Nesreče

Umrl med prevozom v bolnišnico

Lukovica - V soboto okoli 1.40 se je pri Lukovici na regionalni cesti Domžale-Trojane zgodila huda prometna nesreča. 27-letni voznik osebnega avtomobila Citroen C3 je vozil po regionalni cesti iz smeri Šentvida pri Lukovici proti Lukovici. V bližini Lukovice je domnevno zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in z vozilom zdrsel na travnik ter trčil v več dreves. Voznik je v nesreči utrpel tako hude rane, da je umrl med prevozom z reševalnim vozilom v ljubljanski klinični center.

Trčil v drevo

Breg - Na nekategorizirani makadamski cesti zunaj naselja Breg se je v soboto malo pred polnočjo zgodila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba hudo ranila. 23-letni Jeseničan je vozil osebni avtomobil Mitsubishi Pajero po makadamski cesti iz smeri Žirovnice proti Piškovici. Pri podvozu pod avtocesto je izgubil nadzor nad vozilom in z levim bokom vozila trčil v drevo. Voznik se je pri tem huje ranil in ostal ukleščen v vozilu, iz katerega so ga izrezali jeseniški poklicni gasilci. Reševalna ekipa Nujne medicinske pomoči Jesenice je ponesrečenca odpeljala v jeseniško bolnišnico. V vozilu je bil tudi 23-letni sopotnik, ki pa jo je odnesel brez večjih prask.

Pri padcu poškodoval medenico

Krvavec - Minuli konec tedna sta se na smučišču Krvavec huje poškodovala dva smučarja. Že v petek dopoldne je med smučanjem grdo padel šestnajstletnik in si poškodoval medenico. Na kraju so ga oskrbeli reševalci smučišča, nato pa so ga reševalci Nujne medicinske pomoči Kranj prepeljali v ljubljanski klinični center. V soboto popoldne pa je med smučanjem zunaj urejene proge padel 61-letni smučar in si huje poškodoval koleno. V obeh primerih so policisti tujo krivdo izključili.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / ponedeljek, 2. marec 2015 / 11:44

Razstava portretov znamenitih osebnosti

V galeriji Avla Občine Radovljica je do sredine prihodnjega meseca na ogled razstava portretov slikarja Ljuba Kozica iz Vrbenj, na katerih je avtor predstavil znamenite osebnosti Občine Radovljica....

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 19. julij 2010 / 07:00

Vremenarka že petnajst let

V teh poletnih dneh prav vsakega zanima vreme. Na POP TV ga edina že petnajst let, vse od nastanka televizije, napoveduje Alenka Oldroyd - Reza.

Prosti čas / ponedeljek, 19. julij 2010 / 07:00

Dejan Raj uživa za radijskim mikrofonom

Dejan Raj, harmonikar iz Kranja, ki je bil pred leti član skupine Turbo Angels, se zelo dobro počuti tudi za radijskim mikrofonom.

Prosti čas / ponedeljek, 19. julij 2010 / 07:00

Lisičko Kim zamenjala Katja

Najstarejša članica skupine Foxy Teens Kim je zapustila lisičji brlog.

Prosti čas / ponedeljek, 19. julij 2010 / 07:00

V Bohinj vsaj namočit noge

Za televizijsko voditeljico Majo Sodja bosta ves julij in prva polovica avgusta delovna, preostanek avgusta pa bo preživela na Kreti.

Zanimivosti / ponedeljek, 19. julij 2010 / 07:00

Brezplačne počitnice za več kot tristo otrok

Kranjska Gora - Letos bo 340 otrok del počitnic preživelo v letoviščih Zveze prijateljev mladine Slovenije. Sredstva za njihovo letovanje, 102 tisoč evrov, so bila zbrana v tudi...