Za zdaj je vreme še bolj kislo in dnevne temerature dokaj nizke, a verjetno ni več daleč čas, ko bo tako, kot kaže lanski posnetek s kranjskega bazena. / Foto: Gorazd Kavčič

Začenja se kopalna sezona

Grajsko kopališče na Bledu je vrata odprlo že 21. maja, kamniško kopališče bodo odprli danes, radovljiško v nedeljo, kranjsko naslednji petek, kopališče v Kropi konec prihodnjega tedna, na Jesenicah 22. junija in v Tržiču predvidoma 15. junija.

Kranj – Kot je povedal direktor Zavoda za šport Kranj Branko Fartek, naj bi kranjsko letno kopališče odprli naslednji petek, 17. junija, v soboto, 18. junija, pa bodo pripravili sedaj že tradicionalni dan odprtih vrat, ko bo kopanje brezplačno. V juniju imajo akcijske cene sezonskih vstopnic, kar pomeni 60 evrov za odrasle, 35 za otroke in 100 evrov za družinsko vstopnico. Dnevne vstopnice so 5 evrov za odrasle, 3 za otroke in 9 za družino. »Cene vstopnic se v primerjavi z lani niso spremenile, podobno kot lani pri­pravljamo tudi spremljajočo animacijo, ki bo potekala med 16. in 18. uro. Bazeni bodo odprti med 9. in 22. uro, po 20. uri bo nočno kopanje,« pravi Branko Fartek in pojasnjuje, da bodo za varnost in red med potekom animacij skrbeli strokovno usposobljeni animatorji. Pod nadzorom se bo možno igrati tudi na velikih bazenskih igralih: trampolin, saturn, tobogan. Izbira iger in postavitev igral bo vsak dan drugačna, vsebine se bodo prilagajale starosti sodelujočih. Sodelovanje bo za obiskovalce bazena brezplačno.

Jeseniško kopališče Ukova bodo odprli v sredo, 22. junija. »Na kopališču smo pred novo sezono prepleskali veliki in mali bazen, uredili plažo, prenovili kopalnico za obiskovalce kopališča, kupili trideset ležalnikov za obiskovalce in opravili vsa druga vzdrževalna dela za varno obratovanje,« je povedal direktor Zavoda za šport Jesenice Zoran Kramar. Dnevna vstopnica za odrasle bo stala štiri evre, za otroke 2,50 evra, za rekreativno plavanje pa bo treba odšteti evro.

Za začetek brezplačno kopanje

Kamniško letno kopališče Pod skalco bodo odprli danes, 10. junija, in sicer s celodnevnim brezplačnim kopanjem. Samo danes med 13. in 18. uro in samo na lokaciji bazena bodo sezonske vstopnice prodajali s 50-odstotnim popustom. Cenik v primerjavi z lanskim letom ni bistveno spremenjen; celodnevna vstopnica za odrasle med tednom stane 3,5 evra, ob koncih tedna in prazniki pa pet evrov, za učence, dijake in študente je cena dva evra (ob koncih tedna 3,5), za otroke do šestega leta en evro (1,5 ob koncih tedna), družinska vstopnica pa stane sedem evrov (deset ob koncih tedna). Vse dni v tednu bodo cenejše popoldanske vstopnice po 15. uri. Sezonska vstopnica za odrasle stane štirideset evrov, za otroke, študente, upokojence, invalide ter brezposelne 25 evrov, za otroke do 6. leta starosti pa deset evrov. Po zelo uspešni lanski sezoni in rekordnem obisku so se na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik odločili, da ves zaslužek namenijo za obnovo in dodatno ureditev bazena. Namestili so nove garderobe, osvežili bazenski lokal ter prenovili bazensko ploščad. Bazen bo odprt predvidoma do konca avgusta.

Cene na lanski ravni

Grajsko kopališče na Bledu je vrata odprlo že 21. maja in do danes so že našteli tudi nekaj kopalcev, je pojasnila Marjana Bajt iz Infrastrukture Bled. Ta čas zaradi slabega vremena obratujejo po skrajšanem obratovalnem času oziroma je odprto zgolj v primernem vremenu, ko se bo voda ogrela vsaj za kakšno stopinjo ali dve, pa se bo na Grajskem kopališču mogoče osvežiti vsak dan med 9. in 19. oziroma 20. uro. Cene vstopnic ostajajo na ravni lanskih, in sicer bodo odrasli za celodnevno kopanje odšteli sedem evrov, otroci pa pet. Do nedelje je še mogoč nakup sezonskih vstopnic v predprodaji po ceni 85 evrov za odrasle in 40 evrov za otroke. Letos so na kopališču vse betonske pomole oblekli v lesene obloge, obnavljajo tudi enega od otroških bazenov. Do konca meseca naj bi za zabavo na kopališču poskrbeli tudi z novimi napihljivimi vodnimi igrali.

