Priljubljeno izletniško točko nad Kamnikom je 24 ur letos osvajalo več kot osemdeset pohodnikov in tekačev.

Sv. Primož osvajali 24 ur

Kamnik - Oskrbnik okrepčevalnice na Sv. Primožu nad Kamnikom Peter Uršič iz znane gostilne Pri planinskem orlu v Stahovici je v petek, 11. maja, organiziral že 6. vzdržljivostno preizkušnjo 24 ur Sv. Primoža, na katero se je letos prijavilo več kot osemdeset tekmovalk in tekmovalcev iz različnih koncev Slovenije. Tek oz. vzdržljivostna hoja se je začela ob 17. uri popoldne, tekmovalce, ki so se morali ob vsakem vzponu vpisati pri vratarnici Calcita ob vznožju in v okrepčevalnici na vrhu, pa je letos spremljalo sončno in res toplo vreme. Lanski rekord Davida Kadunca, ki je vrh v 24 urah osvojil kar štiriindvajsetkrat, letos sicer ni bil dosežen, a najboljši so bili z dosežki kljub vsemu zadovoljni. Sv. Primož (in s tem vsakokrat po štiristo višinskih metrov vzpona in spusta) so letos največkrat osvojili Igor Alpner iz Godiča (21 vzponov) ter Matej Hribar iz Kamnika in Peter Macuh iz Ljubljane (oba po 21 vzponov), med dekleti pa je bila z 19 vzponi najboljša Mojca Flerin iz Vrhpolj.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / sreda, 13. april 2016 / 11:43

Za trideset let dobil harmoniko

Prvi aprilski konec tedna je bil posebno pester za Anžeta Logarja iz Srednjih Bitenj, ki je v Stražišču praznoval svojih trideset let. Ob tem življenjskem jubileju so ga spremljali družina, prijate...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / sreda, 30. november 2011 / 07:00

"Danes je dan republike"

Ob koncu tedna so na svoj račun prišli vsi oboževalci stare dobre rokovske glasbe bivše Jugoslavije.

Kronika / sreda, 30. november 2011 / 07:00

Policista ugriznil v nogo

Osemnajstletni Kranjčan je policista popraskal po roki, drugega pa ugriznil v nogo.

Šport / sreda, 30. november 2011 / 07:00

Žbogarju kar deset naslovov prvaka

Plavalni klub Triglav je bil v kranjskem olimpijskem bazenu od četrtka do nedelje organizator odprtega državnega prvenstva.

Splošno / sreda, 30. november 2011 / 07:00

Volitve: kaj bo z davki?

Večina strank na področju davkov napoveduje uvedbo davka na luksuz in nepremičnine, več dohodninskih razredov, dodatno razbremenitev gospodarstva, le redke pa dvig DDV.

GG Plus / sreda, 30. november 2011 / 07:00

Drobne pozornosti z velikim sporočilom

Pred vrati je veseli december, mesec praznovanj pa tudi obdarovanj. Pravila o tem, kaj podariti, seveda ni, a eno vseeno velja - podarite premišljeno in iz srca.