Medo se še vedno ne more rešiti osnovnega navijaškega rekvizita, menda pa mu gre bolje pri učenju flamščine. Pozna že nekaj besed: Ajax, PSV Eidhoven, Van Basten, Sneijder ... (Foto: mon.si)

Medo se uči za Holandca

Medo z imenom Srečko ali po nizozemsko Gelukkig, ki ta čas živi v prehodnem domu na Muti, se bo preselil na Nizozemsko in v ta namen že opravlja tečaj Obnašaj se holandsko I.

Potem ko so našega Srečka (po novem Gelukkiga) iz Poljanske doline prepeljali na Muto, so mu pristojni uradniki že priskrbeli delovno mesto na Nizozemskem. Ker tamkajšnje oblasti za pridobitev delovne vize in dovoljenja za bivanje od prosilca zahtevajo vsaj pasivno znanje flamščine, so v Slovenijo že poslali strokovnjaka, ki ga bo meda pripravil za bivanje na Nizozemskem. V program učenja je vključen tudi krajši začetni tečaj prilagajanja na življenje na Nizozemskem, imenovan Obnašaj se holandsko I. Medo se tako uči jezika in življenjskega sloga, ki ga gojijo Holandci. Mali brat sem obiskal tečaj in skupaj s fotografom za vas pripravil nekaj ekskluzivnih posnetkov. Pred vami so.

   

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / sreda, 5. november 2008 / 07:00

Še več marmelad

Čebulna marmelada Potrebujemo: 4 velike rdeče čebule, 5 žlic oljčnega olja, 3 dl rdečega vina, 3 žlice vinskega kisa, 5 žlic sladkorja, ščep soli in sveže mlet pope...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Špargljevo doživetje

Vsako pomlad pridejo na svoj račun posebni sladokusci. Narava jim namreč ponudi eno najbolj cenjenih in prefinjenih zvrsti zelenjave, šparglje.

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Od rib najraje peče svinjsko ribico

Čevapčiči, kotleti, svinjski vrat, pa ribica ... Na tanko narezana paprika, paradižnik, bučke - pač kar komu prija ... Mmmmm ...

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Piknik pri znanih Gorenjcih

Znane Gorenjce smo povprašali, kakšni so njihovi pikniki, česa ne sme manjkati, ali se kdaj znajdejo v vlogi žar mojstrov ...

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Kuhali s Heather Mills

V Sloveniji se je znova oglasila vsestranska Heather Mills.

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Valter osvaja ljubitelje bosanske kuhinje

Pravijo, da je najboljša stvar, kar smo jo podedovali iz nekdanje skupne države - čevapčič.