Kljub kaznim je ob cesti na Kokrici tudi popoldne še veliko parkiranih avtomobilov. / Foto: Tina Dokl

Kaznovani po petindvajsetih letih

Kokrica – Na Kokrici, kjer že vrsto let parkirajo tisti, ki se odpravljajo na avtobus in tudi na rekreacijo, so redarji pred kratkim poostrili nazor in začeli kaznovati.

»Zavedam se, da to ni parkirišče, čudi pa me, da smo petindvajset let lahko nemoteno parkirali, sedaj pa je naenkrat prepovedano. To je za nas nož v hrbet, saj nas nihče ni opozoril, da naj tam ne parkiramo več, še najbolj korektno od mestne uprave oziroma redarstva pa bi bilo, da bi najprej naredili nadomestno parkirišče, nato pa začeli kaznovati,« se je prejšnji teden jezil eden od tistih, ki so bili presenečeni nad obvestilom o kazni zaradi parkiranja. »Dobili smo prijavo občanov, ki tam stanujejo in kmetujejo, saj so bili avtomobili parkirani z obeh strani in niso mogli mimo. Nekaj težav s prevozi je imela tudi komunala in tako smo se odločili za nadzor. Najprej smo štiri dni opozarjali, ker pa to ni zaleglo, smo začeli kaznovati. Mi pač ne moremo presojati, kateri avto resnično ogroža delo, dejstvo je, da se zunaj naselja, na vozišču ne sme parkirati,« je pojasnil vodja medobčinskega inšpektorata Robert Zadnik.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / ponedeljek, 18. maj 2015 / 14:04

Brezplačna psihoterapevtska pomoč

Danes vrata odpirata dve brezplačni psihoterapevtski svetovalnici v sklopu projekta Anima Sana, in sicer v Lescah in na Jesenicah.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / četrtek, 18. oktober 2012 / 07:00

Tepke nekoč in danes

V blejskem hotelu Triglav skušajo promovirati in ohranjati tepke, zato so pripravili festival, posvečen tej vrsti hruške, bili pa smo tudi na dobrodelnem gasilskem koncertu v Domžalah.

Prosti čas / četrtek, 18. oktober 2012 / 07:00

Zamera le od mize do vrat

Ivanka in Milan Križnar iz Delnic sta praznovala zlato poroko.

Gospodarstvo / četrtek, 18. oktober 2012 / 07:00

BKS Bank tudi v Domžalah

BKS Bank je v Domžalah odprla svojo peto poslovno enoto.

Šport / četrtek, 18. oktober 2012 / 07:00

Novo usklajevanje energije

Jesen preseli športne rekreativce iz narave v dvorane, kjer lahko nemoteno nadaljujejo s svojo vadbo. Večina s selitvijo tudi zamenja svoj primarni šport, kar pa je tudi dobrodošlo za telo in mot...

Zanimivosti / četrtek, 18. oktober 2012 / 07:00

Skupni praznik Sel in Škofje Loke

Z akademijo v Sokolskem domu so v soboto počastili 40 let pobratenja med občinama Sela na Koroškem in Škofje Loke.