Nutellina torta

Menim, da mi ni treba utemeljevati, da je Nutellina torta nekaj najboljšega, kar lahko pojeste … Nutella nikoli ne razočara.

Za pripravo Nutelline torte potrebujete:

za testo: 6 jajc, 10 dag sladkorja, 18 dag moke, 1 pecilni prašek, 1 vaniljin sladkor, 1 pecilni prašek, 5 žlic Nutelle, 1 žlico temnega kakava;

za nadev: 0,5 l smetane za stepanje, 5 žlic Nutelle, marmelada + 2,5 dl smetane za okrasitev;

za preliv: 2,5 dl mleka, 0,3 dl ruma.

Postopek: rumenjake ločite od beljakov. Beljake stepite v sneg in jim dodajte polovico sladkorja. Rumenjake in drugo polovico sladkorja pomešanega z vaniljevem sladkorjem penasto vmešajte, da masa nekoliko naraste. V maso vmešajte Nutello, dodajte tretjino snega in med stalnim mešanjem moko, zmešano z pecilnim praškom in kakavom. Na koncu dodajte preostali sneg in nežno premešajte. Pripravljeno zmes vlijte v pomaščen model za torto ali pekač in pecite pri 180 stopinjah Celzija slabe pol ure.

Ko je biskvit pečen in ohlajen, ga dvakrat prerežite, tako da dobite tri plasti.

Za nadev stepite smetano in ji dodajte Nutello ter mešajte, dokler se Nutella ne poveže s smetano.

Mleko pogrejemo in zmešamo z rumom. Prvo plast biskvita namočimo z mlekom in namažemo z marmelado ter prekrijemo s tretjino nadeva. Prekrijemo z drugo plastjo biskvita, ki ga prav tako namočimo in premažemo z marmelado, dodamo kremo. Nazadnje dodamo še zadnjo plast biskvita, ga namočimo, namažemo z marmelado in preostankom kreme. Torto postavite za nekaj ur v hladilnik. Ko je ohlajena, jo okrasimo s smetano in postrežemo.

Nasvet: Biskvit lahko namočite tudi z sadnim sokom ali kompotom. Za premaz lahko uporabite katero koli marmelado.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / petek, 18. maj 2018 / 06:00

Kranjčanka, št. 5

Kranjčanka, 18. maj 2018, št. 5

Objavljeno na isti dan


Kranj / petek, 25. maj 2007 / 07:00

Kranjski vrtci so najdražji

Zaradi visoke nagrade ravnateljici Kranjskih vrtcev za delovno uspešnost smo naredili primerjavo cen vrtcev v Kranju, na Jesenicah in v Radovljici.

Kranj / petek, 25. maj 2007 / 07:00

Še večja knjižnica

Svetniki so soglašali s povečanjem površine za novo Osrednjo knjižnico Kranj v prostorih Globusa. Odprtje naj bi bilo konec leta 2008.

Splošno / petek, 25. maj 2007 / 07:00

Izjemna udeležba kolesarjev na maratonu Mirka Krakerja

V nedeljo, 20. maja, je potekal že 4. kolesarski maraton Kranj–Jezersko v organizaciji Kolesarskega kluba Sava in Zavoda za turizem Kranj. Lepo vreme je prav gotovo pripomoglo k izjemni udeležbi ko...

Splošno / petek, 25. maj 2007 / 07:00

Študentov je vse manj

Letošnji odziv za vpis na fakultete je bil zanimiv. Podatki so pomembni tako za tiste, ki boste letos postali študentje, kot tudi za tiste, ki se vam to obeta v prihodnjih letih.

Splošno / petek, 25. maj 2007 / 07:00

Slava narodu in Ozari

Akademska folklorna skupina Ozara s Primskovega se je ob 55-letnem jubileju vrnila v čas čitalnic in pripravila Veliko besedo, s plesom, petjem, recitacijo, vznesenimi besedami ...