Bodo Kranjčani obiskali Kransko kuhno?

Vsako tretjo soboto v mesecu oz. na tradicionalnih dogodkih se na različnih lokacijah starega mestnega jedra odvija Kranska kuhna, kjer kuharski mojstri iz kranjskih in okoliških gostiln v živo pripravljajo sveže specialitete. V tokratni anketi smo sodelujoče vprašali, ali jo bodo obiskali. Teden slovenske drame je osrednji festival uprizoritev slovenskih dramskih besedil, ki ga vsako leto organizira Prešernovo gledališče Kranj. Zanimalo nas je, kako pogosto si ogledajo katero od predstav v Prešernovem gledališču. Gorenjski glas v sodelovanju z občino Kranj izdaja tudi časopisno prilogo Kranjske novice, ki jo občani brezplačno prejmejo v svoj nabiralnik. Vprašali smo jih, kako pogosto jo prebirajo. Na prvi dve vprašanji je odgovarjalo 146 občanov, na zadnje vprašanje pa 1640, saj smo to vprašanje zastavili tudi Kranjčanom, ki so sodelovali v anketah, ki smo jih že objavili v preteklih številkah Gorenjskega glasa.

Kransko kuhno bo zagotovo obiskalo 15 odstotkov sodelujočih, verjetno jo bo obiskalo 37 odstotkov, 43 odstotkov pa je ne bo obiskalo.

Predstave Prešernovega gledališča si pogosto ogleda šest odstotkov vprašanih, občasno si jih ogleda dobra petina sodelujočih, redko 35 odstotkov, 37 odstotkov vprašanih pa si predstav Prešernovega gledališča nikoli ne ogleda.

Prilogo Kranjske novice redno prebira 61 odstotkov sodelujočih občanov, 21 odstotkov jo bere občasno, redko jo bere šest odstotkov, 12 odstotkov sodelujočih pa je nikoli ne prebira. Med razlogi so največkrat navedli, da jih ne zanimajo lokalne novice in da nimajo časa za branje.

Lepo se zahvaljujemo vsem, ki ste si vzeli čas za našo anketo. Če bi želeli Gorenjski glas redno prebirati, nas lahko pokličete v kontaktni center invalidskega podjetja v Škofjo Loko na številko 04/51 16 440 in si ob naročilu izberete eno od daril.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / torek, 25. september 2007 / 07:00

Sedem glasov, prve dame in stališča kandidatov

V oddaji 24 UR vsak dan spremljajo volilno kampanjo. Prve štiri kandidate na javnomnenjskih lestvicah bodo volivcem predstavljali izkušeni novinarji in dobri poznavalci notranjepolitič...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / ponedeljek, 13. julij 2015 / 14:06

V Seawayu spet delajo

Na Zgoši so v torek po večmesečnem premoru zaradi stečaja podjetja vendarle spet zagnali stroje. Trenutno je zaposlenih dvajset delavcev, Zincenko upa, da jih bo že jeseni še enkrat toliko.

GG Plus / ponedeljek, 13. julij 2015 / 14:04

Jakob Aljaž in stolp na Triglavu

Duhovnik in skladatelj, župnik na Dovjem Jakob Aljaž je brez dvoma eden najvidnejših svetlih junakov slovenske preteklosti. Rodil se je 6. julija 1845 v Zavrhu pod Šmarno goro, umrl pa je...

Kranj / ponedeljek, 13. julij 2015 / 14:01

Proti podeljevanju koncesij

Pri občinski organizaciji SD Kranj so prepričani, da bi namesto koncesij zasebnim vrtcem morali pospešiti prenovo nekdanjih šol in tako rešiti prostorsko stisko.

Gorenjska / ponedeljek, 13. julij 2015 / 13:58

Pripravljeni na hudo vročino

Iz gorenjskih zdravstvenih domov in jeseniške bolnišnice so sporočili, da kaj večjega obiska pacientov v zadnjih dneh hude poletne vročine v ambulantah niso imeli. Zdravnik Mitja Mohor je dodal še nek...

Kultura / ponedeljek, 13. julij 2015 / 13:52

Dve svetovni vojni v eni razstavi

V Muzeju Tomaža Godca v Bohinjski Bistrici so prejšnjo soboto odprli novo stalno razstavo z naslovom Bohinj in Bohinjci 1914–1918, 1941–1945.