Vodja Krajevne knjižnice Naklo Helena Krampl Nikač je navdušena nad prenovljeno in večjo knjižnico. Posnetek je nastal v otroškem kotičku knjižnice.

Še več vsebin na enem mestu

S širitvijo občinske stavbe v Naklem je krajevna knjižnica pridobila več prostora, vodja knjižnice Helena Krampl Nikač je pohvalila tudi obisk. Župan Ivan Meglič pa je povedal, da so že stekli prvi pogovori, da bi v stavbi, ki že ima več dejavnosti, pridobili tudi fizioterapijo in referenčno ambulanto.

Naklo – Krajevna knjižnica v Naklem je bila lani zaradi širitvenih del na občinski stavbi nekaj časa zaprta, proti koncu leta so jo že odprli. Knjižnica je v drugem nadstropju in meri okrog dvesto kvadratnih metrov. »Zelo smo navdušeni nad večjimi prostori, panoramska okna nudijo dovolj dnevne svetlobe in čudovit razgled. Izrazito se nam povečuje število obiskovalcev, prejšnji ponedeljek si jih je knjige v petih urah izposodilo 115; samih obiskovalcev je sicer še več, saj imamo v knjižnici zdaj dovolj prostora, da se obiskovalci usedejo, v miru kaj preberejo, študirajo ... Gostimo vrtce, šolo, stanovalce bližnjega doma upokojencev, dopoldne prihajajo upokojenci, popoldne družine v otroški kotiček. Vsak ponedeljek ob 17.30 imamo Pravljico na obisku,« je navdušenje delila vodja krajevne knjižnice Helena Krampl Nikač. Knjižnica je odprta vse dni od ponedeljka do petka, obiskovalci pa pridejo tudi iz Kranja, kot opaža in pojasni vodja krajevne knjižnice: »Člani Mestne knjižnice Kranj namreč lahko obiskujejo tudi vse njene krajevne enote.« Krajevna knjižnica v Naklem ima skoraj vse, kar imajo ''veliki'': e-točko, bralne krožke, akcijo Družinsko branje ... Dobili so dva sodobna računalnika, ker jim je bilo dodeljenih več občinskih sredstev, so povečali in posodobili knjižni fond. Knjižnica je dostopna tudi invalidnim osebam, saj je na voljo dvigalo.

Občinske stavbe pa niso širili samo za namen knjižnice. Župan Občine Naklo Ivan Meglič je pojasnil novo razporeditev: »Občinska sejna soba se je preselila iz kleti v prvo nadstropje, poleg sejne sobe je v prvem nadstropju še večja pisarna župana in pisarna tajništva. Skupno je v prvem nadstropju občina pridobila okrog 120 kvadratnih metrov površin. V pritličju dejavnosti ostajajo nespremenjene, in sicer lekarna, očesna ambulanta, optika in splošna ambulanta v sklopu Osnovnega zdravstva Gorenjske (OZG). Očesna ambulanta je zasebna, koncesijska. Z OZG potekajo dogovori o ureditvi fizioterapije in referenčne ambulante v kleti, kjer je bila prej sejna soba. Za ta sklop so pogovori v začetni fazi.« V občinski upravi je trenutno zaposlenih 12 oseb, od katerih sta dva zaposlena na področju komunale (komunalna delavca). Meglič je dejal, da obnova stavbe še ni čisto dokončana, treba je urediti še zadnje malenkosti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Mularija / torek, 20. maj 2008 / 07:00

Otroška peresa

V živalskem vrtu Ko smo prispeli, sem zagledal pava, kako se je našopiril. Šli smo naprej. Videli smo papige, kako so se drle. Lev je spal in levinja tudi. Slon se je...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / četrtek, 27. avgust 2009 / 07:00

Sklad TNP ohranja vrednost premoženja

Delničarji Sklada TNP bodo tudi v prihodnje ostajali brez dividend, vendar naj bi vrednost premoženja rasla skupaj z vrednostjo turističnih naložb v Triglavskem narodnem parku.

GG Plus / četrtek, 27. avgust 2009 / 07:00

Gostilničar, ki je postal hotelir

Marjan Marinšek je lastnik gostilne v Naklem, ki ima več kot sedemdesetletno tradicijo. Septembra bo odprl nov hotel s 110 posteljami ter prostori za šport in sprostitev, ki bo imel tri zvezdice. Nalo...

GG Plus / četrtek, 27. avgust 2009 / 07:00

Oslabitve zmanjšale dobiček

Banka NLB je v prvem polletju dosegla 97,1 milijona evrov dobička, ki pa se je zaradi oblikovanih rezervacij zmanjšal na 35,7 milijona evrov.

GG Plus / četrtek, 27. avgust 2009 / 07:00

Probanka izdala obveznice

Ljubljana - Probanka je izdala za 15 milijonov evrov obveznic, vsaka je nominalno vredna tisoč evrov. Glavnica bo dospela v plačilo 24. junija 2016, obrestna mera je nespremenlji...

GG Plus / četrtek, 27. avgust 2009 / 07:00

Zaplet s pokojninskim skladom

Kapitalska družba je oblikovala rezervacije, agencija je zahtevala neposredno vplačilo.