Od danes do četrtka lahko volivci svoj glas za izbranega kandidata oddajo tudi predčasno. / Foto: arhiv GG

Začetek predčasnega glasovanja

Pred nedeljskimi volitvami v državni zbor so se danes odprla volišča za predčasno glasovanje. V petek bomo objavili rezultate javnomnenjske raziskave o volilnem razpoloženju Gorenjcev.

Kranj – Do volitev v državni zbor nas loči še pet dni. Volivci, ki načrtujejo, da bodo v nedeljo odsotni, imajo možnost predčasnega glasovanja, ki od danes do četrtka med 7. in 19. uro poteka na 96 voliščih za predčasno glasovanje po državi, trinajst jih je odprtih tudi v 1. volilni enoti Kranj. Napetost pred volilno nedeljo v političnih strankah narašča, večje zanima, koliko poslanskih mest si lahko obetajo v naslednjem sestavu državnega zbora, manjše pa predvsem, ali bodo dosegle volilni prag za vstop v državni zbor, ki je določen pri štirih odstotkih. V Gorenjskem glasu bomo v petek, 22. aprila, objavili rezultate javnomnenjske ra­ziskave o tem, kako bi volili Gorenjci.

Tudi tokrat so raziskavo izvedli v kontaktnem centru invalidskega podjetja Pri­zma IP iz Škofje Loke. Naključno izbrane so klicali na velikonočno soboto, zato se vsem, ki ste bili pripravljeni odgovarjati, zahvaljujemo za sodelovanje v anketi. Vsi sodelujoči, ki niste naši naročniki in ste to želeli, boste 14 dni prejemali brezplačne izvode časopisa, da boste lahko v njih sledili napovedi in razpletu letošnjih parlamentarnih volitev.

Kdor želi brezplačni izvod petkovega časopisa, da si prebere našo volilno napoved, lahko pokliče na 04/5116 440.

Za predčasno glasovanje na volišču prijava ni potrebna, volivec pa potrebuje osebni dokument za identifikacijo, obvestilo volivcu, ki ste ga že prejeli po pošti, pa ni obvezno, pojasnjujejo v Državni volilni komisiji (DVK). Sedeži volišč za predčasno glasovanje so objavljeni na spletni strani DVK.

V nedeljo lahko volite tudi izven okraja stalnega bivališča na t. i. volišču omnia. Do jutri do 24. ure imate še čas, da na okrajno volilno komisijo naslovite vlogo za glasovanje na izbranem volišču omnia. Vlogo je možno oddati na portalu eUprava (področja Vloge), z e-identiteto ali brez nje.

V zadnjih dneh je bilo veliko govora o glasovanju na domu zaradi bolezni, za kar prav tako lahko na portalu eUprava zaprosite še do jutri do polnoči. DVK je sprva sprejela sklep, da je treba k vlogi priložiti tudi zdravniško potrdilo, ker pa zdravniki tej dodatni obveznosti, ki nima kritja v zakonodaji, nasprotujejo, so na DVK pred dnevi na novinarski konferenci razložili, da zadostuje že, če volivec, ki je v izolaciji, k vlogi za glasovanje na domu predloži SMS-sporočilo ali sporočilo iz zVema, za druge bolnike, ki niso okuženi z novim koronavirusom in bi vseeno želeli glasovati od doma, pa zadostuje že obvestilo katerega koli zdravnika, ne samo družinskega.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Naklo / nedelja, 22. september 2013 / 13:54

Zaradi dviga DDV dražja kanalizacija

Naklo - Občina Naklo je že izvedla postopek javnega razpisa za oddajo javnega naročila za projekt Odvajanje in čiščenje komunalnih odapdnih voda v porečju Zgornje Save in na območju Kranjs...

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / nedelja, 1. oktober 2006 / 06:00

Prihodnost s preteklostjo

Fiat bo še pred prihodnjo jesenjo postavil na ceste novega malčka, Lancia praznuje stoto obletnico.

Gorenjska / nedelja, 1. oktober 2006 / 06:00

Moda združevanja in poenotenja

Volkswagen CrossGolf na posrečen način združuje lastnosti enoprostorca in terenca.

Gorenjska / nedelja, 1. oktober 2006 / 06:00

Skavt gre na potep

Škoda Octavia Scout za tiste, ki od avtomobila pričakujejo malce več.

Gorenjska / nedelja, 1. oktober 2006 / 06:00

Grobost ni več odlika

Nissan je na avtomobilskem salonu v Parizu razkril svoj novi najmanjši terenski model Qashqai.

Gorenjska / nedelja, 1. oktober 2006 / 06:00

Pripravimo se na zimo

Od nekdaj je veljalo, da najbolj okusne zimske shranke pripravljajo gospodinje z Juga. Marsikaj smo se slovenske gospodinje v letih skupne države naučile in prevzele od njih. Letos je bila dobra letin...