Sočni piščančji sendvič in piščanec, ovit v pršut

Da piščančje jedi še zdaleč niso dolgočasne, sta dokaz sočni piščančji sendvič ali piščančji file, ovit v pršut.

Za pripravo sočnega piščančjega sendviča potrebujemo (za eno osebo): 1 lepinjo, 100 g piščančjih prsi, 1 paradižnik, 3 liste solate, 1 topljeni sir ali 1 žlico sirnega namaza, 2 žlici olivnega olja, sol, 1 ščepec mlete rdeče paprike.

Piščančji file operemo, osušimo in ga narežemo na manjše rezine ter ga osolimo in potresemo z mleto rdečo papriko. Pripravljeno meso na hitro popečemo v ponvi na olivnem olju, tako da se z vseh strani enakomerno zapeče. Meso prestavimo v skodelico in pokrijemo s pokrovko. Lepinjo prerežemo čez polovico in jo popečemo v ponvi, v kateri smo prej pekli meso. Lepinjo obrnemo tako, da se notranja stran dotika dna ponve. Polovico lepinje premažemo s topljenim sirom ali sirnim namazom, prekrijemo z listi solate in nanjo razporedimo popečeno meso. Meso prekrijemo z narezanimi rezinami paradižnika. Vse skupaj prelijemo s tekočino, ki jo je spustilo pečeno meso, medtem ko je bilo pokrito v skodelici. Prekrijemo z drugo polovico lepinje in postrežemo.

Nasvet: Če imamo voljo arašidovo ali sezamovo olje, ga uporabimo namesto olivnega. To bo poskrbelo še za dodaten prijeten okus.

Za pripravo piščanca, ovitega v pršut, potrebujemo: 4 piščančje fileje, 8 rezin pršuta, 2 žlici olivnega olja.

Piščančje fileje operemo in osušimo. Vsak piščančji file ovijemo z dvema rezinama pršuta. Fileje polagamo na manjši pekač, premazan z olivnim oljem. Pekač pokrijemo z aluminijasto folijo. Pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 20 minut. Odstranimo folijo in pečemo še 10 minut pri 190 °C.

Nasvet: Piščančjih filejev ne solimo, saj pršut med peko spusti dovolj soli. Postrežemo jih izbrani prilogi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / petek, 19. maj 2023 / 13:24

Vaterpolski finale se začenja jutri

Kranj – Finalista letošnjega članskega državnega prvenstva v vaterpolu sta AVK Triglav in Ljubljana Slovan. Prva finalna tekma bo jutri ob 18. uri v Kranju, druga v sredo na kopališču Kodeljevo, tr...

Objavljeno na isti dan


Slovenija / petek, 12. februar 2021 / 18:21

Janez Poklukar bo minister za zdravje

Predsednik vlade za novega ministra za zdravje predlaga Janeza Poklukarja iz Zgornjih Gorij, dosedanjega direktorja UKC Ljubljana.

Gorenjska / petek, 12. februar 2021 / 15:29

Na vrsti za cepljenje starejši od osemdeset let

Včeraj in danes tudi po gorenjskih zdravstvenih domovih poteka cepljenje proti covidu-19, na vrsti so še vedno občani, starejši od osemdeset let. Marca bodo sledili starejši od petinsedemdeset let.

Gorenjska / petek, 12. februar 2021 / 15:27

V ponedeljek v šolo vsi osnovnošolci

Vlada je sprostila nekatere ukrepe, v osnovne šole se vračajo vsi učenci, v srednje šole pa dijaki zaključnih letnikov. S ponedeljkom bo ukinjena prepoved prehoda občinskih meja, dovoljeno bo zbiranje...

Gorenjska / petek, 12. februar 2021 / 15:12

Zimo bodo odganjali virtualno

Letos so pustni dogodki zaradi epidemioloških razmer povečini odpovedani, ponekod pa vseeno obljubljajo virtualno izkušnjo pustovanja.

Šport / petek, 12. februar 2021 / 15:10

Podelitev Bloudkovih priznanj danes na spletu

Ljubljana – Danes bodo znani prejemniki Bloudkovih priznanj za leto 2020, najvišjih državnih priznanj na področju športa. Slovesnost v 56. izvedbi bi morala biti na Brdu pri Kranju, zaradi razmer i...