Moška, ki sta streljala s plašilno pištolo, so policisti izsledili na terasi gostinskega lokala v Stražišču. / Foto: Simon Šubic

Streljala sredi belega dne

Kranjski policisti so minuli četrtek v Stražišču obravnavali vinjena moška, ki sta na javnem kraju dvakrat streljala s plašilno pištolo.

Kranj – Minuli četrtek okoli 16. ure so na teraso gostinskega lokala sredi Stražišča vkorakali policisti, zaščiteni s čeladami in neprebojnimi jopiči ter oboroženi tudi s kalašnikovi. Gostom so sporočili, da je lokal začasno zaprt, in jim veleli, naj ga zapustijo. Večina je lokal takoj zapustila še s polnimi kozarci v rokah, dva pa sta obsedela oziroma jima policisti niso dovolili odhoda. Nihče od gostov nam na kraju dogodka ni znal povedati, zakaj poteka policijska intervencija, tako da je tančico skrivnosti kasneje razkrilo šele obvestilo Policijske uprave Kranj, da so kranjski policisti obravnavali moška, ki sta pred tem streljala na Mlaki pri Kranju in v Stražišču. K sreči sta uporabljala plašilno pištolo, ranjen pa ni bil nihče.

»Kranjski policisti so v četrtek popoldan obravnavali zahtevno intervencijo in prijavo o strelih z orožja na javnem kraju. Za dejanje na javnem kraju obravnavajo dva moška, ki sta najprej streljala na Mlaki pri Kranju, potem pa še v Stražišču, kjer so ju policisti prijeli,« je razložil Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Kranj.

Policisti so moškima v postopku zasegli plašilno pištolo in naboje, enega od njiju pa so tudi pridržali do streznitve. Pod vplivom alkohola sta bila sicer oba, so dodali na PU Kranj. »Zaradi početja kršiteljev ni bil poškodovan nihče, sta pa zelo vznemirila krajane in pri njih povzročila občutek velike ogroženosti,« je še povedal Kos in razložil, da ima policija pri takih dejanjih zakonsko možnost uporabe hujših prisilnih sredstev.

Proti obema zdaj policisti vodijo postopek, a ne zaradi kaznivega dejanja, temveč zgolj za kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru. A njuno početje zagotovo ni bilo nedolžno, kot smo namreč izvedeli, sta v Stražišču streljala celo v neposredni bližini otroškega igrišča in osnovne šole, na Mlaki pa pred gostinskim lokalom.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / sobota, 12. april 2014 / 09:07

Zgled iz bližnjega Lovrana

Včasih po zglede za reševanje slovenskih težav ni treba daleč po svetu. Tak zgled najdemo v Lovranu, letovišču na Opatijski rivieri, v ortopedski kliniki, ki jo vodi dr. Branko Šestan. Njegov obračun...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / sobota, 27. september 2008 / 07:00

Novi poslovni modeli za podražitev elektrike

Elektro Gorenjska je napovedal podražitev nadpovprečno visoke porabe električne energije in zaračunavanje stroškov obračuna električne energije.

Zanimivosti / sobota, 27. september 2008 / 07:00

Skupaj plešeta že petdeset let

"Vsak dan po kosilu pri kavi igrava Človek ne jezi se," pravita zlatoporočenca Maksimilijana in Stanko Polanič.

Prosti čas / sobota, 27. september 2008 / 07:00

Še preden je šel, je bil že nazaj (25)

Že ob prvem klepetu mi je povedal, da konec avgusta, najkasneje v začetku septembra, odhaja v Mehiko. Za vedno.

Kronika / sobota, 27. september 2008 / 07:00

Romunu sodijo za tatvino

Romunski državljan je obtožen, da je v Kranju iz ženske torbice ukradel kuverto z deset tisoč evri.

Škofja Loka / sobota, 27. september 2008 / 07:00

Na Trati merijo kakovost zraka

Na Trati (pri gasilskem domu) so minuli teden namestili avtomatsko mobilno ekološko-meteorološko postajo za merjenje zunanjega zraka.