V Lescah Festival medu

Lesce – V Čebelarskem centru v Lescah tudi letos pripravljajo Festival medu in Dan medu v kulinariki. Prireditev bo pod naslovom Prid'te na štrukle to soboto v Čebelarskem centru v Lescah. »To je vabilo, s katerim so naše babice in dedki svoje sorodnike in prijatelje povabili na praznovanje, ko je bil semenj,« je pojasnila Špela Kalan Razinger, upravnica centra. Pestro dogajanje se bo začelo že ob 10. uri dopoldan in bo trajalo vse do šestih zvečer, s tradicionalno tržnico pred centrom in pestrim programom prireditev v njem. Največ pozornosti bodo verjetno pritegnile predstavitve priprav in degustacije jedi z medom, pri čemer bodo sodelovali dijaki in profesorji Srednje gostinske in turistične šole Radovljica. V dvorani bodo tudi razglasili rezultate ocenjevanja medu in pripravili številna zanimiva predavanja z vsebino o medu in čebelah. Zanimiv program bo v tudi v okolici centra, kjer organizatorji napovedujejo zabavo za otroke in odrasle, ustvarjalne delavnice, senzorično ocenjevanje medu in seveda oglede čebelnjaka.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / četrtek, 7. avgust 2014 / 13:19

Kaj bodo delali bivši poslanci

Iz državnega zbora se je poslovilo 64 poslancev. Tiste iz Gorenjske smo vprašali, ali bodo zaprosili za nadomestilo v višini 80 odstotkov zadnje poslanske plače, že imajo novo službo ali jih čaka star...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Juha, žar in sladoled Slovencem najbolj dišijo

Inštitut Marketagent.com je s spletno raziskavo na vzorcu pesto aktivnih uporabnikov interneta v starosti med 20 in 59 leti proučeval, kakšno hrano imajo Slovenci najraje. Najljubša predjed Slove...

GG Plus / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Matjaževa Štefka

Eni jo poimenujejo mleta pečenka, največ jo poznajo pod imenom pečenka Štefani, kranjskega kuharja Matjaža Erzarja pa smo ujeli ravno pri pripravi njegove "Štefke", kakor je smeje ljubkovalno poimenov...

GG Plus / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Letos okušali vina vinarja Rodice

Že drugo leto zapored je skupina krvodajalcev z Gorenjskega (z Golnika) obiskala transfuzijsko postajo v Izoli in darovala kri. Prvič jih je bilo v skupini sedem, sedaj že več kot trideset. Tako...

Bled / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Osemdeset let najimenitnejšega blejskega hotela

Domačinka Jula Molnar je leta 1919 kupila hotel Luisenbad in ga leta 1922 preimenovala v Toplice. Po prenovi je bil novi Grand hotel Toplice odprt leta 1931.

Zanimivosti / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Anketa: Podružnične šole polne prednosti

Društvo učiteljev podružničnih šol je v Motniku konec tedna pripravilo strokovni posvet na temo Gibanje je jezik otrok, mi pa smo nekaj učiteljic vprašali, kakšne so prednosti in slabosti dela v teh m...