Skupinska fotografija udeležencev letošnjega projekta Jadranje za jutri / Foto: arhiv organizatorjev

Dneve so jim polepšali z jadranjem

V soboto, 30. maja, se je v Marini Veruda pri Puli uspešno zaključil letošnji štiridnevni izobraževalno-terapevtski projekt Jadranje za jutri, ki ga za otroke s posebnimi potrebami pripravijo člani Športnega društva SAPPA iz Kamnika.

Kamnik – Tudi letos jim je pri projektu pomagal Rotary Slovenia, skupaj pa so polepšali dneve šestintridesetim otrokom iz Vzgojnega zavoda Kranj, Zavoda za slepe in slabovidne Ljubljana, OŠ Jela Janežiča iz Škofje Loke, OŠ Preska-POŠ Topol, OŠ Roje iz Domžal, OŠ 27. julij iz Kamnika in Medobčinskega društva Sožitje, ki so na zabaven način spoznavali bivanje na jadrnici in osnovne tehnike jadralskih veščin. Kot nam je povedal Brane Vrankar iz ŠD Sappa, na jadranju ni manjkalo kopanja, veslanja, skokov v vodo, dobre hrane, učenja o morskih temah, ogleda Brijonov, peke palačink, svečane Pozejdonove prisege vseh, ki so jadrali prvič, obiska čarovnika, pa tudi kamniškega župana Marjana Šarca ter mnogo drugega. Zadnji dan so jih v Pulju pričakali tudi učenci tamkajšnje glasbene šole, ki so posebej zanje pripravili Koncert enakih možnosti.

Kaj dodati? »Nihče ni tako velik, da ne bi rabil pomoči, in nihče tako majhen, da je ne bi mogel nuditi. Naša dejanja, ki jih ne motivirajo ozki sebični interesi, temveč naše zanimanje za druge, pravzaprav koristijo nam samim. Osmislijo naše življenje. To lahko povemo iz prve roke. Ob podpori sponzorjev in donatorjev smo se kot vedno doslej po svojih najboljših močeh trudili polepšati dneve tem posebnim otrokom, ki se jim nikoli ne da pomagati dovolj. Po štirih dneh druženja in skupnih doživetij smo se spet lahko na lastne oči prepričali, da smo zanje naredili nekaj res dobrega in lepega, kar bodo pomnili vse življenje,« je bil ob koncu še enega projekta zadovoljen Brane Vrankar.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 29. februar 2016 / 12:35

Rošade v turističnem stebru Save

V družbah Sava Turizem, Hoteli Bernardin in Istrabenz Turizem, ki tvorijo turistični steber Save, bo z marcem prišlo do več kadrovskih rošad.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / torek, 11. februar 2014 / 07:00

Njena dobra volja je nalezljiva

»Petdeset? Nič ne boli, le drug' dan glava,« je v smehu dejala Tatjana Germovnik s Kokrice pri Kranju kmalu zatem, ko je 23. januarja dopolnila petdeset let.

GG Plus / torek, 11. februar 2014 / 07:00

Za odprtost učenja

Na mednarodni konferenci EDUvision 2013 v Ljubljani sta dva dijaka Šolskega centra Kranj mini računalnik RaspberryPi predstavila kot dober učni pripomoček za šole.

GG Plus / torek, 11. februar 2014 / 07:00

Druženje radovednih

V Osnovni šoli Orehek so prvo soboto v februarju pripravili že drugo srečanje gorenjskih osnovnošolcev in njihovih mentorjev v okviru Festivala naše prihodnosti.

GG Plus / torek, 11. februar 2014 / 07:00

Dijaki naj sledijo svojim željam

Študijska namera ni rezultat enega pogovora s kariernim svetovalcem, ampak je proces, ki zahteva svoj čas, opozarja Vesna Smolej Vrzel iz šolske svetovalne službe Gimnazije Jesenice.

Rekreacija / torek, 11. februar 2014 / 07:00

Bam.Bijeva nova sezona

Pred startom v novo sezono so najprej zaključili preteklo.