Tržnica pod Jenkovo lipo dobro obiskana

Dvorje – Na parkirnem prostoru pred Gostilnico in picerijo Pod Jenkovo lipo v Dvorjah pri Cerkljah, kjer je stala Jenkova rojstna hiša, v kateri se je 9. novembra 1835. leta rodil slovenski skladatelj Davorin Jenko, že nekaj let uspešno organizirajo tradicionalno in bogato založeno tržnico. Tržni prostor v Dvorjah v veliki meri privablja občane občine Cerklje in številne prebivalce okoliških krajev, ki cenijo zdravo, lokalno pridelano hrano višje kakovosti. Prodajalcem je na voljo 16 stojnic, v Dvorje pa prihajajo iz Metlike, Ribnice, Kočevja, Štajerske, Domžal, Kamnika in Zgornje Gorenjske. Kot je povedal Nijaz Skrijelj iz trgovskega podjetja A-605 iz Kamnika, je lepo sončno vreme privabilo na tržnico številne kupce iz cerkljanske in okoliških občin. Obiskovalcem so bili tokrat na voljo različno sadje, bučno olje, tekstilni izdelki, oblačila, spodnje perilo, obutev, »suha roba« in suhomesnati izdelki.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / četrtek, 12. julij 2007 / 07:00

Peko by Milan Gačanovič

V Festivalni dvorani so predstavili ekstravaganco, unikatnost in individualnost. Ekskluzivna ženska kolekcija Peka in Milana Gačanoviča je doživela dober sprejem.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / četrtek, 27. avgust 2015 / 15:51

Hindujska poroka

Mauritius je versko zelo barvit. Tu se mešajo krščanska, muslimanska in hindujska vera. Povabljeni smo bili na pravo hindujsko poroko, na katero nas je povabila nevesta, ki je prav tako vk...

Kranj / četrtek, 27. avgust 2015 / 13:13

Na klancu obnavljajo oporni zid

Zaradi nevarnosti padanja kamenja poteka obnova Gaštejskega klanca v Kranju, sanacija pa naj bi stala nekaj manj kot oseminštirideset tisoč evrov.

Radovljica / četrtek, 27. avgust 2015 / 13:06

Gorenjski prostovoljni gasilci so spet navdušili

Minuli konec tedna je letališče v Lescah gostilo šesti Firefighter Combat Challenge, najtežji dve minuti v športu. Tekmovanja se je udeležilo skoraj tristo gasilcev, spremljalo pa ga je več kot dva ti...

Tržič / četrtek, 27. avgust 2015 / 13:04

Še en brezmejni ples

Slovenski in avstrijski državljani so se minulo soboto v okviru tradicionalnega EU plesa brez meja, ki je letos potekal že trinajstič, družili na starem ljubeljskem prelazu.

Gorenja vas-Poljane / četrtek, 27. avgust 2015 / 12:57

Dvorana skoraj nared

V Sokolskem domu, ki so ga v preteklih mesecih energetsko sanirali, so končali tudi obnovo velike dvorane, v kateri naj bi že v kratkem gostili prve dogodke.