Nutellina torta

Menim, da mi ni treba utemeljevati, da je Nutellina torta nekaj najboljšega, kar lahko pojeste … Nutella nikoli ne razočara.

Za pripravo Nutelline torte potrebujete:

za testo: 6 jajc, 10 dag sladkorja, 18 dag moke, 1 pecilni prašek, 1 vaniljin sladkor, 1 pecilni prašek, 5 žlic Nutelle, 1 žlico temnega kakava;

za nadev: 0,5 l smetane za stepanje, 5 žlic Nutelle, marmelada + 2,5 dl smetane za okrasitev;

za preliv: 2,5 dl mleka, 0,3 dl ruma.

Postopek: rumenjake ločite od beljakov. Beljake stepite v sneg in jim dodajte polovico sladkorja. Rumenjake in drugo polovico sladkorja pomešanega z vaniljevem sladkorjem penasto vmešajte, da masa nekoliko naraste. V maso vmešajte Nutello, dodajte tretjino snega in med stalnim mešanjem moko, zmešano z pecilnim praškom in kakavom. Na koncu dodajte preostali sneg in nežno premešajte. Pripravljeno zmes vlijte v pomaščen model za torto ali pekač in pecite pri 180 stopinjah Celzija slabe pol ure.

Ko je biskvit pečen in ohlajen, ga dvakrat prerežite, tako da dobite tri plasti.

Za nadev stepite smetano in ji dodajte Nutello ter mešajte, dokler se Nutella ne poveže s smetano.

Mleko pogrejemo in zmešamo z rumom. Prvo plast biskvita namočimo z mlekom in namažemo z marmelado ter prekrijemo s tretjino nadeva. Prekrijemo z drugo plastjo biskvita, ki ga prav tako namočimo in premažemo z marmelado, dodamo kremo. Nazadnje dodamo še zadnjo plast biskvita, ga namočimo, namažemo z marmelado in preostankom kreme. Torto postavite za nekaj ur v hladilnik. Ko je ohlajena, jo okrasimo s smetano in postrežemo.

Nasvet: Biskvit lahko namočite tudi z sadnim sokom ali kompotom. Za premaz lahko uporabite katero koli marmelado.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / četrtek, 22. november 2012 / 07:00

Polde in Rok

V Virmašah pri Škofji Loki že dolgo ni bilo toliko veselja kot ob Rokovem rojstvu. Na odprtem ognju se je vrtel odojek, cvrčali so čevapčiči, teklo je pivo … Cela ulica, kaj ulica, pol vasi se je...

Objavljeno na isti dan


Kultura / nedelja, 10. april 2016 / 12:07

Oceani in vesolja semen

V Sokolskem domu je na ogled slikarska razstava akademske slikarke Barbare Kastelec z naslovom Semena. Z njimi se srečamo globoko na dnu oceana, v vesolju in do 20. aprila tudi v »Sokolcu«.

GG Plus / nedelja, 10. april 2016 / 12:06

Periskop je praznil ulice

RTV Slovenija je letos trem dolgoletnim sodelavcem podelila priznanja za življenjsko delo, med njimi tudi Tatjani Trtnik, avtorici vrste uspešnih TV-oddaj za otroke in mladino. Tatjana Trtnik je mlado...

GG Plus / nedelja, 10. april 2016 / 12:05

Morje bolj modro, hiše drugačne, vrstniki pa enaki kot doma

Skupina nizozemskih petnajstletnikov je teden dni preživela pri vrstnikih v Radovljici. Navdušeni so bili nad Bledom, Ljubljano, Škocjanskimi jamami in Piranom, od koder se odpira pogled na modro morj...

GG Plus / nedelja, 10. april 2016 / 12:04

Železni kruh

»Najprej izpostavim poudarke iz Domelove zgodbe in iz njene predzgodovine. Prvi je ta, da se je pridobivanje železove rude in železa na Selškem začelo že veliko pred zapisano zgodovino, najpozneje...

Zanimivosti / nedelja, 10. april 2016 / 11:55

Čarobna Luna s Trebije

Na nedavnem fotografskem natečaju Čarobna luna v organizaciji OŠ Žiri so se izkazali mladi nadebudni fotografi in v šolskem večnamenskem prostoru pripravili tudi pregledno razstavo. Mladi so prikaz...