / sreda, 28. april 2021 / 23:43

Manj prihodkov, manj projektov

V Kranju so lani zaradi zamude države pri objavi nekaterih razpisov realizirali le okoli sedeminsedemdeset odstotkov načrtovanih prihodkov, zato je na drugi strani trpela tudi izvedba večjih projektov...

Komenda / sreda, 28. april 2021 / 23:40

Podžupana Marinko in Štebe

Komendski župan Stanislav Poglajen je za podžupana imenoval svetnika Aleša Marinka in znova Igorja Štebeta.

Gospodarstvo / sreda, 28. april 2021 / 23:36

Vsak na svoji strani

Več kot leto dni po odhodu trinajstih dimnikarjev iz podjetja Dimnikarstvo Dovrtel so dimnikarji obeh strani še vedno sprti, vložena je tudi tožba.

Preddvor / sreda, 28. april 2021 / 23:34

Pospešeno obnavljajo grad

Občina Preddvor je za obnovo dela strehe, fasade ter oken in vrat gradu Dvor kandidirala tudi za sredstva Ministrstva za kulturo.

Škofja Loka / sreda, 28. april 2021 / 23:29

Glasovali bodo v projektu #Naša Loka

V sredo in nedeljo, 5. in 9. maja, bo potekalo glasovanje v projektu #Naša Loka, kar uresničuje participativni proračun.