Trener nogometašev Triglava Siniša Brkič je zadovoljen z do sedaj opravljenim delom. / Foto: Gorazd Kavčič

S pripravami so zadovoljni

Nogometaši kranjskega Triglava, ki jih začetek pomladanskega dela sezone čaka prihodnji konec tedna na domači zelenici, so z do sedaj opravljenim delom lahko zadovoljni.

Kranj – Kranjski nogometni prvoligaši bodo spomladanski del začeli s tekmo v športnem centru Kranja, ko bodo gostili presenečenje tega prvenstva Zavrč. Priprave na naporen ritem tekmovanj so začeli 8. januarja, v tem času so pet dni priprav imeli tudi v hrvaškem Medulinu, med pripravami pa so odigrali kar dvanajst prijateljskih tekem.

»S tem, kako so potekale priprave, sem zelo zadovoljen. Na pripravah smo imeli kar šestindvajset nogometašev, vsi pa so imeli tudi priložnost, da se dokažejo na prijateljskih tekmah. Tako je bilo tudi na zadnji pripravljalni tekmi v Kopru, na kateri sem na začetku še mislil, da bi jo odigrali na rezultat, a sem si nato premislil in dal priložnost prav vsem. Zadovoljen sem tudi s tem, da mladi resneje trkajo na vrata prve ekipe, pri čemer pa moram še posebej pohvaliti Grvalo in Udoviča. Tudi starejši se ne dajo. Poškodovanih praktično ni, kar me veseli, a še ti, ki so, se počasi vračajo v moštvo,« je povedal šef stroke kranjskega nogometnega prvoligaša Siniša Brkič.

Kranjčani imajo srečo, da je v športnem centru Kranja tudi igrišče z umetno travo, Zavod za šport Kranj pa je poskrbel, da je bilo hitro očiščeno snega, tako da so treningi potekali nemoteno. »Sedaj, ko je skopnel sneg, upam, da bomo opravili še nekaj treningov v bližnji vojašnici, kjer tudi treniramo. Do prve tekme nam ostaja še štirinajst dni,« je še povedal Brkič, ki vedno poudarja tudi dobro sodelovanje s svojimi sodelavci od pomočnikov Rajka Kondiča in Damjana Vidmarja do fizioterapevta Nebojše Josipa Praljaka.

Do prve tekme v spomladanskem delu bodo Triglavani odigrali še dve prijateljski tekmi. »Prva bo že v torek, ko bomo igrali s tretjeligašem Jezero Medvode, sledila pa bo še tekma z Domžalami, ki bo tudi generalka pred začetkom spomladanskega dela,« je še povedal trener Brkič in dodal: »Ni skrivnost: naš cilj je deveto mesto in s tem tudi obstanek v ligi.«

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / torek, 19. april 2022 / 07:52

Začetek predčasnega glasovanja

Pred nedeljskimi volitvami v državni zbor so se danes odprla volišča za predčasno glasovanje. V petek bomo objavili rezultate javnomnenjske raziskave o volilnem razpoloženju Gorenjcev.

Objavljeno na isti dan


Šport / četrtek, 27. februar 2014 / 14:56

S pripravami so zadovoljni

Nogometaši kranjskega Triglava, ki jih začetek pomladanskega dela sezone čaka prihodnji konec tedna na domači zelenici, so z do sedaj opravljenim delom lahko zadovoljni.

Kronika / četrtek, 27. februar 2014 / 14:37

Tujci skriti med jogurti

Šestnajst Afganistancev, tudi devetletnega otroka, so na njihovi nelegalni poti v Švico ustavili na Karavankah. Skriti so bili med jogurti v priklopniku tovornega vozila iz Grčije.

Šport / četrtek, 27. februar 2014 / 13:20

Zmaga za Mateja Bečana

Naši tekmovalci v paraskiju so sezono sklenili z zmago Mateja Bečana in tretjim mestom ekipe Elana.

Zanimivosti / četrtek, 27. februar 2014 / 13:18

Strastna ljubezen

Dva dni po požigu zgradbe kantonalne vlade v Tuzli je bila atmosfera na prizorišču protestov še vedno kot pogorišče z žarečo žerjavico. Sprehod na trg nedaleč v mestnem jedru, kjer se je k...

Razvedrilo / četrtek, 27. februar 2014 / 13:17

Sončnih sedemdeset

V soboto pozno popoldne so se vaščani Potoč zbrali, da voščijo Jožici Likar za njenih sedemdeset let. »Ker pa so bile cvetličarne že zaprte in nismo nikjer več mogli dobiti rož, smo se odločili, da...