Matej Mohorič / Foto: Gorazd Kavčič

Mohoriču po sijajnem napadu na Touru še druga etapna zmaga

Bordeaux – Slovenski kolesarski as Matej Mohorič je zmagovalec 19. etape letošnje dirke po Franciji. Na trasi od Mourenxa do Libourna je bil najmočnejši med 20 ubežniki, ki jim je glavnina prepustila boj za etapno zmago.

Slovenski kolesarji so se danes podpisali še pod peto etapno zmago na letošnjem Touru, kar je največ med vsemi nastopajočimi državami, s štirimi namreč sledijo Britanci po zaslugi Marka Cavendisha.

Od slovenskih kolesarjev ima tri posamične uspehe na letošnji dirki po Franciji Pogačar, danes pa je Mohorič prikolesaril do svoje druge.

Do prve je slovenski državni prvak v cestni preizkušnji prišel v sedmi, najdaljši etapi letošnje francoske pentlje, ko je prav tako po samostojnem napadu v zaključku strl ubežnike. Tokrat je bila slika podobna, a na bolj ravnem terenu v okoli 40 km krajši etapi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kamnik / petek, 30. maj 2014 / 11:42

Pol stoletja Albrehtove šole

Največja kamniška osnovna šola letos praznuje petdeset let. Učenci in učitelji so obletnico obeležili z velikim dogodkom, ki se ga je udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor.

Objavljeno na isti dan


Splošno / nedelja, 30. september 2007 / 07:00

Gradnja pločnika še letos?

Župan Leopold Pogačar upa, da bo državi uspelo odkupiti dovolj zemljišč za ureditev pločnika in avtobusnih postajališč ob regionalni cesti skozi Žirovnico, da se bo gradnja lahko začela še letos.

Splošno / nedelja, 30. september 2007 / 07:00

Varneje čez železniške tire

Minuli četrtek si je komisija za nivojske prehode ceste čez železnico ogledala prehode v občini Žirovnica. Na najbolj nevarnem prehodu na Selu nameravajo urediti podhod.

Splošno / nedelja, 30. september 2007 / 07:00

Priložnost v dolini Završnice

Prihodnje leto bodo pripravili dokumentacijo za ureditev rekreacijskega centra v dolini Završnice. Kam umestiti parkirišče?

Splošno / nedelja, 30. september 2007 / 07:00

Večnamenska dvorana v treh letih

Prihodnje leto nameravajo pridobiti gradbeno dovoljenje za večnamensko športno dvorano, ki bo zamenjala dotrajano šolsko telovadnico. Gradnja naj bi se začela v letu 2009 in končala 2010.

Splošno / nedelja, 30. september 2007 / 07:00

Info točka v Žirovnici

Želeli bi vam predstaviti projekt Mestna info točka, ki bo predstavil vse pravne subjekte v občini Žirovnica, kakor tudi vse informacije občine Žirovnica ter Zavoda za turizem in kulturo Ž...