Seni, Din in Sumalee so bili tokrat tisti, ki so odgovarjali na vsa zastavljena vprašanja o minijih. / Foto: A. B.

John, rolka in Emi

Hotel Skipass v Kranjski Gori je poskrbel za posebno razvajanje: ljubitelji minija so lahko prijeli za volan precej poskočne različice iz družine priljubljenega malčka; medtem ko so tisti z manj želje po adrenalinu okušali dobrote iz družine 'finger food', ki so se smehljale z 'dilce' domačega kuharskega mojstra Gašperja Kordeža.

Na slani 'dilci' smo lahko poskusili posebne polžke s špinačnim pestom, sušenim paradižnikom in lešniki ter parmezanom in origanom. Polžkom so delale družbo še fige s pršutom, pikantne piščančje kroglice, paradižnikova solata z melono in origanom ter izjemno okusen gaspačo iz belega grozdja. Sladokusce pa je zadovoljil močan čokoladni mousse z borovničevo omako, pomarančna tortica s kandiranimi pomarančami v rožmarinu, skutina tortica ter najlepše okrasje 'dilce': jagode in borovnice.

Kar nekaj obiskovalcev dogodka se je odločilo za testno vožnjo s priljubljenim minijem, največ zanimanja pa je vzbudil model John Cooper Works, najmočnejša različica iz družine mini s kar 232 konjskimi močmi. Avto igrača ga rade šaljivo poimenujejo ženske, pa tudi Anže Andoljšek iz Mojstrane, predsednik slovenskega kluba minijev, verjetno kdaj zanj uporabi podoben izraz. John pa je poseben zaradi školjkastih sedežev in treh načinov vožnje: varčni, udobni in športni, ki nudi občutek vožnje z gokartom in še česa. In za vse tiste, ki do sedaj niste vedeli: v njem se 'sonči' BMW-jev motor.

Kranj pa je konec tedna ponovno gostil Rolko, dogodek v retro kalifornijskem stilu, ki ga ljubitelji tovrstnega športa in zabave z veseljem obiščejo. Ekipa organizatorjev Hude Shoezz je tako že četrto leto zapored pripravila tekmovanje z rolkami, in to v štirih disciplinah: paralelnemu slalomu, tapkanju, rolka limbu oziroma hippy jumpu ter novosti – mini rampu. Na rolka limbu so tekmovalci poskusili preskočiti več kot 150,3 centimetra, kar je bilo za gledalce eno bolj zanimivih dogajanj. Vse skupaj sta povezovala Dalaj Eagol in Toni Cahunek, večer pa je rolkarje ponovno počastil s tradicijo – s tombolo. Glasbeni del so v nadaljevanju prepustili med drugim tudi skupini Koala Voice, štiričlanski glasbeni zasedbi iz Zasavja. Nekdanjega barovca Emija pa smo tokrat v fotografski objektiv ujeli pred škofjeloško slaščičarno Zamorc, kjer je na prvi šolski dan v družbi Radia Sora skupaj s sovoditeljico Sašo Zadnik prvošolčkom delil sladoled.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / petek, 29. februar 2008 / 07:00

Rekordno poslovanje Aerodroma Ljubljana

Brnik - V torek so objavili nerevidirane podatke o poslovanju družbe Aerodrom Ljubljana v lanskem letu, ki so rekordni tako po številu oskrbljenih potnikov in količini oskrbljene...

Objavljeno na isti dan


Humor / petek, 26. oktober 2007 / 07:00

Četverec brez

Zmago Jelinčič O vlogi medijev pri predsedniških volitvah: »Če me osrednji slovenski mediji ne bi ignorirali, »odkrili« so me šele v zadnjih 14 dneh, bi b...

Prosti čas / petek, 26. oktober 2007 / 07:00

Slovenija za Železnike

Ta konec tedna bo pod ogrevanim šotorom v vojašnici v Škofji Loki potekal tridnevni humanitarni festival Slovenija za Železnike.

Bled / petek, 26. oktober 2007 / 07:00

Dobrodelni koncert za Kropo

Občini Radovljica in Bled ter Društvo ljubiteljev stare glasbe Radovljica bodo v jutri, v soboto, ob 20. uri pripravili v Festivalni dvorani na Bledu dobrodelni koncert za Kropo.

Slovenija / petek, 26. oktober 2007 / 07:00

Šolski zakoni razdelili javnost

Danes je na dnevnem redu zasedanja državnega zbora šolska zakonodaja. Ta teden je predsednik France Cukjati prejel peticijo s prek 70 tisoč podpisi v podporo javnemu šolstvu, ki opozarja poslance, naj...

Slovenija / petek, 26. oktober 2007 / 07:00

Stripburger in Svet duhov

V Stripburgerjevi zbirki Ambasada Strip je te dni izšel roman v stripu Svet duhov, ameriškega avtorja Daniela Clowesa.