Živ žav na Pungertu

Kranj – Tradicija je, da otroški Živ žav vsako leto polepša prve dni v šolskem letu. Tako ste najmlajši in starši tudi jutri vabljeni v stari del mesta Kranja, kjer vas bodo na Maistrovem trgu ob 10.15 pričakali klovni, pravljični junak in Godba na pihala MO Kranj ter vas povedli na Pungert v deželo Živ žava. Na glavnem odru bosta otroke zabavala Tina Oman z lutkovno predstavo Metuljček in metuljčica in Čarovnik Grega. Na igrišču pa bodo poleg barvanja obrazkov potekale še športna, taborniška, frizerska, Donum Art in Krice Krace delavnica, čakali pa vas bo tudi poligon Kolesarček. Ogledali si boste lahko stolp in v njem ustvarjali. Tudi letos bo organizirana Knjižna menjalnica, kjer bodo otroci lahko zamenjali že prebrane knjige s takimi, ki jih še niso prebrali ali pa bi jih radi imeli v svoji knjižni zbirki. Že osmič bo potekal Živ žavov ribolov, ko bodo otroci bodo namesto rib lovili darila. Vsi bodo imeli tudi možnost spoznati kranjske tabornike in gasilce ter izvedeti vse o varnosti v prometu. V sklopu prireditve bo tudi odprtje razstave plakatov, ki so nas vabili na Živ žav v preteklih letih. Živ žav ima tudi izvrstne kuharje in tako staršem ne bo treba skrbeti za sobotno kosilo. V primeru dežja bo prireditev 13. septembra.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / nedelja, 20. maj 2007 / 07:00

Jesenice pestijo vlomi

Pomočnik komandirja Policijske postaje Jesenice Darjo Cizel med največjimi problemi omenja vlome, nasilna kazniva dejanja in vandalizem.

Objavljeno na isti dan


Kranjska Gora / petek, 27. marec 2015 / 07:00

Delajo dobro za kraj

Skupina krajanov se je pod imenom Dovje-Mojstrana: zelena prihodnost zbrala v pobudi, ki skuša po zgledu dobrih praks ustvariti nekaj novega za kraj.

Kamnik / petek, 27. marec 2015 / 07:00

Mladi o svoji domovini

V prostorih Občine Kamnik je do konca marca na ogled razstava 42 likovnih in literarnih del – pogledov in razmišljanj mladih o pomenu samostojnosti in neodvisnosti Slovenije.

Razvedrilo / petek, 27. marec 2015 / 07:00

Povezane v plesu in prijateljstvu

Prvega aprila bo leto dni, kar je v Kranju začela delovati skupina Cowboy ritem, ki se je zaljubila v t. i. country line dance plese, ki postajajo vse bolj popularni tudi v Sloveniji.

Gospodarstvo / petek, 27. marec 2015 / 11:07

Predavanji o novostih pri dopolnilnih dejavnostih

Križe, Koroška Bela – Kmetijsko gozdarski zavod (KGZ) Kranj in Društvo podeželskih žena Svit iz Tržiča vabita danes, v petek, ob 19. uri v sejno sobo Kmetijske zadruge Križe na predavanje o novosti...

GG Plus / petek, 27. marec 2015 / 17:18

V diplomaciji se tudi z molkom govori

V začetku devetdesetih let je imel LDS-ovski politik Franco Juri že pripravljene kovčke za svoj odhod v Argentino, kjer naj bi na naši ambasadi v Buenos Airesu nastopil mesto veleposlanika. Imel je...