Mirko Galičič iz Kranja: »Prav je, da o drugem tiru železnice odločamo ljudje na referendumu, in ne državne institucije, saj smo mi bolj nepristranski. Naj se v nedeljo izkaže volja ljudi, tako kot je treba.« / Foto: Gorazd Kavčič

Referendum o drugem tiru

V nedeljo bo referendum o zakonu o gradnji drugega tira železniške proge Divača–Koper. V Kranju smo naključne mimoidoče vprašali za mnenje o tem, ali drugi tir potrebujemo in kdo bi moral odločati o njegovi gradnji.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / sobota, 1. december 2007 / 07:00

Celovec že živi za božične praznike

Mesto se tudi pripravlja na evropsko nogometno prvenstvo, ki se bo začelo 7. junija prihodnje leto. Božični sejem je letos na Domplatzu sredi mesta. Odprt bo do Božiča, 25. decembra.

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / četrtek, 26. november 2015 / 13:34

Za vse dijake se najde delo

Obvezen del učnega programa dijakov srednjega poklicnega in srednjega strokovnega ter poklicno-tehniškega izobraževanja predstavlja praktično usposabljanje z delom (PUD), ki se izvaja pri delodajalcih...

Razvedrilo / četrtek, 26. november 2015 / 13:34

Osmi rojstni dan

Kranjska Dežela nakupov je praznovala že osmi rojstni dan. Vse najboljše ji je zaželelo lepo število obiskovalcev, največja gneča pa je bila ob kolesu sreče. Seveda tudi brez torte ni šlo.

Gospodarstvo / četrtek, 26. november 2015 / 13:29

Do združitve brez sprememb

V Savatechu pričakujejo, da se bodo priprave na integracijo v švedski koncern Trelleborg začele konec marca, ko bo potrjena združitev s sedanjim češkim lastnikom.

Škofja Loka / četrtek, 26. november 2015 / 13:04

Nevarno na Godešiču

Zaradi velikih hitrosti na cesti skozi Godešič je ogrožena varnost pešcev, zato domačini zahtevajo ukrepe. Samo v dveh mesecih so se tam zgodile tri prometne nesreče.

Škofja Loka / četrtek, 26. november 2015 / 13:02

Še vedno jih jezi komunalni prispevek

Reteče – Na zboru krajanov KS Godešič in Reteče - Gorenja vas v začetku novembra je bila znova beseda o komunalnem prispevku, ki ga zaračunava škofjeloška občinska uprava.