Kitajski rezanci z zelenjavo in puranom

Testenine lahko pripravite na nešteto načinov. Za popes­tritev vašega jedilnika vam tokrat priporočam, da jih pripravite na kitajski način.

Za pripravo kitajskih rezancev za dve osebi potrebujete: 200 g kitajskih testenin, 250 g puranjega fileja, 1 čebulo, 1 rdečo papriko, vložene gobe, 1 bučko, 1 korenje, 1 žlico sojine omake, česen, moko, sol, mleto rdečo papriko, 2 žlici olja, 2 dcl jušne osnove.

Zelenjavo operite. Čebulo sesekljajte, papriko narežite na podolgovate rezine, korenje na tanke trakove, bučko na kolesa. Puranje meso narežite na kocke, ga osolite in povaljajte v moki. V voku ali ponvi segrejte olje in prepražite čebulo. Dodajte puranje meso in pecite, dokler ne dobi skorjice. Dodajte ostalo zelenjavo, gobe in česen. Vse skupaj osolite, potresite z mleto rdečo papriko in dušite na zmerni temperaturi približno deset minut. V omako vmešajte sojino omako, zalijte z jušno osnovo ali vodo. V omako vmešajte približno dve žlici moke, da se zgosti.

V osoljeni vodi skuhajte testenine po navodilu, jih odcedite in dodajte omaki. Dobro premešajte in še malo pokuhajte, da se vse sestavine dobro povežejo. Jed servirajte na krožnike in okrasite z zelenjavo.

Nasvet: Če nimate na voljo kitajskih testenin, lahko uporabite druge testenine; primerni so špageti ali rezanci. Tudi gobe ali katero drugo zelenjavo lahko zamenjate ali izpustite. Začimbe, kot so mleti ingver, kari, kurkuma, poper …, še dodatno popestrijo jed.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / torek, 14. julij 2020 / 07:50

Kaj povečuje tveganje okužbe

Kranj – Zelo velika možnost okužbe s covid-19 je na zabavah v zaprtih prostorih, pri obisku nočnih klubov in barov, pri igranju športov z veliko telesnega stika, kot so nogomet, košarka, odbojka. P...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 3. oktober 2019 / 13:00

Še neporočeni moški

V petek so v Kulturnem domu Radomlje premierno uprizorili muzikal Druščina, ki je nastal pod režisersko taktirko Nejca Lisjaka, predsednika Kulturnega društva Mlin Radomlje.

Izleti GG / četrtek, 3. oktober 2019 / 12:59

Muzej Wiesbaden

Nemški Muzej Wiesbaden sestavljata dva dela: eden je namenjen umetnosti, drugi pa naravoslovju. Muzej je znan tudi po tem, da v njem izjemno uživajo ljubitelji ekspresionizma.

Kranj / četrtek, 3. oktober 2019 / 12:58

Kap doleti tudi mlade

Člani kranjskega kluba bolnikov po možganski kapi gostili kolege iz Ljubljane

Kronika / četrtek, 3. oktober 2019 / 12:57

Policist ne ve, kaj ga čaka v službi

V Srednji vasi v Bohinju je v nedeljo potekala maša v spomin na pokojne policiste, ki jo že petnajst let pripravljajo policisti pod vodstvom bohinjskega policista Aleša Rozmana. Letos je vence na grob...

Gospodarstvo / četrtek, 3. oktober 2019 / 11:38

Že težko čakajo na cono

Kranjska obrtna zbornica in potencialni investitorji so zadovoljni s stališčem kranjskega mestnega sveta, da se pospešijo aktivnosti pri urejanju infrastrukture za Obrtno-poslovno cono Hrastje.