Udeleženci delavnice o zdravi prehrani na zaključnem srečanju letošnje sezone

Druži jih tudi zdrava hrana

V Medgeneracijskem društvu za kakovostno starost Komenda so zaključili letošnjo delavnico o zdravi prehrani, ki je naletela na zelo dober odziv.

Komenda - Medgeneracijsko društvo za kakovostno starost Komenda deluje že od leta 2005 in je eno od le enajstih tovrstnih društev v Sloveniji.

»V društvu izvajamo osem programov, nekateri trajajo celo leto, druge organiziramo v obliki delavnic, pri večini pa sodelujemo z Inštitutom Antona Trstenjaka, kar je za nas velika prednost. Tako organiziramo tečaja angleščine in računalništva za starejše, šolo kakovostnega starševstva, delavnico Eksperimenti za vsakogar, ki je zanimiva predvsem za mlajše, tečaj preprečevanja padcev, obvladovanje visokega tlaka … pa tudi delavnico zdrave in uravnotežene prehrane, ki je zaznamovala naša torkova srečanja, « je povedala predsednica društva Vika Drolec in dodala, da bodo v novi sezoni uvedli še tečaj nemščine za starejše ter tečaj za družine, ki starejše svojce oskrbujejo doma. V društvu deluje trinajst prostovoljk, ki so opravile posebno izobraževanje, med njimi je tudi Olga Hace, ki je pred kratkim s svojimi tečajnicami zaključila že drugo sezono delavnice o zdravi in uravnoteženi prehrani. »Pripravila sem deset srečanj, na katerih smo kuhali brez sladkorja in bele moke ter z minimalno soli. Doma smo morali zaradi alergije na hrano pošteno prilagoditi jedilnik in zdaj to znanje prenašam na druge. Tako, kot smo kuhali na teh delavnicah, naj bi jedli vsi, ki imajo povečan holesterol, visok tlak in sladkor. Je pa zanimivo, da so na tečaj prišle gospodinje, ki že zdaj kuhajo dobro in zdravo in povečini že veliko vedo o tem,« je povedala Olga Hace, ki je na zaključnem srečanju iz zdravih sestavin pripravila tudi približek prekmurske gibanice in torto, ki je spominjala na blejsko kremno rezino. Pred slastnim okušanjem so zbrane nasmejali Lojze Zver, Marija Kern in Slavka Krmavnar iz dramske sekcije DU Komenda, ki so pod vodstvom Franca Martinjaka zaigrali igro Ivice Ogorevc Zdrava prehrana.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Naklo / sobota, 13. april 2013 / 07:00

Bojijo se vplivov na okolje

Zaključena je javna razgrnitev Občinskega podrobnega prostorskega načrta Gača, kamor naj bi Gorenjska gradbena družba preselila asfaltno bazo.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / petek, 6. december 2013 / 07:00

Ognjemeta ne bodo pogrešali

V nekaterih občinah, tudi v Kranju, so se letos odločili, da na silvestrovo ne bodo pripravili ognjemeta, zato smo obiskovalce v Kranju spraševali, ali se jim zdi prav, da se denar namesto za ognjemet...

Slovenija / petek, 6. december 2013 / 07:00

Decembrske pokojnine že 30. decembra

Ljubljana – Svet Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije je na včerajšnji seji sklenil, da upokojenci decembrskih pokojnin ne bodo dobili zadnji delovni dan v mesecu, ampak že dan...

Razvedrilo / petek, 6. december 2013 / 07:00

V Kranju prešerno

Andreja Kotlovšek je te dni odprla svojo kuharsko učilnico, v Kranju so slavnostno in zabavno praznovali občinski praznik, udeležili pa smo se tudi dobrodelnega večera Elektra Gorenjske.

Nasveti / petek, 6. december 2013 / 07:00

Horoskop

Oven (21. 3.–21. 4.)

Humor / petek, 6. december 2013 / 07:00

Od zadaj

Francozi so menda zelo zainteresirani za vlaganja v slovensko gospodarstvo. Se mar za novomeški Revoz zanima kaka druga francoska firma?