Nutellina torta

Menim, da mi ni treba utemeljevati, da je Nutellina torta nekaj najboljšega, kar lahko pojeste … Nutella nikoli ne razočara.

Za pripravo Nutelline torte potrebujete:

za testo: 6 jajc, 10 dag sladkorja, 18 dag moke, 1 pecilni prašek, 1 vaniljin sladkor, 1 pecilni prašek, 5 žlic Nutelle, 1 žlico temnega kakava;

za nadev: 0,5 l smetane za stepanje, 5 žlic Nutelle, marmelada + 2,5 dl smetane za okrasitev;

za preliv: 2,5 dl mleka, 0,3 dl ruma.

Postopek: rumenjake ločite od beljakov. Beljake stepite v sneg in jim dodajte polovico sladkorja. Rumenjake in drugo polovico sladkorja pomešanega z vaniljevem sladkorjem penasto vmešajte, da masa nekoliko naraste. V maso vmešajte Nutello, dodajte tretjino snega in med stalnim mešanjem moko, zmešano z pecilnim praškom in kakavom. Na koncu dodajte preostali sneg in nežno premešajte. Pripravljeno zmes vlijte v pomaščen model za torto ali pekač in pecite pri 180 stopinjah Celzija slabe pol ure.

Ko je biskvit pečen in ohlajen, ga dvakrat prerežite, tako da dobite tri plasti.

Za nadev stepite smetano in ji dodajte Nutello ter mešajte, dokler se Nutella ne poveže s smetano.

Mleko pogrejemo in zmešamo z rumom. Prvo plast biskvita namočimo z mlekom in namažemo z marmelado ter prekrijemo s tretjino nadeva. Prekrijemo z drugo plastjo biskvita, ki ga prav tako namočimo in premažemo z marmelado, dodamo kremo. Nazadnje dodamo še zadnjo plast biskvita, ga namočimo, namažemo z marmelado in preostankom kreme. Torto postavite za nekaj ur v hladilnik. Ko je ohlajena, jo okrasimo s smetano in postrežemo.

Nasvet: Biskvit lahko namočite tudi z sadnim sokom ali kompotom. Za premaz lahko uporabite katero koli marmelado.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Medvode / nedelja, 16. september 2007 / 07:00

Kruh peče skoraj vsak dan

Ivanka Petač iz Pirnič, Mihovčeva, je povedala, kako se speče dober kruh. Svoj prvi hlebec je spekla že kot osnovnošolka.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / nedelja, 25. marec 2018 / 20:25

Ne le za mlade

Pametni telefoni oziroma dlančniki že dolgo niso zgolj v domeni mladine, ampak jih vse pogosteje uporabljajo tudi starejši, ki so navdušeni zlasti zato, ker imajo ob vsaki priložnosti s seboj tudi...

Kultura / nedelja, 25. marec 2018 / 20:21

Pesem je človekova sestra

Tako je med drugim v poslanici ob svetovnem dnevu poezije razmišljal pesnik Ivo Svetina, v Galeriji Prešernovih nagrajencev pa smo potem prisluhnili še nekaj vrhunskim mojstrom verza.

Zanimivosti / nedelja, 25. marec 2018 / 20:20

Po trdovratni zimi, vendarle pomlad

Dolga zima se očitno še noče posloviti ter se še kar trdovradno oklepa naše dežele, sveža pošiljka snega je tako v preteklih dneh prekrila že prve znanilke pomladi. Pa vendar, pomladansko enakonočj...

GG Plus / nedelja, 25. marec 2018 / 16:51

Pasijonski almanah 2017

»Pred vami je prva številka novega zbornika z naslovom Pasijonski almanah, ki je namenjen objavljanju strokovnih in poljudnih prispevkov na temo pasijonov in pasijonske dediščine ne le z domačega,...

GG Plus / nedelja, 25. marec 2018 / 16:49

Ludvik Starič – leteči Kranjec

Leteči Kranjec, kot so imenovali cestnega motociklističnega dirkača in kasneje spidvejista Ludvika Stariča, se je rodil 19. marca 1906 v Mirni Peči na Dolenjskem. Preden se je kot poklicni voznik z...