Nutellina torta

Menim, da mi ni treba utemeljevati, da je Nutellina torta nekaj najboljšega, kar lahko pojeste … Nutella nikoli ne razočara.

Za pripravo Nutelline torte potrebujete:

za testo: 6 jajc, 10 dag sladkorja, 18 dag moke, 1 pecilni prašek, 1 vaniljin sladkor, 1 pecilni prašek, 5 žlic Nutelle, 1 žlico temnega kakava;

za nadev: 0,5 l smetane za stepanje, 5 žlic Nutelle, marmelada + 2,5 dl smetane za okrasitev;

za preliv: 2,5 dl mleka, 0,3 dl ruma.

Postopek: rumenjake ločite od beljakov. Beljake stepite v sneg in jim dodajte polovico sladkorja. Rumenjake in drugo polovico sladkorja pomešanega z vaniljevem sladkorjem penasto vmešajte, da masa nekoliko naraste. V maso vmešajte Nutello, dodajte tretjino snega in med stalnim mešanjem moko, zmešano z pecilnim praškom in kakavom. Na koncu dodajte preostali sneg in nežno premešajte. Pripravljeno zmes vlijte v pomaščen model za torto ali pekač in pecite pri 180 stopinjah Celzija slabe pol ure.

Ko je biskvit pečen in ohlajen, ga dvakrat prerežite, tako da dobite tri plasti.

Za nadev stepite smetano in ji dodajte Nutello ter mešajte, dokler se Nutella ne poveže s smetano.

Mleko pogrejemo in zmešamo z rumom. Prvo plast biskvita namočimo z mlekom in namažemo z marmelado ter prekrijemo s tretjino nadeva. Prekrijemo z drugo plastjo biskvita, ki ga prav tako namočimo in premažemo z marmelado, dodamo kremo. Nazadnje dodamo še zadnjo plast biskvita, ga namočimo, namažemo z marmelado in preostankom kreme. Torto postavite za nekaj ur v hladilnik. Ko je ohlajena, jo okrasimo s smetano in postrežemo.

Nasvet: Biskvit lahko namočite tudi z sadnim sokom ali kompotom. Za premaz lahko uporabite katero koli marmelado.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / četrtek, 11. december 2008 / 07:00

Pepel in kri v Žireh

V nedeljo, 14. decembra, bo v kinodvorani v Žireh nastopila (ob 20. uri) znana popevkarska zasedba Pepel in kri, ki po tridesetih letih delovanja znova bolj aktivno stopa na odre in...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / nedelja, 13. avgust 2017 / 23:15

Skupaj zmoremo! – tabor, ki združuje

V teh dneh na Pokljuki poteka mednarodna mladinska izmenjava pod geslom Skupaj zmoremo! Šestindvajset mladih in osem mladinskih voditeljev smo v sredo srečali na Bledu, kamor so se odpravili na izlet.

Kranjska Gora / nedelja, 13. avgust 2017 / 23:10

Ob prazniku zlati grb za Evo Macun

V ponedeljek je bila na trgu pred cerkvijo v Kranjski Gori osrednja slovesnost ob občinskem prazniku. Župan Janez Hrovat je podelil občinska priznanja: prejeli so jih Turistično društvo Dovje - Mojstr...

Gorenjska / nedelja, 13. avgust 2017 / 23:09

Polne planinske koče

Prva polovica letošnje poletne planinske sezone je med boljšimi v zadnjih desetih letih, predvsem zaradi vročega vremena in porasta tujih planincev, opažajo na Planinski zvezi Slovenije. V nekaterih k...

Kultura / nedelja, 13. avgust 2017 / 23:05

Razstava o Logu pod Mangartom

Šmartno – V Domu Taber v Šmartnem pri Cerkljah so prejšnji četrtek odprli razstavo fotografij stanovalca doma zdravnika dr. Jakoba Vadnjala z naslovom Zanimivosti o Logu pod Mangartom in prisluhnil...

Kranj / nedelja, 13. avgust 2017 / 23:04

Tematska pot - knjižnica v naravi

Tematska Pot Jeprškega učitelja ima kulturno noto. Poimenovana je bila po noveli Simona Jenka. Je prijetna pešpot, izobraževalno usmerjena in namenjena branju v naravi. Pot je v celoti knjižnica, edin...