Udeleženci delavnice o zdravi prehrani na zaključnem srečanju letošnje sezone

Druži jih tudi zdrava hrana

V Medgeneracijskem društvu za kakovostno starost Komenda so zaključili letošnjo delavnico o zdravi prehrani, ki je naletela na zelo dober odziv.

Komenda - Medgeneracijsko društvo za kakovostno starost Komenda deluje že od leta 2005 in je eno od le enajstih tovrstnih društev v Sloveniji.

»V društvu izvajamo osem programov, nekateri trajajo celo leto, druge organiziramo v obliki delavnic, pri večini pa sodelujemo z Inštitutom Antona Trstenjaka, kar je za nas velika prednost. Tako organiziramo tečaja angleščine in računalništva za starejše, šolo kakovostnega starševstva, delavnico Eksperimenti za vsakogar, ki je zanimiva predvsem za mlajše, tečaj preprečevanja padcev, obvladovanje visokega tlaka … pa tudi delavnico zdrave in uravnotežene prehrane, ki je zaznamovala naša torkova srečanja, « je povedala predsednica društva Vika Drolec in dodala, da bodo v novi sezoni uvedli še tečaj nemščine za starejše ter tečaj za družine, ki starejše svojce oskrbujejo doma. V društvu deluje trinajst prostovoljk, ki so opravile posebno izobraževanje, med njimi je tudi Olga Hace, ki je pred kratkim s svojimi tečajnicami zaključila že drugo sezono delavnice o zdravi in uravnoteženi prehrani. »Pripravila sem deset srečanj, na katerih smo kuhali brez sladkorja in bele moke ter z minimalno soli. Doma smo morali zaradi alergije na hrano pošteno prilagoditi jedilnik in zdaj to znanje prenašam na druge. Tako, kot smo kuhali na teh delavnicah, naj bi jedli vsi, ki imajo povečan holesterol, visok tlak in sladkor. Je pa zanimivo, da so na tečaj prišle gospodinje, ki že zdaj kuhajo dobro in zdravo in povečini že veliko vedo o tem,« je povedala Olga Hace, ki je na zaključnem srečanju iz zdravih sestavin pripravila tudi približek prekmurske gibanice in torto, ki je spominjala na blejsko kremno rezino. Pred slastnim okušanjem so zbrane nasmejali Lojze Zver, Marija Kern in Slavka Krmavnar iz dramske sekcije DU Komenda, ki so pod vodstvom Franca Martinjaka zaigrali igro Ivice Ogorevc Zdrava prehrana.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / ponedeljek, 24. december 2007 / 07:00

Novi komendski štipendisti

Komenda - Člani vodstva Ustanove Petra Pavla Glavarja so pred dnevi v Mladinskem centru Mravljišče v Komendi podpisali pogodbe z novimi štipendisti. »Štipendije so bile podeljene...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / nedelja, 9. julij 2017 / 12:37

Aleš Ušeničnik – rehabilitirani filozof

Tudi sedanjim mlajšim generacijam v izobraževalnem sistemu še vedno ni omogočeno spoznavanje slavnih Slovencev, ki so utrjevali bit slovenskega naroda. Ko so pred leti v novi šoli v Poljanah nad Šk...

GG Plus / nedelja, 9. julij 2017 / 12:32

Ko bom odšla, bom za zmeraj

»Tam, na psihiatriji, sem pristala iz enega samega razloga: avto mi je do smrti povozil psičko, ki mi je nudila edino zadovoljstvo in zatočišče. Spominjam se, da se mi je, ko smo jo zagrebli, do ko...

Gospodarstvo / nedelja, 9. julij 2017 / 12:31

Še korak bližje svetovnemu dnevu čebel

Kranj – Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO) je na zasedanju v Rimu soglasno podprla pobudo Slovenije, da bi 20. maj, dan, ko se je 1734. leta na Breznici rodil začetnik s...

Slovenija / nedelja, 9. julij 2017 / 12:31

Z julijskimi pokojninami tudi letni dodatek

Kranj – Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije bo večini upokojencem skupaj z julijskimi pokojninami izplačal v ponedeljek, 31. julija, tudi letni dodatek. Znesek dodatka bo odvis...

Šport / nedelja, 9. julij 2017 / 12:23

Anže Kalan je novi predsednik košarkarjev

Škofja Loka – Košarkarski klub Škofja Loka v novo sezono vstopa z novim predsednikom kluba. Žal že pokojnega Janeza Gabra je zamenjal Anže Kalan, ki v klubu deluje četrt stoletja, zdaj pa...