Občina bi kupila ves RTC Krvavec

V zreškem Uniorju za nakup RTC Krvavec čakajo še kakšnega kupca, za zdaj pa so nezavezujočo ponudbo prejeli le od Občine Cerklje na Gorenjskem.

Cerklje – Če je župan Franc Čebulj pred nekaj tedni dejal, da Občina Cerklje razmišlja o nakupu t. i. kontrolnega deleža (25 odstotkov in delnica) družbe RTC Krvavec, pa so njegove namere zdaj še bolj drzne in odločne. Po tem, ko se je nedavno s svetniki sestal na izredni seji, ki pa je bila zaradi občutljivih poslovnih podatkov za javnost zaprta, in dobil njihovo soglasno podporo, je zdaj znano, da se občina poteguje za nakup celotnega deleža družbe. Do konca minulega tedna so bili v Cerkljah tudi edini, ki so sedanjemu lastniku, družbi Unior Zreče, poslali nezavezujočo ponudbo.

»Občina Cerklje je do danes (do petka, op. p.) edini ponudnik, smo pa v pričakovanju še do dveh nezavezujočih ponudb. Ko prejmemo in analiziramo vse ponudbe, se bomo odločili, kako nadaljevati. Če bo katera od nezavezujočih ponudb dovolj zanimiva za nas, potem bi se s postopkom lahko zaključilo verjetno v prvih mesecih naslednjega leta,« so nam povedali v Uniorju, kjer pa ponudbe iz Cerkelj in višine kupnine ne želijo komentirati. Čeprav so v Uniorju sprva v javnosti sporočili, da bodo ponudbe čakali do konca minulega tedna, so zdaj ta rok podaljšali. »Druge ponudbe bomo čakali še predvidoma en teden, največ dva,« so nam povedali.

»Glede na prelaganje rokov imam občutek, da bomo izigrani. A nam se prav nič ne mudi, zato zdaj le v miru čakamo,« pa nam je še povedal župan, ki bo svetnikom na decembrski seji občinskega sveta predlagal, da v proračunu za nakup RTC Krvavec zagotovijo minimalna sredstva; če bo posel uspel, jih bodo prerazporedili z rebalansom.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Domžale / nedelja, 18. april 2010 / 07:00

Občina Domžale praznuje

Domžale - V občini Domžale bodo v ponedeljek praznovali občinski praznik. Praznovanje se bo na ta dan začelo ob 18.30 s promenadnim koncertom Godbe Domžale, nadaljevalo pa ob 19....

Objavljeno na isti dan


Splošno / ponedeljek, 1. januar 2007 / 06:00

Ko gre za zlorabo, nikoli ne potrpimo!

"Na primer moški pije in ženske kar trpijo. To ne gre," pravi terapevt Drago Jerebic iz Zakonskega in družinskega inštituta Krog.

Splošno / ponedeljek, 1. januar 2007 / 06:00

Pogumni Jezerjan spet doma

Alpinistični smučar Davo Karničar je ob vrnitvi z Antarktike doživel veličasten sprejem na letališču Brnik. Ob ženi Petri in sinu Izidorju so ga tam pričakali drugi svojci in znanci.

Splošno / ponedeljek, 1. januar 2007 / 06:00

Jezerska zastava na afriškem vrhu

Že dolgo je v nas tiho tlela ideja, da bi se odpravili na skupno potovanje, kjer bi združili vse naše hobije; plezanje, hribolazenje in deskanje na snegu. Po tehtnem premisleku smo se odločili za dalj...

Splošno / ponedeljek, 1. januar 2007 / 06:00

Naj bo tudi drugo leto požarno varno

Prostovoljno gasilsko društvo Jezersko je vse leto pripravljeno na morebitne intervencije. Prav tako se aktivno vključujemo na vseh področjih dela v občini. Sodelujemo skoraj na vseh prireditvah...

Splošno / ponedeljek, 1. januar 2007 / 06:00

Planinci pred pomembnimi jubileji

Vse Jezerjane lepo vabim na občni zbor, ki bo konec februarja 2007.