Sočni piščančji sendvič in piščanec, ovit v pršut

Da piščančje jedi še zdaleč niso dolgočasne, sta dokaz sočni piščančji sendvič ali piščančji file, ovit v pršut.

Za pripravo sočnega piščančjega sendviča potrebujemo (za eno osebo): 1 lepinjo, 100 g piščančjih prsi, 1 paradižnik, 3 liste solate, 1 topljeni sir ali 1 žlico sirnega namaza, 2 žlici olivnega olja, sol, 1 ščepec mlete rdeče paprike.

Piščančji file operemo, osušimo in ga narežemo na manjše rezine ter ga osolimo in potresemo z mleto rdečo papriko. Pripravljeno meso na hitro popečemo v ponvi na olivnem olju, tako da se z vseh strani enakomerno zapeče. Meso prestavimo v skodelico in pokrijemo s pokrovko. Lepinjo prerežemo čez polovico in jo popečemo v ponvi, v kateri smo prej pekli meso. Lepinjo obrnemo tako, da se notranja stran dotika dna ponve. Polovico lepinje premažemo s topljenim sirom ali sirnim namazom, prekrijemo z listi solate in nanjo razporedimo popečeno meso. Meso prekrijemo z narezanimi rezinami paradižnika. Vse skupaj prelijemo s tekočino, ki jo je spustilo pečeno meso, medtem ko je bilo pokrito v skodelici. Prekrijemo z drugo polovico lepinje in postrežemo.

Nasvet: Če imamo voljo arašidovo ali sezamovo olje, ga uporabimo namesto olivnega. To bo poskrbelo še za dodaten prijeten okus.

Za pripravo piščanca, ovitega v pršut, potrebujemo: 4 piščančje fileje, 8 rezin pršuta, 2 žlici olivnega olja.

Piščančje fileje operemo in osušimo. Vsak piščančji file ovijemo z dvema rezinama pršuta. Fileje polagamo na manjši pekač, premazan z olivnim oljem. Pekač pokrijemo z aluminijasto folijo. Pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 20 minut. Odstranimo folijo in pečemo še 10 minut pri 190 °C.

Nasvet: Piščančjih filejev ne solimo, saj pršut med peko spusti dovolj soli. Postrežemo jih izbrani prilogi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Mularija / torek, 3. marec 2015 / 07:00

Izbrali so prijateljstvo

Mednarodni dan otrok v medijih, ki ga obeležujemo prvega marca, je bil letos posvečen medvrstniškemu nasilju. Z učenci 6. č z Osnovne šole Simona Jenka Kranj smo se pogovarjali o tem, kaj sploh pomeni...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / torek, 4. junij 2013 / 07:00

Zakaj bi spet jemali?

EU je ocenila naše ukrepe za rešitev makroekonomskega neravnotežja sicer za ustrezne, dobili pa smo kar ostra priporočila s konkretnimi roki. Finančni minister Uroš Čufer pa je že napovedal, da bodo v...

Razvedrilo / torek, 4. junij 2013 / 07:00

Vse se vrti okoli glasbe

Sedemindvajsetletna Vanja Erjavec in Kristjan Anderle sta se poročila doma, tam, kjer so 'njune korenine, ulice in ljudje, ki so ju oba zaznamovali in jim pomagali postati to, kar sta' – na Bledu.

Razvedrilo / torek, 4. junij 2013 / 07:00

Letnik 63

Razredi 4. a, 4. b in 4. c so maturirali na kranjski Gimnaziji leta 1963. Prejšnji teden jih je ob njihovem jubileju v gimnazijski knjižnici sprejel ravnatelj Franci Rozman, gimnazijski de...

Razvedrilo / torek, 4. junij 2013 / 07:00

Vse najboljše!

Kolesarska sekcija društva upokojencev Preddvor želi svoji predsednici Anici Celar Gorza ob njenem okroglem jubileju vse najboljše in veliko kolesarskih užitkov.

Razvedrilo / torek, 4. junij 2013 / 07:00

Iskrški veterani

Takole pa so se ob šestdesetletnici šolanja na Industrijski kovinarski šoli ISKRA v Kranju zbrali 'veterani' v kranjski gostilni pri Viktorju. Šolanje so zaključili leta 1953. V takrat tre...