Sprejet rebalans proračuna

Vodiški občinski svetniki so sprejeli rebalans letošnjega proračuna, ki je bil potreben zaradi ukrepov vlade za zajezitev epidemije covida-19 in uskladitve projektov z realizacijo.

Sredstva so povečali tudi za največji projekt, ki poteka v občini, nadgradnjo sistema odvajanja komunalne odpadne vode ter izgradnjo kanala C0 in projekt sočasne gradnje druge infrastrukture.

Vodice – Vodiški občinski svetniki so na seji, na kateri so se sestali prejšnji teden, sprejeli rebalans proračuna za letošnje leto. Rebalans je bil potreben predvsem zaradi sprejetih ukrepov vlade za zajezitev epidemije covida-19, med katerimi so dvig povprečnine s 589 na 624 evrov, sprememba plačilnega roka s trideset na šestdeset dni, kadar je upnik javni sektor, povečali pa so se tudi stroški socialnih transferov.

V Vodicah sicer kljub dvigu povprečnine opozarjajo, da so viri financiranja s strani države še vedno prenizki, in ocenjujejo, da so v zadnjih desetih letih prejeli za 7,5 milijona evrov premalo sredstev iz naslova zakona o financiranju občin.

Po rebalansu, ki so ga potrdili svetniki, se načrtovani proračunski prihodki letos povečujejo s 5,88 na 6,18 milijona evrov, odhodki pa s 6,76 na 8,57 milijonov evrov.

Skladno s pričakovano realizacijo bodo tako letos namesto predvidenih 340 tisočakov za obnovo in razvoj Središča Vodic namenili 130 tisoč evrov, z rebalansom pa so znižali tudi sredstva za občinski podrobni prostorski načrt Lokarje – 1. faza, medobčinski inšpektorat in v manjši meri še nekaj drugih proračunskih postavk.

Sredstva pa so povečali za največji projekt, ki poteka v občini, nadgradnjo sistema odvajanja komunalne odpadne vode ter izgradnjo kanala C0 s poldrugega milijona na 2,36 milijona evrov. Za 292 tisočakov, na skupnih 912 tisoč evrov, so povečali sredstva tudi za gradnjo druge infrastrukture ob sočasni gradnji kanala C0. Med postavkami z najvišjim povišanjem sredstev pa je infrastruktura v Polju, za katero bodo namesto slabih 400 tisoč evrov, letos namenili 778 tisočakov. Več sredstev so med drugim namenili tudi za dejavnost Vrtca Škratek Svit, rekonstrukcijo lokalnih cest, kolesarskih povezav in pešpoti, čiščenje in vzdrževanje melioracijskih kanalov in propustov ter mrežo poti LAS. Na novo pa so z rebalansom v proračun uvrstili postavko prometne in komunalne infrastrukture na cesti JP Zadnikar v Bukovici.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / sreda, 15. junij 2016 / 12:10

Dobrodelne štorklje

Od prejšnjega meseca naprej v kranjski porodnišnici lahko opazite simpatične štorklje poštarke, ki naznanjajo prihod novega družinskega člana. Kot je povedala direktorica Bolnišnice za gin...

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / nedelja, 13. oktober 2019 / 20:49

Projekti so, denarja pa ni

Na direkciji za infrastrukturo so potrdili, da v predlogu proračuna ni denarja za načrtovano nadgradnjo gorenjske železnice. Skupaj z župani si prizadevajo, da bi vlada vendarle zagotovila sredstva za...

Radovljica / nedelja, 13. oktober 2019 / 20:49

Odkrili spominsko ploščo dr. Zmagu Šmitku

V sredo so na hiši, kjer je živel in ustvarjal priznani slovenski etnolog, antropolog in humanist dr. Zmago Šmitek, zaslužni profesor univerze v Ljubljani, odkrili spominsko ploščo.

Razvedrilo / nedelja, 13. oktober 2019 / 20:48

Domača mis turizma se je vrnila iz Kitajske

V začetku septembra je v Kopru naziv mis turizma Slovenije 2019 osvojila 18-letna Gorenjka, Stela Fon iz Zgornjih Gorij in tako dobila vstopnico za svetovni izbor, ki ga je gostil Peking. V začetku...

Zanimivosti / nedelja, 13. oktober 2019 / 20:47

Prijateljstvo še nadgradili

Na povabilo župana Ivana Megliča je bila konec minulega tedna na obisku v občini Naklo delegacija istoimenskega poljskega mesta in občine na čelu z županom Slawomirom Napieralo.

Zanimivosti / nedelja, 13. oktober 2019 / 20:47

Risanje s svetlobo

V Pirčevem domu na Taboru je bila v okviru Taborskih dnevov na ogled razstava novinarja in mojstra fotografije Mirka Kunšiča.