Irec Nick in Američan Christopher
Vila Podvin je gostila irskega kuharja Nicka Wattsa, kuharski mojster Christopher Williams pa je obiskal Biotehniški center Naklo.
Radovljiškega festivala keramike se je udeležila tudi znana irska izdelovalka keramike Grainne Watts, kar je pripeljalo tudi do tega, da je Vila Podvin gostila večer irskih in slovenskih jedi z gostujočim irskim kuharjem oziroma njenim sinom Nickom Wattsom. Večer je z glasbo začinila mednarodna glasbena zasedba Preghiera pagana – Tori story & Marnit, za žejne pa so poskrbeli z butičnimi pivi.
Na povabilo ameriškega veleposlaništva v Sloveniji je v okviru t. i. food diplomacy Biotehniški center Naklo v četrtek prvi gostil kuharskega mojstra Christopherja Williamsa iz Teksasa. Američan doma vodi restavracijo Lucille’s, kjer na jedilniku ponuja predvsem hrano južnega dela Amerike.
Obiskoval je znano šolo Cordon Blue in kuhal tako doma kot v Evropi. Njegova restavracija, posvečena prababici Lucille, je med najboljšimi restavracijami v Teksasu. Redno vodi tudi različne delavnice s poudarkom na trajnostnem razvoju in lokalni pridelavi hrane. V Biotehniškem centru Naklo je sodeloval na slaščičarski delavnici, kjer je spoznal ajdo, razkazali so mu tudi center, začel je s spoznavanjem Slovenije. Pot ga je potem vodila še v Maribor, kjer je sodeloval v izobraževalnem programu Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor, v soboto pa zaključil v Ljubljani, kjer je z osebjem restavracije Druga violina pripravljal kosilo.