Tedenski horoskop

Oven (21. 3.–21. 4.)

Močnejši ste, kot si mislite, in to si boste v tem tednu večkrat dokazali. Tokrat ne bo splošnih zaključkov in nikomur ne boste dovolili, da vas zmede. Načrt boste izpeljali do konca in občutek zmagoslavja bo nepopisno lep.

Bik (22. 4.–20. 5.)

Prijatelji vam bodo pripravili presenečenje, ki ga še dolgo ne boste pozabili. Vse to bo ravno ob pravem času, saj nujno potrebujete malo pozornosti. Ker je delo na prvem mestu, vse prevečkrat pozabite na razvedrilo, kar seveda ni prav.

Dvojčka (21. 5.–21. 6.)

Težavam, ki se vam obetajo na ljubezenskem področju, se ne boste izognili, ampak se boste z njimi spoprijeli. Kaj kdo hoče in česa ne, je stvar dogovora. Ne jezite se za vsako malenkost in na življenje začnite gledati na bolj preprost način.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Naveličali ste se že stalnih finančnih kriz, a do sedaj še niste bili nikoli pripravljeni česarkoli narediti v to smer.

Včasih je treba upoštevati nasvete, čeprav se zdijo nesprejemljivi, a je pač treba nekje začeti. Odločitev pa je seveda čisto vaša.

Lev (23. 7.–23. 8.)

Čakajo vas nepričakovani izdatki. Situacija vas bo res nekoliko vrgla iz tira, a ne za dolgo, saj boste kljub vsemu izbrali dobre rešitve. Kar se tiče vaših ljubezenskih zadev, ne prehitevajte dogodkov, saj trenutno ne morete ničesar spremeniti.

Devica (24. 8.–23. 9.)

Želeli si boste sprememb in vse boste naredili, da bo do tega res prišlo. Ujeli boste vsako priložnost in obeta se vam niz prijetnih dogodkov. Pri delu boste sicer zaradi tega sicer popustili, a ne bo nobene posebne škode.

Tehtnica (24. 9.–23. 10.)

Radi bi prehiteli svojo usodo, a kot boste kmalu spoznali, to ni mogoče. Kljub temu se boste zelo potrudili in boste zadovoljni. Svojo najbližjo okolico boste spravili v slabo voljo, vendar vam ne bodo dali možnosti, da bi to ponavljali.

Škorpijon (24. 10.–22. 11.)

Pretiravali boste pri denarju, na posledice tega se kar pripravite. Poslovno boste naleteli na nerazumevanje in vložiti boste morali precej truda, da bodo poslušali vaše načrte. Kaj hočete, to bo le zato, da pokažete, koliko ste pogumni.

Strelec (23. 11.–21. 12.)

Za vami so stresni dnevi, zato si boste privoščili odmor in prav nikomur ne boste dovolili, da vas zmoti. Naredili si boste nove načrte, ki so potrebni, če hočete spremeniti vse tisto, kar si želite. Nekdo vas bo presenetil.

Kozorog (22. 12.–20. 1.)

V družinskem krogu bo prišlo do hudih besed in cel teden boste potrebovali, da se bodo mnenja uskladila. Pričakovanja, povezana s financami, se vam bodo sicer uresničila, a malce kasneje. Čustveno boste nestabilni, a ne dolgo.

Vodnar (21. 1.–19. 2.)

Z oklevanjem ne boste rešili nič. Čas je za akcijo in za naložbe, ki ste jih že večkrat preložili. Upoštevali boste tudi dobronamerne nasvete, ki se že dokaj kmalu izkažejo za zelo koristne. Za ljubezen vam bo tokrat zmanjkalo časa.

Ribi (20. 2.–20. 3.)

O nekem dogodku si boste ustvarili svojo predstavo, a vse bo veliko preprostejše, kot ste si mislili. Konfliktu, ki se ga bojite, se boste izognili na eleganten način. V ljubezni imate vse v redu, in glejte, da tako tudi ostane.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / ponedeljek, 15. april 2019 / 11:02

Tedenski horoskop

Oven (21. 3.–21. 4.)

Objavljeno na isti dan


GG Plus / torek, 30. oktober 2012 / 07:00

Finžgarjeva Snovanja

Prav je, da ob 50. obletnici njegove smrti tudi v Gorenjskem glasu počastimo spomin na Frana S. Finžgarja (1871-1962), slovenskega pisatelja gorenjskega rodu. In si skušamo odgovoriti na nekaj vprašan...

Zanimivosti / torek, 30. oktober 2012 / 07:00

Anketa: S svečami ne pretiravajo

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje pred dnevom spomina na mrtve ljudi znova poziva, naj prižgejo svečo manj, saj jim predniki ne bodo zamerili, potomci pa jim bodo hvaležni. Zanimalo nas je, koliko s...

Zanimivosti / torek, 30. oktober 2012 / 07:00

Tudi te počitnice ustvarjalne delavnice

Preddvor - V Turistično-informativnem centru (TIC) v Preddvoru bodo tudi v času »krompirjevih« počitnic ustvarjalne delavnice za otroke. Pripravljajo jih v petek, 2. novembra, od...

Gospodarstvo / torek, 30. oktober 2012 / 07:00

Pridobili 4,44 odstotka delnic

Ljubljana - Družba Mlekodel, Deželna banka Slovenije, Zadružna zveza Slovenije in triintrideset kmetijskih zadrug, med njimi tudi devet gorenjskih, so s ponudbo za prevzem Ljubljanskih mle...

Prosti čas / torek, 30. oktober 2012 / 07:00

Čarovnice praznujejo

Včasih so imele praznik samo na zadnji dan v oktobru, a se v zadnjih letih dogaja, da se noč čarovnic praznuje že vikend prej, vrhunec pa potem gospe na metlah v obliki takšnih in drugačnih strašljivi...