Letošnji nagrajenci občine Gorenja vas-Poljane, v sredi župan Milan Čadež s častnim občanom Jožetom Bogatajem, nekdanjim županom (Foto: Gorazd Kavčič)

Odločno na pot razvoja

Praznovanje občine Gorenja vas-Poljane minilo v znamenju oživljanja posestva Visoko in častnega občana, nekdanjega župana Jožeta Bogataja.

Gorenja vas – Tudi letošnja prireditev ob prazniku Občine Gorenja vas-Poljane se je tradicionalno začela z igro. Zgodba je bila osredotočeno na oživljanje dvorca Visoko in treh mladih, ki so ob dvorcu preživeli večer in si v omamljenosti predstavljali možnosti oživitve; tako so nanizali že znane predloge o šoli za ravnatelje in lovskem muzeju kot tudi povsem nove predloge z naselitvijo Strojanovih, ureditvijo megazabavišča, namesto Rock Otočca bi bil tu lahko Rock Visoko, parkirna hiša za Ljubljančane, trgovski center Visoko, dom za starejše in podobno.

»Letos smo veliko storili pri oživljanju dvorca Visoko, saj imamo z razvojnim investitorjem že podpisano predpogodbo,« je nagovor začel župan Milan Čadež in naštel tudi številna področja, s katerimi se je ukvarjal v tem letu. Nagovor je zaključil v zanosnem slogu: »Bodimo ponosni, da smo Slovenci. Držimo skupaj!« Letos je priznanje z razglasitvijo za častnega občana pripadlo nekdanjemu županu Jožetu Bogataju, ki je občino vodil do ustanovitve, torej 12 let. Na začetku se je spopadel z organiziranjem občinske uprave, veliko pozornosti je namenil dograjevanju šol in športnih igrišč, uredil vse potrebno za delovanje gospodarskih con Todraž in Dobje, gradil kanalizacije in čistilno napravo Poljane, uvedel sistem ločenega zbiranja odpadkov, v Gorenji vasi so v njegovem mandatu zgradili Stanovanjsko-trgovski center, asfaltirane so bile številne lokalne ceste.

Častni občan Jože Bogataj nam je po prireditvi povedal, da je priznanje z veseljem sprejel: »Seveda pa sem bil tudi presenečen, saj sem pred dobrim letom slišal veliko grdih besed na račun svojega dela.« Polna avla gorenjevaške osnovne šole je Bogataju ob besedah napovedovalke, da je občina pod njegovim vodstvom šla odločno na pot razvoja, z bučnim aplavzom dala še dodatno priznanje. Plaketi občine sta prejeli Turistično društvo Sovodenj in Gorenjevaški oktet, priznanji občine Janez Bohinc in Aleš Šubic, pohvali župana pa sta šli v roke Gašperja Oblaka in v arhiv Orientacijskega krožka, ki deluje v sklopu Športnega društva Mladi vrh.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Rekreacija / četrtek, 12. julij 2018 / 14:46

Glasovi kolesarji brez dopusta

Kranj – Čeprav so se začeli dopusti in je tudi ob večerih precej vroče, se ob torkih Glasovi cestni kolesarji redno dobivamo na »rundah« oziroma kolesarskih srečanjih. »Nas ne zmotijo niti nogometn...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / torek, 12. avgust 2008 / 07:00

Vaginalni zobje

V kombinaciji grozljivke, družbene satire in neobičajne komedije spoznate sanje vsake ženske in nočno moro moških.

Prosti čas / torek, 12. avgust 2008 / 07:00

Kako ugrabiti nevesto

Tom (Patrick Dempsey) si je v življenju lepo postlal: je seksi, uspešen in ve, da se lahko vedno zanese na Hannah (Michelle Monaghan), svojo prekrasno najboljšo prijateljico in edino konstanto v...

Prosti čas / torek, 12. avgust 2008 / 07:00

Sem iz Titovega velesa

Celovečerni film Sem iz Titovega velesa je zmagal na mednarodnem filmskem festivalu režije v Črni gori. V programu festivala je bil prikazan tudi slovenski film Petelinji zajtrk.

Prosti čas / torek, 12. avgust 2008 / 07:00

Grossmannov festival

V času od 9. do 16. avgusta v Ljutomeru in Murski Soboti poteka Grossmannov filmski festival.

Šport / torek, 12. avgust 2008 / 07:00

Tekli okoli Bohinjskega jezera

Tek štirih srčnih mož okoli Bohinjskega jezera je prvič dobil Marko Pintar, ki je okoli jezera tekel že kot 12-letni deček. "Če bi mi takrat rekli, da bom kdaj zmagal, ne bi verjel," pravi tekač iz So...