Tara Geraghty-Moats je petindvajsetletna ameriška kombinatorka, na Planiških tekih je na 21-kilometrski razdalji pometla s konkurenco, saj je drugouvrščeno premagala za skoraj štiri minute. / Foto: Tina Dokl

Na vrhu Avstrijec in Američanka

Planiški teki so šteli za Pokal SLOvenSKI maraton in so namenjeni rekreativcem, ki uživajo v teku na smučeh.

Planica – Minuli konec tedna so v dolini pod Poncami potekali Planiški teki. Nastopilo je 67 tekmovalcev, ki so tekmovali v različnih kategorijah in na različnih trasah. Poleg drugega Maratona Planica na 21 kilometrov so bili na voljo še tek na 10 kilometrov, družinski tek na deset kilometrov, otroški tek na tri kilometre in nova trasa »samo za zabavo«, pri kateri šteje olimpijski duh – »važno je sodelovati, ne zmagati«.

Na družinskem teku so člani posameznih družin lahko nastopili vsak na svoji razdalji, za rezultat pa se je štel njihov skupni čas. Žal se ponujene trase letos ni udeležila nobena družina. Tudi sicer organizatorji, Planinsko društvo Rateče - Planica, z udeležbo niso bili najbolj zadovoljni, saj so v preteklih letih, tokrat so Planiški teki namreč potekali že petnajstič, gostili veliko več tekmovalcev. Idejni vodja tekov Dean Mezek je dejal, da so sicer zadovoljni z vremenom in pripravljenostjo prog, a je udeležba še vedno zelo nizka, kar po njegovem daje pod vprašaj organizacijo tekov v prihodnosti.

Izkupiček od startnin v društvu porabijo za org­anizacijo tabora za njihovo mladino, vendar tudi o organizaciji tega v letošnjem letu Mezek ni prepričan. Sicer je bila udeležba na tekih zelo pisana, tekmovalci so v Planico prišli z različnih koncev Slovenije in tudi iz tujine – Avstrija, Italija, celo Združene države Amerike. Med moškimi v teku na 21 kilometrov je bil najboljši Matthias Fugger iz Avstrije, sledil je rojak Fabian Graber, tretji pa je bil Slovenec Marko Tratnik. Pri ženskah je na 21 kilometrov slavila Tara Geraghty-Moats iz ZDA, druga je bila Petra Tratnik, tretja pa Bojana Klančar, obe Slovenki.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 23. april 2018 / 11:38

AIK Banki podaljšali rok

Lastniki Save so AIK Banki podaljšali rok za predložitev dokazil, potrebnih za nakup delnic Gorenjske banke.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 19. maj 2008 / 07:00

Voditelj, ki izdeluje kolesa

Pred kratkim je vodenje oddaje Posnetki zadetki na TV3 namesto Adela prevzel Jaka Mihelič, ki je dejaven tudi na številnih drugih področjih. Dobro ga poznajo poslušalci Radia Študent, sicer pa je po s...

Prosti čas / ponedeljek, 19. maj 2008 / 07:00

Prvič na večer narečnih viž

Tokrat vam predstavljamo še zadnja dva ansambla, ki bosta 13. junija v Škofji Loki nastopila na 8. Večeru slovenskih viž v narečju.

Prosti čas / ponedeljek, 19. maj 2008 / 07:00

Praznik glasbe in veselja v Preddvoru

Med 23. in 25. majem bo v Preddvoru (ob hotelu Bor) mednarodna glasbena prireditev Praznik glasbe in veselja. Prihodnji petek ob 20. uri bo slavnostni koncert ob 30-letnici ansambla Gašperji. Sob...

Zanimivosti / ponedeljek, 19. maj 2008 / 07:00

Priplesali so si zlato

Srbsko kulturno prosvetno društvo Sveti Sava Kranj se je z Evropskega tekmovanja folklornih skupin srbske diaspore vrnilo z zlato medaljo.

Zanimivosti / ponedeljek, 19. maj 2008 / 07:00

Odraslim oživljanje, otrokom balončke

V sredo so ob letošnjem Tednu Rdečega križa na avtobusni postaji v Škofji Loki postavili stojnico s promocijskim gradivom.