V olimpijski ekipi tudi Nejc Sušnik

Ljubljana – Zveza za tehnično kulturo Slovenije je v aprilu uspešno zaključila tudi državno tekmovanje iz znanja naravoslovja. V nalogah s področja biologije, kemije in fizike se je pomerilo 71 dijakov iz vse Slovenije. Največ znanja na vseh treh področjih naravoslovja je prikazal Brest Lenarčič, dijak prvega letnika Šolskega centra Rogaška Slatina, skupaj pa so sicer podelili 11 zlatih, 22 srebrnih in 99 bronastih priznanj. Najboljših šest tekmovalcev z državnega tekmovanja iz znanja naravoslovja se je uvrstilo tudi v ekipi, ki bosta slovenske barve zastopali na evropski olimpijadi eksperimentalne znanosti The European Olympiad of Experimental Science (EOES). Iz vsake države Evropske unije lahko tekmujeta po dve tričlanski ekipi, v eno od slovenskih ekip se je uvrstil tudi Nejc Sušnik iz Gimnazije Škofja Loka. Olimpijado bo tokrat med 9. in 14. majem na daljavo gostil madžarski Szeged. Ekipe se bodo pomerile v znanju in v eksperimentalnem reševanju znanstvenih problemov s področja naravoslovja – biologije, kemije in fizike.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Avtomobilizem / sreda, 4. julij 2012 / 07:00

Multitalent

Še bolj vsestranski Audi A6 Allroad Quattro

Objavljeno na isti dan


Kranj / sreda, 28. april 2021 / 23:43

Manj prihodkov, manj projektov

V Kranju so lani zaradi zamude države pri objavi nekaterih razpisov realizirali le okoli sedeminsedemdeset odstotkov načrtovanih prihodkov, zato je na drugi strani trpela tudi izvedba večjih projektov...

Komenda / sreda, 28. april 2021 / 23:40

Podžupana Marinko in Štebe

Komendski župan Stanislav Poglajen je za podžupana imenoval svetnika Aleša Marinka in znova Igorja Štebeta.

Gospodarstvo / sreda, 28. april 2021 / 23:36

Vsak na svoji strani

Več kot leto dni po odhodu trinajstih dimnikarjev iz podjetja Dimnikarstvo Dovrtel so dimnikarji obeh strani še vedno sprti, vložena je tudi tožba.

Preddvor / sreda, 28. april 2021 / 23:34

Pospešeno obnavljajo grad

Občina Preddvor je za obnovo dela strehe, fasade ter oken in vrat gradu Dvor kandidirala tudi za sredstva Ministrstva za kulturo.

Škofja Loka / sreda, 28. april 2021 / 23:29

Glasovali bodo v projektu #Naša Loka

V sredo in nedeljo, 5. in 9. maja, bo potekalo glasovanje v projektu #Naša Loka, kar uresničuje participativni proračun.