Vodja Krajevne knjižnice Naklo Helena Krampl Nikač je navdušena nad prenovljeno in večjo knjižnico. Posnetek je nastal v otroškem kotičku knjižnice.

Še več vsebin na enem mestu

S širitvijo občinske stavbe v Naklem je krajevna knjižnica pridobila več prostora, vodja knjižnice Helena Krampl Nikač je pohvalila tudi obisk. Župan Ivan Meglič pa je povedal, da so že stekli prvi pogovori, da bi v stavbi, ki že ima več dejavnosti, pridobili tudi fizioterapijo in referenčno ambulanto.

Naklo – Krajevna knjižnica v Naklem je bila lani zaradi širitvenih del na občinski stavbi nekaj časa zaprta, proti koncu leta so jo že odprli. Knjižnica je v drugem nadstropju in meri okrog dvesto kvadratnih metrov. »Zelo smo navdušeni nad večjimi prostori, panoramska okna nudijo dovolj dnevne svetlobe in čudovit razgled. Izrazito se nam povečuje število obiskovalcev, prejšnji ponedeljek si jih je knjige v petih urah izposodilo 115; samih obiskovalcev je sicer še več, saj imamo v knjižnici zdaj dovolj prostora, da se obiskovalci usedejo, v miru kaj preberejo, študirajo ... Gostimo vrtce, šolo, stanovalce bližnjega doma upokojencev, dopoldne prihajajo upokojenci, popoldne družine v otroški kotiček. Vsak ponedeljek ob 17.30 imamo Pravljico na obisku,« je navdušenje delila vodja krajevne knjižnice Helena Krampl Nikač. Knjižnica je odprta vse dni od ponedeljka do petka, obiskovalci pa pridejo tudi iz Kranja, kot opaža in pojasni vodja krajevne knjižnice: »Člani Mestne knjižnice Kranj namreč lahko obiskujejo tudi vse njene krajevne enote.« Krajevna knjižnica v Naklem ima skoraj vse, kar imajo ''veliki'': e-točko, bralne krožke, akcijo Družinsko branje ... Dobili so dva sodobna računalnika, ker jim je bilo dodeljenih več občinskih sredstev, so povečali in posodobili knjižni fond. Knjižnica je dostopna tudi invalidnim osebam, saj je na voljo dvigalo.

Občinske stavbe pa niso širili samo za namen knjižnice. Župan Občine Naklo Ivan Meglič je pojasnil novo razporeditev: »Občinska sejna soba se je preselila iz kleti v prvo nadstropje, poleg sejne sobe je v prvem nadstropju še večja pisarna župana in pisarna tajništva. Skupno je v prvem nadstropju občina pridobila okrog 120 kvadratnih metrov površin. V pritličju dejavnosti ostajajo nespremenjene, in sicer lekarna, očesna ambulanta, optika in splošna ambulanta v sklopu Osnovnega zdravstva Gorenjske (OZG). Očesna ambulanta je zasebna, koncesijska. Z OZG potekajo dogovori o ureditvi fizioterapije in referenčne ambulante v kleti, kjer je bila prej sejna soba. Za ta sklop so pogovori v začetni fazi.« V občinski upravi je trenutno zaposlenih 12 oseb, od katerih sta dva zaposlena na področju komunale (komunalna delavca). Meglič je dejal, da obnova stavbe še ni čisto dokončana, treba je urediti še zadnje malenkosti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Cerklje na Gorenjskem / četrtek, 2. julij 2009 / 07:00

Na Krvavcu kopljejo arheologi

Na Krvavcu letos nadaljujejo arheološka izkopavanja območja srednjeveške pastirske poselitve. Iskali so sirarno, našli pa konjski hlev.

Objavljeno na isti dan


Šport / četrtek, 17. januar 2019 / 21:55

Svetovno prvenstvo invalidov

Ta konec tedna se v Kranjski Gori začenja svetovno prvenstvo v alpskem smučanju za športnice in športnike invalide. Na štartu bo tudi slovenski reprezentant Jernej Slivnik.

Gorenjska / četrtek, 17. januar 2019 / 22:15

Vse težje do zdravnika

Na Gorenjskem na primarnem nivoju zdravstva primanjkuje zdravnikov splošne oziroma družinske medicine, pediatrov ... Zdravniška zbornica Slovenije je opozorila tudi na pomanjkanje ginekologov na prima...

Naklo / četrtek, 17. januar 2019 / 22:14

Še več vsebin na enem mestu

S širitvijo občinske stavbe v Naklem je krajevna knjižnica pridobila več prostora, vodja knjižnice Helena Krampl Nikač je pohvalila tudi obisk. Župan Ivan Meglič pa je povedal, da so že stekli prvi po...

Kultura / četrtek, 17. januar 2019 / 22:01

Nov dirigent, novi izzivi

Mešani pevski zbor Musica viva s Primskovega v Kranju se je na dveh božičnih koncertih prvič predstavil z novim dirigentom Janom Gorjancem.

Razvedrilo / četrtek, 17. januar 2019 / 21:59

Dobronamerni koncert podeželske mladine

V nedeljo zvečer je bila dvorana Doma krajanov v Šenčurju polna. Društvo kranjske in tržiške podeželske mladine je namreč pripravilo Dobronamerni koncert taprave podeželske mladine, kot so ga poimenov...