Vrh Tolste Košute; v ozadju ošiljeni Košutnikov turn (Foto: arhiv GG)

Planincu na skalah spodrsnilo

V ponedeljek dopoldne se je na pobočju Košute oziroma pod Košutnikovim turnom smrtno ponesrečil 26-letni planinec iz Dobove.

Košutnikov turn - Kot je sporočila policija, se je skupina planincev zjutraj odpravila na enodnevni izlet oziroma vzpon na 2.133 metrov visok Košutnikov turn. Po planinski markirani poti so se povzpeli na greben Košute oziroma na vrh Škrbina, po grebenu pa so nadaljevali vzpon po planinski poti proti vrhu Košutnikovega turna. Nesreča se je pripetila okoli 11.20 v zadnjem, skalnatem delu oziroma nad krajem, imenovanem Ostrv, ki je opremljen z jeklenico. Tam so morali po skalah sestopiti nekoliko nižje na planinsko stezo, pri tem pa je 26–letnemu planincu nenadoma spodrsnilo. Izgubil je ravnotežje, padel bočno na strmo skalo in pričel nekontrolirano drseti. Po približno sto metrih drsenja in kotaljenja je padel v strmo skalno grapo in obležal na višini 2.010 metrov.

Na kraj nesreče so se s policijskim helikopterjem takoj odpravili gorski reševalci iz Tržiča, zdravnik in pripadnik gorske policijske enote, vendar ponesrečenemu planincu niso mogli več pomagati, saj je zaradi hudih ran umrl na kraju nesreče.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / petek, 24. september 2021 / 09:36

Poskrbeli za večjo varnost pešcev

Zavarovalnica Triglav je z namenom zagotavljanja večje varnosti pešcev po vsej državi namestila že več kot sto prikazovalnikov hitrosti vožnje in sistemov za preprečevanje trkov. V začetku meseca so s...

Objavljeno na isti dan


Šport / petek, 31. oktober 2014 / 12:33

Lovil zmago in rekord

Rok Puhar iz Šenčurja je z dvaindvajsetimi leti najmlajši zmagovalec ljubljanskega polmaratona, s prvim mestom pa je postal tudi letošnji državni prvak v teku na enaindvajset kilometrov.

Zanimivosti / petek, 31. oktober 2014 / 12:28

Kivi bogato obrodil

Štiri gajbice kivija so Martinjakovi iz Velesovega že nabrali, vsaj še dvakrat toliko ga je še na drevesu in ga bodo pobrali te dni.

Zanimivosti / petek, 31. oktober 2014 / 12:25

Darkov varnejši korak

Odziv na dobrodelno akcijo Za Darkove nove noge je bil tako dober, da je Darko Đurić novi nožni protezi že dobil na testiranje.

Gospodarstvo / petek, 31. oktober 2014 / 12:22

Težave zaradi upada naročil

V kranjskem Iskraemecu imajo letos zaradi zamud pri uvajanju pametnih števcev na evropskem trgu manj naročil, kot so načrtovali. Med številnimi ukrepi za znižanje stroškov je prišlo na vrsto tudi odpu...

Gorenjska / petek, 31. oktober 2014 / 12:18

Praznika reformacije in spomina na mrtve

Konec tedna bo za dan daljši, za današnji državni praznik. Sledi mu 1. november, dan spomina na mrtve, skupaj z nedeljo se bodo prilegli dela prosti dnevi, s katerimi se končujejo tudi letošnje jesens...