O vrtcu v Bitnjah spet februarja

Kranjski mestni svetniki na sredini seji niso potrdili predloga odloka o javno-zasebnem partnerstvu za gradnjo vrtca v Bitnjah, ampak so odločanje prestavili na februarsko sejo.

Svetniki so se seznanili tudi s poročilom o opravljenem revizijskem pregledu glede poslovanja Gasilsko-reševalne službe Kranj. To je pokazalo, da nepravilnosti ni.

Kranj – Osrednja točka sredine seje mestnega sveta je bila obravnava odloka o javno-zasebnem partnerstvu za gradnjo vrtca v Bitnjah. Gre za popolnoma nov vrtec, ki naj bi ga gradili na lokaciji obstoječega. Trenutni montažni objekt je namreč zastarel, z njim pa ne morejo izpolnjevati standardov predšolske vzgoje. Glede na naraščajoči trend pozidave na območju Bitenj in dejstvo, da prostori v gasilskem domu v Žabnici niso primerni, je potrebna gradnja novega, večjega vrtca. Kranjski svetniki so se na sredini seji s tem sicer večinoma strinjali, niso pa vsi prepričani, da je gradnja v javno-zasebnem partnerstvu prava rešitev.

»Dejstvo je, da bodo potrebe po vrtcih v naslednjih desetih letih še rasle, v občini pa v letu 2019 potrebujemo še najmanj šest novih oddelkov. Tudi raziskava, ki jo v Kranjskih vrtcih opravili v minulem letu, je pokazala, da so starši najmanj zadovoljni prav z razmerami v vrtcu v Bitnjah,« je pojasnil kranjski župan Boštjan Trilar, ki je pričakoval, da bodo svetniki imeli največ pomislekov glede gradnje v javno-zasebnem partnerstvu. »Na občini se zavedamo, da je javno-zasebno partnerstvo dražje, kot če bi občina gradila sama s svojim denarjem oziroma s kreditom. A lastnega denarja nimamo, kreditiranje pa je omejeno, ker bomo denar potrebovali za sofinanciranje projektov, ki jih bosta financirala država in evropska unija. Zato se na občini zavzemamo, da vzamemo kredit za tista sredstva, kjer za en vložen evro dobimo skoraj devet evrov iz drugih virov,« je pojasnil župan Trilar, svetniki pa so želeli, da se pred odločitvijo za javno-zasebno partnerstvo še enkrat pretehtajo vsi možni načini financiranja. Zato je župan točko preložil na naslednjo sejo.

»Moja ocena je, da se dejstva do naslednje seje ne bodo bistveno spremenila, saj sem prepričan, da je uprava svoje delo res dobro opravila. Bo pa potrebnega še nekaj pojasnjevanja, da se o tem prepričajo tudi svetniki in svetnice. Če se na februarski ali najkasneje na marčevski seji odločijo za predlagan način financiranja, je še vedno možno, da se vrtec zgradi letos,« je še povedal župan Trilar in dodal, da je ocenjen čas gradnje vrtca pet mesecev.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / četrtek, 2. julij 2020 / 13:13

On izbira, ona izbere

V Cafe galeriji Pungert so na ogled dela malega formata Lojzeta Kalinška z naslovom Ribič in nimfa.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / ponedeljek, 29. januar 2018 / 21:31

Preplaval bo tisoč kilometrov

Robert Slapar iz Kamnika se je pri petinpetdesetih letih odločil uresničiti svoje sanje iz zgodnje mladosti – po dolžini preplavati Jadransko morje. Konec junija se bo tako lotil domnevno najdaljšega...

Kultura / ponedeljek, 29. januar 2018 / 21:29

Ajdičevo Prebujenje v Angliji

V angleškem mestu Huddersfield so izvedli svetovno premiero skladbe Prebujenje slovenskega skladatelja Alojza Ajdiča.

Preddvor / ponedeljek, 29. januar 2018 / 21:28

Odprli že drugo polnilnico

Na javnem parkirišču pri občinski stavbi v Preddvoru so prejšnji teden uradno odprli novo polnilnico električnih vozil.

Kranj / ponedeljek, 29. januar 2018 / 21:28

O vrtcu v Bitnjah spet februarja

Kranjski mestni svetniki na sredini seji niso potrdili predloga odloka o javno-zasebnem partnerstvu za gradnjo vrtca v Bitnjah, ampak so odločanje prestavili na februarsko sejo.

Gorenjska / ponedeljek, 29. januar 2018 / 21:26

Bele strmine privabljajo

Na višje ležečih gorenjskih smučiščih je zima letos dovolj bogata s snegom, da lahko ljubitelji belih strmin uživajo ne le v vijuganju po zasneženih pobočjih, temveč tudi v pravem zimskem vzdušju.