Cvetlično kuhinjo spremlja tudi glasbeni program.

Ste že pokusili jedi iz cvetja?

V sklopu prireditve Igra rož v Kamniku lahko še ta konec tedna na stojnicah ulične kuhinje v Parku Evropa pokusite tudi jedi iz cvetja. Poleg hamburgerjev, »šmorna«, vafljev, firštovega golaža s tuhinjsko filo ter domačega piva so si obiskovalci lahko prejšnji konec tedna privoščili bezgovo limonado, domač ledeni čaj in skutni zavitek z bezgom. Najbolj cvetlično obarvano kulinariko pa je nudila stojnica Oštarije Pr’ Mojci. Tu so lahko okušali kremasto polento z mariniranim piščančjim stegnom brez kosti in majonezo iz vrtničnih cvetov ter si privoščili mlado solato s prelivom, ravno tako iz vrtničnih cvetov. Mojca Potočnik nam je zaupala, da so priredili originalni recept, v katerem sta sicer v ospredju pivo in domača omaka za žar. Na voljo je bil tudi biskvit iz mandljev in polente, pinjenca in rikote, prelit s kislo smetano, okrašen z breskvami, materino dušico in kapljicami domačega akacijevega sirupa. Za žejne pa je stojnica ponujala cvetni napitek vrtnic in limon.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / ponedeljek, 24. november 2008 / 07:00

Razočarani nad negativnim ocenjevanjem prevzema

Merkur je v zadnjih dveh tednih odprl veliki investiciji.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / ponedeljek, 18. marec 2013 / 07:00

Anketa: Predstavili lokalne jedi

Potuj z jezikom je letošnja tema že 27. festivala Turizmu pomaga lastna glava. Na turističnih tržnicah v Kranju so gorenjski osnovnošolci v torek in četrtek predstavili tipične lokalne jedi v svojem n...

GG Plus / ponedeljek, 18. marec 2013 / 07:00

Prepriča že sam okus

Ob zadnjih prehranskih aferah postaja še pomembneje, od kod izvira hrana, ki konča na naših krožnikih. Lokalno pridelana hrana je namreč najbolj kakovostna in varna.

GG Plus / ponedeljek, 18. marec 2013 / 07:00

Forum trajnostnega razvoja

Družbe v skupini Elektro Gorenjska letos tretjič zapored organizirajo brezplačni posvet Forum o obnovljivih virih (OVE) in učinkoviti rabi energije (URE).

GG Plus / ponedeljek, 18. marec 2013 / 07:00

Učinkovito nižanje stroškov

Model pogodbenega financiranja, kjer ukrepe za učinkovito rabo energije financira tretji partner, omogoča gospodarskim družbam in drugim institucijam prihranke pri energetskih stroških.

GG Plus / ponedeljek, 18. marec 2013 / 07:00

O toplotnih in fotonapetostnih sistemih

Pred dnevi je Drago Papler izdal knjigo Osnove uporabe solarnih toplotnih in fotonapetostnih sistemov, ki zajema vse vidike alternativne oskrbe z električno energijo s pomočjo neusahljivega in ek...