Folklorna skupina društva Sožitje Kranj deluje že osmo leto, njihove nastope pa lahko spremljamo na različnih prireditvah.

Povežimo Kranj 2015

Kluba Lions in Rotary Kranj sta si podala roki na petkovem dobrodelnem večeru Povežimo Kranj 2015. Dogodek je gostila dvorana Kongresnega centra Brdo pri Kranju, letos pa so ga organizirali že petič.

Tokrat bodo celotni izkupiček do­brodelne prireditve Povežimo Kranj namenili družini iz okolice Kranja, ki je v delovni nesreči izgubila očeta, moža in prijatelja. Mama je zaradi velike kmetije ostala gospodinja, skrbeti pa mora še za štiri še ne­preskrbljene otroke in moževe ostarele starše.

Prireditev Povežimo Kr­a­nj je bila tradicionalno obarvana s tombolo in dobrodelno licitacijo, ob druženju, večerji in simpatičnem glasbeno-plesnem spremljevalnem programu je udeležencem večera tudi tokrat minila hitreje. Lionistka Darja Delavec iz organizacijskega odbora Povežimo Kranj pove, da je letos udeležba presegla pričakovanja, so pa vseeno med prisotnimi pogrešali več gorenjskih gospodarstvenikov in podjetnikov. Večera se je udeležil tudi kranjski župan Boštjan Trilar, od drugih povabljenih gorenjskih županov pa se je vabilu odzval še preddvorski Miran Zadnikar. Obema sta delali družbo njuni boljši polovici.

Pred uvodnimi govori kranjskega župana pa asistenta guvernerja Rotary distrikta Igorja Rusa, vice guvernerja Lions distrikta Gregorja Pajiča, predsednice Lions kluba Kranj Alenke Kotar, predsednika Rotary kluba Kranj Edmunda Požgaja, je nastopila simpatična in vedno nasmejana folklorna skupina društva Sožitje Kranj. Skupina deluje že osmo leto, njihove nastope pa lahko spremljamo na različnih prireditvah. Po govorih je glasbeni program dopolnil še Gianni Rijavec, ki že več kot petnajst let širi v svetu idejo o miru, pred­vsem skozi glasbo in v okviru mednarodne mirovniške fundacije Beli golob. Za živahen prizvok večera so poskrbeli tudi barman Edin Halačević in dva izmed gostov, ki sta se pomerila v mešanju koktajlov. Naloga pa ni bila tako enostavna, saj sta morala poleg ideje pripraviti še enominuten opis o svoji tekoči kreaciji. Je pa Edin tudi v nadaljevanju poskrbel za okusne in dobrodelne koktajle – prispevek za pijačo je šel namreč v skupni mošnjiček donacije. In če vsemu prištejemo še izkupiček od tombole in licitacije, kjer so med drugim licitirali tudi tekaške smučke Vesne Fabijan in kapo Anžeta Kopitarja – seveda z njunima podpisoma, se je na koncu v mošnjičku nabralo več kot sedem tisoč evrov.

Za povezovanje programa na letošnji prireditvi Povežimo Kranj sta skrbela Ana Čemažar in David Ahačič. Drugi del večera se je nadaljeval ob zvokih Toneta Habjana in skupine Strmina, plesišče pa ni dolgo samevalo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / sreda, 14. julij 2010 / 07:00

Plavalci s kamniško Veroniko

Na 9. Mednarodnem plavalnem mitingu Veronika v Kamniku je nastopilo skoraj petsto plavalcev. Markič dvakrat boljši od Tahiroviča.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 23. april 2015 / 21:13

Praznoval je Jože Antonič

Jože Antonič, soustanovitelj Alpskega kvinteta in bivši župan Bleda, je 70. rojstni dan praznoval 29. marca, ko so mu v hotelu Ribno pri Bledu voščili domači in številni prijatelji. Na Domačiji Vodnik...

Kronika / četrtek, 23. april 2015 / 21:02

Policisti iščejo nevarnega voznika

Voklo – Kranjski policisti prosijo za informacije o neznanem vozniku ali voznici, ki je v torek, 14. aprila, dopoldne pri bencinskem servisu v Voklem na gorenjski avtocesti z avtomobilom zapeljal v...

Razvedrilo / četrtek, 23. april 2015 / 21:02

Povežimo Kranj 2015

Kluba Lions in Rotary Kranj sta si podala roki na petkovem dobrodelnem večeru Povežimo Kranj 2015. Dogodek je gostila dvorana Kongresnega centra Brdo pri Kranju, letos pa so ga organizirali že petič....

Rekreacija / četrtek, 23. april 2015 / 21:00

Letos so kolesarili tudi po Korčuli

Letošnja že šestnajsta BAM.Bi Damlacija tour je med 6. in 11. aprilom udeležencem postregla z lepim vremenom, čeprav je na začetku kazalo, da bosta veter in oblačnost pokvarila vzdušje.

Kamnik / četrtek, 23. april 2015 / 20:57

Ob Bistrici že skoraj do Domžal

Občina Kamnik je v Volčjem Potoku odprla še en odsek priljubljene rekreacijske poti ob Kamniški Bistrici. Do meje z občino Domžale, kjer omenjena pot ob Bistrici poteka že po vsej dolžini občine, manj...