Modna oblikovalka Anja Kaloper v družbi manekenk Daše Kankaraš, Nine Razpet, Tamare Erjavec in Nine Krmac, ki so predstavljale njene kreacije. (Foto: Nadja Stare)

Modne kreacije z glasbenim navdihom

Tržiška galerija Atrij je bila ob svojevrstnem dogodku deležna posebne preobrazbe: v njej je namreč potekala modna revija mlade domače modne oblikovalke Anje Kaloper, kreacije pa bodo v galeriji na ogled do 3. septembra.

Galerijo Atrij poznamo predvsem po kakovostnih likovnih razstavah, tokrat pa so se odločili razstavni prostor spremeniti v modno stezo. S svojimi modnimi kreacijami se je namreč širši javnosti predstavila mlada modna oblikovalka Anja Kaloper iz Križ, in to kar na dva načina. Poleg modne revije bodo njene kreacije ter njihove fotografske upodobitve razstavljene v galeriji do začetka septembra. »Ob zanimivih Anjinih kreacijah smo prišli na idejo, da celoten dogodek malo popestrimo in galerijski prostor spremenimo v modno hišo, v kateri se sprehajajo prelestni modeli, pa čeprav le za en dan. Glede na odziv občinstva, mislim, da nam je preobrazba več kot uspela,« je povedal kustos galerije, neutrudni Aljaž Pogačnik.

Pričakovanje in napetost pred samim dogodkom sta upravičeno rasla, ko se je galerijski prostor okoli modne steze povsem napolnil z obiskovalci. Opaziti je bilo precej znanih obrazov z domače javne sfere, med drugim tudi podžupanjo Andrejo Potočnik, ki je vse tudi lepo pozdravila. Modna revija pa je nato poskrbela, da so na svoj račun prišli tako modni navdušenci kot tudi zgolj občasni spremljevalci mode, ki pa z zanimanjem pogledajo kakovostne kreacije. Za režijo in povezovanje programa modne revije je poskrbel znanec iz javnega življenja, karizmatični Jani Krmac, ki je ob petih hodih manekenk po modni stezi predstavil oblačila za vse letne čase, ob tem pa navzočim razložil tudi ozadje Anjinega modnega oblikovanja. Občinstvo je vidno uživalo ob klasičnih kreacijah s pridihom ekstravagance, ob izvirnih modnih dodatkih in zgledno naličenih manekenkah, za kar pa je poskrbela uveljavljena maskerka, vizažistka in kozmetičarka Mateja Pregelj. Posamezni deli so se zlili v elegantno celoto in tako je avtorica ob svojem prihodu na oder upravičeno požela gromek aplavz.

Že sam naslov dogodka – Love, love music – namiguje na to, da je Anjino ustvarjanje prepleteno z glasbo. Njen glasbeni okus je širok, ob oblikovanju oblačil pa ji kot ustvarjalni eliksir služi kombinacija roka in metala. Je tudi zaradi tega posledično črna barva podlaga večine njenih kreacij? »Glasba mi vsekakor predstavlja pomemben element pri samem ustvarjanju – ko se ji prepustim, si ob njej predstavljam oblačilo na osebi, ki jo nosi. Črno barvo, ki jo jemljem kot podlago, pa dojemam kot pozitivno, močno barvo, polno energije, na kateri nato ustvarjam različne barvne kombinacije, kar pa je odvisno tudi od materiala,« je ob svoji prvi samostojni predstavitvi modnih kreacij povedala simpatična in skromna Anja.

Po modni reviji se je nadaljevalo sproščeno druženje obiskovalcev, vrstile so se čestitke avtorici, manekenkam in drugim zaslužnim za uspešen dogodek, tako da si tovrstnih kombinacij razstave in modne revije lahko le še želimo.

     

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Bled / torek, 15. julij 2008 / 07:00

Veterani zahtevajo pravice

Na Triglav se je v petek povzpelo nad petsto veteranov vojn za Slovenijo, ki so pohod sklenili na slovesnosti na Pokljuki.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / nedelja, 14. april 2013 / 07:00

Slovenija je za BKS Bank najpomembnejši tuji trg

Banka je lani povečala bilančno vsoto, čisti dobiček pa tudi obseg posojil in depozitov.

GG Plus / nedelja, 14. april 2013 / 07:00

Dijaki vse bolje ločujejo

Dijaki in učitelji gorenjskih srednjih šol, ki sodelujejo v akciji Pozor(!)ni za okolje, so od začetka šolskega leta do zadnjega ocenjevanje močno izboljšali ločevanje odpadkov v šolah.

Zanimivosti / nedelja, 14. april 2013 / 07:00

Druži jih tudi zdrava hrana

V Medgeneracijskem društvu za kakovostno starost Komenda so zaključili letošnjo delavnico o zdravi prehrani, ki je naletela na zelo dober odziv.

Kranj / nedelja, 14. april 2013 / 07:00

Le nekaj klikov do branja

Poskusnemu delovanju v prvi slovenski spletni knjižnici z elektronskimi knjigami Biblos se je pridružilo pet gorenjskih splošnih knjižnic. Trenutno je na voljo 106 knjižnih naslovov, do julija jih bo...

Nasveti / nedelja, 14. april 2013 / 07:00

Skriti zaklad ...

Begunjščica (2060 m) - ... ker njena severna stena ponuja številne zanimive, različno zahtevne alpinistične vzpone. Gora prepletena z različno zahtevnimi grapami. V vseh letnih časih množično obiskana...