Sprejeli občinski prostorski načrt

Preddvor – Tik pred iztekom mandata je občinski svet v Preddvoru sprejel dva pomembna dokumenta, občinski prostorski načrt in odlok o programu opremljanja stavbnih zemljišč za območje občine. Na prvega so občani čakali več let, župan Miran Zadnikar je dejal, da se je postopek vlekel tri mandate in da sta se z njim ukvarjala dva župana. Dokument prinaša spremembe, ki bodo omogočile razvoj v teh krajih, in v tem prepričanju so svetniki prostorskemu načrtu pritrdili.

Občane bo najbolj zanimalo, kakšne imajo možnosti za stanovanjsko gradnjo. Svetnica Anka Bolka je zato vprašala, kje občani lahko vidijo dokument z grafičnimi prilogami. Direktor občinske uprave Marko Bohinec odgovarja, da je glavnina gradiva že na občinski spletni strani, lahko mu dodajo še grafike, sicer pa so informacije o tem dostopne na občinski upravi v času uradnih ur. Prvo branje odloka o opremljanju stavbnih zemljišč pa so opravili na občinski seji pred mesecem dni in ga na zadnji seji tega mandata dokončno sprejeli. Za občane je pomemben, ker prinaša nove izračune komunalnega prispevka v občini, zelo aktualen je zlasti zaradi skorajšnjega priključevanja gospodinjstev na novo zgrajeno kanalizacijo in čistilno napravo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / ponedeljek, 24. maj 2010 / 07:00

Je komu sploh še mar za otroke?

Zgodba nekega otroštva, ki se ne bi smela zgoditi (4)

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / torek, 29. julij 2008 / 07:00

Džuly, adijo in hvala

Daniel še vedno aktiven na glasbenem področju. Posnel je novi videospot za pesem Adijo in hvala.

Šport / torek, 29. julij 2008 / 07:00

Ekipa za sredino lestvice

Pred pripravami na prvoligaško sezono je ekipo igralk Namiznoteniškega kluba Šenčur prevzel Darko Pangrič, ki se bo z dekleti boril za sredino lestvice.

Žiri / torek, 29. julij 2008 / 07:00

V soboto poplavljalo v Žirovskem vrhu

V soboto popoldne se je na območju Žirovskega vrha razbesnelo neurje z močnimi padavinami.

Kranj / torek, 29. julij 2008 / 07:00

Za pravične odškodnine

Pri Združenju žrtev okupatorjev so pripravili pripombe na osnutek Zakona za poplačilo materialne vojne škode, zlasti pa so proti predlogu, da bi jih poplačali kot solastnike podjetij.

Kronika / torek, 29. julij 2008 / 07:00

V Tamarju smrt šestnajstletnega kolesarja

Med kolesarjenjem iz Tamarja proti Planici se je v nedeljo popoldne smrtno ponesrečil šestnajstletni Ljubljančan.