Nov najemnik okrepčevalnice

Letno kopališče v Radov­ljici bodo odprli v nedeljo, potem ko so že konec meseca odstranili balon, ki je bil pozimi postavljen nad bazenom in omogoča plavanje vse leto. Kopališče bo poleti odprto od ponedeljka do petka od 10. do 18. ure in od 20. do 21. ure, ob sobotah in nedeljah pa od 10. do 19. ure. Rekreacijsko plavanje bo od ponedeljka do petka v juniju in juliju od 20. do 21. ure, avgusta pa od 18.30 do 20. ure. Tudi v Radovljici cene vstopnic ostajajo na ravni lanskih, to je 5,5 evra za odrasle, 3,9 evra za otroke od 2. do 14. leta starosti in 3 evre za upokojence, člane kluba. Predprodaja družinskih in prenosnih sezonskih vstopnic je mogoča še do 15. junija, v predprodaji pa stanejo 60 evrov za prvega člana ter 37 evrov za vsakega nadaljnjega člana družine. Pred začetkom poletne sezone so na kopališču opravili nekaj nujnih obnovitvenih del, je povedala Polona Rob s Plavalnega kluba Radovljica, novost je tudi novi najemnik okrepčevalnice na bazenu, saj se je dosedanji že preselil v nove prostore na Vurnikovem trgu.

Manjše kopališče imajo tudi v Kropi, kjer sezono začenjajo konec prihodnjega tedna. Tudi tam so cene vstopnic enake kot lani, novost pa so igrala za najmlajše in širša ponudba prigrizkov v bifeju ob bazenu, kjer bodo po novem pekli tudi pice, je povedal Tomi Kržišnik s Športnega društva Kropa, ki upravlja bazen.

Cene vstopnic že tretje leto enake

Kopališče na Gorenjski plaži v Tržiču bodo predvidoma odprli v sredo, odvisno od vremena. Cene vstopnic ostajajo že tretje leto enake, čeprav se bo ponudba zaradi najemnika gostinskega lokala izboljšala, je sporočil Drago Zadnikar, direktor tržiške občinske uprave, in dodal: »Poskrbeli smo tudi za nakup ležalnikov in senčnikov, tako da bo vse skupaj še bolj podobno plaži.« Za otroke do drugega leta starosti bo kopanje brezplačno, za predšolske otroke boste za celodnevno vstopnico odšteli 1,5 evra, za osnovnošolce tri evre, dijaki, študenti, upokojenci in invalidi pa boste plačali štiri evre. Celodnevna vstopnica za odraslega bo pet evrov. V ceniku je tudi več kombinacij z ugodnostmi za družine, potem so še ločene cene za organiziran obisk, pa samo za popoldansko kopanje. Vstopnica za jutranje rekreacijsko plavanje vas bo stala en evro, za nočno kopanje pa 2,5 evra. Prenosna sezonska vstopnica stane sto evrov, neprenosna za odrasle 90 evrov, za otroke, dijake, študente, upokojence in invalide pa bo cena neprenosne sezonske vstopnice 70 evrov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / četrtek, 24. september 2015 / 11:41

Šola vedeževanja iz ciganskih kart

Tokrat vam predstavljam novi sistem, ki ga imenujem mala zvezda. Pri tem sistemu oseba, ki se ji vedežuje, postavi vprašanje. Premeša karte z leve proti desni in naredi tri kupčke. Vedežev...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / petek, 10. junij 2016 / 07:00

Predstavili davčne spremembe

Na ministrstvu za finance so predstavili malo davčno reformo, v okviru katere predlagajo tudi spremembo dohodninske lestvice in davčno ugodnejše nagrajevanje zaposlenih za poslovno uspešnost.

Kultura / petek, 10. junij 2016 / 07:00

Koncert ukrajinskega klavirskega dueta

Bled – Evropsko združenje umetniških festivalov (EAAF) in Zveza rekreacijskih in kulturnih programov v okviru kulturnega projekta »Parada festivalov« odpirata novo kreativno tekmovanje-predstavitev...

Razvedrilo / petek, 10. junij 2016 / 15:00

Odrska pestrost letnega Khislsteina

Maja se je začela letna sezona kranjskega gledališča Khislstein, ki bo na odru gledališča vse do septembra gostila koncerte, različno glasbeno, plesno in tudi dramsko dogajanje. Danes zvečer tako v Kr...

Šport / petek, 10. junij 2016 / 14:17

Padalci začenjajo novo sezono

Ta konec tedna se za padalce začenja nova sezona v skokih na cilj za svetovni pokal, najboljše pa čez dva tedna pričakujemo tudi v Lescah.

Kultura / petek, 10. junij 2016 / 13:32

Carniola štirinajstič

Kranj – Danes se začenja 14. Festival Carniola, ki bo potekal do prihodnje sobote. Na sedmih različnih lokacijah v Kranju, pred Kavka barom, v KluBaru, Cafe in galeriji Pungert, Kavarni Bazen, Trai...