Kitajski rezanci z zelenjavo in puranom

Testenine lahko pripravite na nešteto načinov. Za popes­tritev vašega jedilnika vam tokrat priporočam, da jih pripravite na kitajski način.

Za pripravo kitajskih rezancev za dve osebi potrebujete: 200 g kitajskih testenin, 250 g puranjega fileja, 1 čebulo, 1 rdečo papriko, vložene gobe, 1 bučko, 1 korenje, 1 žlico sojine omake, česen, moko, sol, mleto rdečo papriko, 2 žlici olja, 2 dcl jušne osnove.

Zelenjavo operite. Čebulo sesekljajte, papriko narežite na podolgovate rezine, korenje na tanke trakove, bučko na kolesa. Puranje meso narežite na kocke, ga osolite in povaljajte v moki. V voku ali ponvi segrejte olje in prepražite čebulo. Dodajte puranje meso in pecite, dokler ne dobi skorjice. Dodajte ostalo zelenjavo, gobe in česen. Vse skupaj osolite, potresite z mleto rdečo papriko in dušite na zmerni temperaturi približno deset minut. V omako vmešajte sojino omako, zalijte z jušno osnovo ali vodo. V omako vmešajte približno dve žlici moke, da se zgosti.

V osoljeni vodi skuhajte testenine po navodilu, jih odcedite in dodajte omaki. Dobro premešajte in še malo pokuhajte, da se vse sestavine dobro povežejo. Jed servirajte na krožnike in okrasite z zelenjavo.

Nasvet: Če nimate na voljo kitajskih testenin, lahko uporabite druge testenine; primerni so špageti ali rezanci. Tudi gobe ali katero drugo zelenjavo lahko zamenjate ali izpustite. Začimbe, kot so mleti ingver, kari, kurkuma, poper …, še dodatno popestrijo jed.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / petek, 28. december 2012 / 07:00

Gorenjski glas

Gorenjski glas, 28. december 2012, št. 104

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / ponedeljek, 24. marec 2014 / 13:34

Gorenjski banki podaljšali rok

Banka Slovenije je banki rok za dokapitalizacijo podaljšala do konca leta.

Kranj / ponedeljek, 24. marec 2014 / 13:32

Živalsko dober žur uspel

Kranj – Društvo za zaščito živali Kranj je k organizaciji dogodkov dodala še enega, nedavni Živalsko dober žur v kranjskem Clubu Extreme. Društvo je imelo tam tudi svojo stojnico, licitirali so izd...

Kamnik / ponedeljek, 24. marec 2014 / 13:31

Praznik trniča na tržnici Okusi Kamnika

Kamnik – Zavod za turizem in šport v občini Kamnik pripravlja praznik trniča, saj si v sodelovanju z lokalnimi gostinci in s podporo strokovnjakov prizadevajo, da bi ta velikoplaninski sir ne bil l...

Gospodarstvo / ponedeljek, 24. marec 2014 / 13:25

Cepljenje ostaja obvezno

Letos je proti steklini treba cepiti vse pse, o nadaljnjih cepljenjih pa bodo lastnike obveščali veterinarji.

Kultura / ponedeljek, 24. marec 2014 / 13:16

Brezmejne naravne perspektive

Tržič – V galeriji Atrij je do 1. aprila na ogled razstava sodobne umetnice mlade generacije, domačinke Lučke Šparovec, ki moč in drznost svojega umetniškega ustvarjanja predstavlja s klasično umet...