Glasovali bodo v projektu #Naša Loka

V sredo in nedeljo, 5. in 9. maja, bo potekalo glasovanje v projektu #Naša Loka, kar uresničuje participativni proračun.

Škofja Loka – Letos je tudi Škofja Loka vstopila v projekt participativnega proračuna. Projektom, o katerih odločajo občanke in občani v krajevnih skupnostih, občina v proračunu namenja 275 tisoč evrov, za vsako od krajevnih skupnosti po 25 tisočakov. Občina se zavezuje, da bo izglasovane projekte uresničila letos in prihodnje leto.

Projekt #Naša Loka je tik pred zadnjo fazo. V prvi so občani predlagali projekte, za katere želijo, da se izvedejo v njihovem kraju. V drugi so se udeležili delavnic in se poučili o načinu sodelovanja, v tretji so oddali svoje predloge (prejeli so jih 135), v četrti je posebna komisija pregledala in potrdila projekte, ki jih je mogoče uresničiti v letu ali dveh. Zadnja faza bo glasovanje, ki bo v živo potekalo v sredo, 5. maja, od 16. do 20. ure in v nedeljo, 9. maja, od 8. do 12. ure. Zaradi trenutnih spremenljivih zdravstvenih razmer obstaja tudi verjetnost spletnega glasovanja, pravijo na občini, zato so navodila, kako kako glasovati po spletu, objavili na spletni strani predlagam.skofjaloka.si. Izšel je tudi katalog predlogov, kjer so po posameznih krajevnih skupnostih nanizane vse na glasovanje uvrščene ideje. Glasujejo lahko vse občanke in občani Škofje Loke, ki so do dneva glasovanja dopolnili 16 let. Glasujejo lahko samo v krajevni skupnosti, kjer imajo stalno prebivališče, in sicer za projekte, ki so bili predlagani v tej krajevni skupnosti. Glasovnice bodo prejeli pri volilni komisiji na kraju glasovanja. Med predlaganimi projekti bodo izbrali tri in jim namenili eno, dve ali tri točke.

V katalogu najdemo zelo zanimive predloge, kaj bi želeli krajani in krajanke izboljšati tam, kjer živijo. Za posamezne krajevne skupnosti je v katalog uvrščenih od štiri do štirinajst predlogov. Naj omenimo le en primer. V KS Godešič se je na glasovanje uvrstilo enajst predlogov: delavnica izboljšanja kvalitete življenja starejših, namestitev košev za pasje iztrebke, plesne urice za otroke in tečaj družabnih plesov za odrasle, ureditev parkirišča ob nogometnem igrišču na Produ, nova otroška igrala, začetek urejanja športnega parka pri bifeju, fitnes v naravi, mrežasta ograja ob nogometnem igrišču z naravno travo, ureditev mobilnih jaslic pred cerkvijo sv. Miklavža, parkirišče ob gasilskem domu, tečaj komunikacije v angleškem jeziku.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / sobota, 4. julij 2015 / 09:33

Električni skiro za občino

Škofja Loka – Mladi inovatorji Medpodjetniškega izobraževalnega centra v Škofji Loki (MIC) so lani izdelali električni skiro, zdaj pa je izdelan prvi primerek za prodajo. V ponedeljek so ga predsta...

Objavljeno na isti dan


Kranj / sreda, 28. april 2021 / 23:43

Manj prihodkov, manj projektov

V Kranju so lani zaradi zamude države pri objavi nekaterih razpisov realizirali le okoli sedeminsedemdeset odstotkov načrtovanih prihodkov, zato je na drugi strani trpela tudi izvedba večjih projektov...

Komenda / sreda, 28. april 2021 / 23:40

Podžupana Marinko in Štebe

Komendski župan Stanislav Poglajen je za podžupana imenoval svetnika Aleša Marinka in znova Igorja Štebeta.

Gospodarstvo / sreda, 28. april 2021 / 23:36

Vsak na svoji strani

Več kot leto dni po odhodu trinajstih dimnikarjev iz podjetja Dimnikarstvo Dovrtel so dimnikarji obeh strani še vedno sprti, vložena je tudi tožba.

Preddvor / sreda, 28. april 2021 / 23:34

Pospešeno obnavljajo grad

Občina Preddvor je za obnovo dela strehe, fasade ter oken in vrat gradu Dvor kandidirala tudi za sredstva Ministrstva za kulturo.

Škofja Loka / sreda, 28. april 2021 / 23:29

Glasovali bodo v projektu #Naša Loka

V sredo in nedeljo, 5. in 9. maja, bo potekalo glasovanje v projektu #Naša Loka, kar uresničuje participativni proračun.