Pod Krvavcem imajo svoje vino Zavoški Matija
Zalog pri Cerkljah - V petek dopoldne so domačini na »vinorodnem okolišu« v vaseh pod Krvavcem potrgali še zadnje grozde (skupno 250 kilogramov) in jih odpeljali v Zalog, kjer so jih člani Pohodniške sekcije Škrjančki, ki deluje pri Planinskem društvu Komenda, na zunanjem prostoru Okrepčevalnice Marička v Zalogu zmleli in nato po klasični metodi stisnili. Na dan svetega Martina, ko se mošt spremeni v pravo vino, bodo pripravili še posebno slovesnost, nato pa bodo vino, ki so mu dali ime po zavetniku podružnične cerkve svetemu Matiju, ustekleničili. Prvič so tako stiskali grozdje pred dvema letoma in napolnili 48 litrov vina, lani ga je bilo še nekaj litrov več. Za vino vsa leta skrbi kletar oz. vinar Franc Drolc iz Komende, ki je predsednik Pohodniške sekcije Škrjančki in uspešen gobar. Po stiskanju grozdja je bil še gobarski dan, na katerem so vsem obiskovalcem in pohodnikom brezplačno postregli z okusno gobovo juho, ki sta jo skuhali Marička Škrabar in Majda Drolc. Breda Stružnik je pripravila jurčkovo pašteto, Vido Koritnik pa gobe, popečene na žaru.