Mlada hokejska reprezentanca na Bledu

To nedeljo se bodo zbrali člani naše hokejske reprezentance do dvajset let, ki jih med 12. in 18. decembrom čaka nastop na svetovnem prvenstvu doma na Bledu.

Sredi tega meseca se bo zbrala tudi naša članska hokejska reprezentanca, ki jo med 16. in 18. decembrom čaka nastop na EIHC turnirju v Podmežakli. Poleg naših bodo na turnirju nastopile še ekipe Avstrije, Madžarske in Norveške.

Bled – Naša mlada hokejska reprezentanca, ki jo vodi kranjski trener Gorazd Drinovec, bo najprej opravila priprave, saj se bo na Bledu na treningu zbrala že to nedeljo, nato pa bo v torek v Pontebbi odigrala prijateljsko tekmo z mlado reprezentanco Italije. Drugo pripravljalno tekmo bodo naši odigrali v sredo na Bledu, ko se bodo za trening pomerili z mlado reprezentanco Avstrije.

Svetovno prvenstvo 1. divizije se bo nato na Bledu začelo 12. decembra, poleg naše reprezentance pa bodo na njem nastopile tudi reprezentance Avstrije, Danske, Kazahstana, Hrvaške in Litve. Naši bodo prvi dan ob 20. uri prekrižali palice z ekipo Hrvaške, v torek, 14. decembra, bodo ob 18.30 igrali z ekipo Litve, dan kasneje ob 20. uri pa z ekipo Danske. Z mlado reprezentanco Avstrije bodo nato igrali v petek, 17. decembra, zadnja tekma naših in hkrati zadnja tekma na prvenstvu pa bo na sporedu v soboto, 18. decembra, ob 19. uri, ko se bo ekipa Slovenije pomerila z ekipo Kazahstana.

»Lahko rečem, da imamo letos zelo dobro ekipo, dokaz za to je bil tudi naš nastop na novembrskem turnirju v Franciji, kjer smo premagali vse reprezentance: Italijo, Francijo in Madžarsko. Na Bledu se nam bodo pridružili še vsi trije mladi reprezentanti, ki igrajo čez lužo: Miha Štebih, Gal Koren in Gašper Kopitar, prav tako bo z nami Erik Pance, ki v Franciji zaradi bolezni ni nastopal,« pravi selektor Gorazd Drinovec, ki se zaveda, bodo tudi nasprotniki na prvenstvu zelo močni. »Avstrija, Danska in Kazahstan so že nastopali v elitni skupini, z ekipo Danske smo lani na prvenstvu izgubili. Največja neznanka za nas je ekipa Litve, pričakujemo pa močno reprezentanco Hrvaške, saj precej njenih članov igra na Češkem, Slovaškem ali pri Medveščaku. Seveda bomo na vsaki tekmi igrali na zmago, saj mislim, da je prav vse nasprotnike mogoče premagati,« tudi pravi Drinovec, ki bo končno postavo ekipe za prvenstvo določil po pripravljalnih tekmah.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Naklo / sreda, 29. februar 2012 / 07:00

O železnici bo zbor krajanov

Več variant je, kje bo potekala dvotirna železniška proga skozi občino Naklo. "Zdaj se moramo občani opredeliti do trase. Ko bo ta umeščena v prostor, bo prepozno," je opozoril Marjan Babič.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 27. oktober 2006 / 06:00

Boj za stolčke

Avstrijci so ta teden praznovali, nekateri gorenjski kandidati za župane pa so nas v nedeljo zvečer povabili v svojo družbo. Tako smo obiskali gorenjsko prestolnico in Tržič, ker je bil za novinarje z...

Prosti čas / petek, 27. oktober 2006 / 06:00

Brat vse vidi, brat vse ve: Povej, preden povedo drugi

Na eni od slovenskih televizijskih postaj kot odgovor na oddajo Piramida pripravljajo televizijski šov Pipavoda.

Prosti čas / petek, 27. oktober 2006 / 06:00

Nominator

Čeprav je minuli petek dež kvaril vreme, je bil Bled obsijan s prav posebno, praznično energijo. Zgodba, ki se je začenjala leta 1985, naslednjega pa s prvim programom, in je več kot pre...

Kultura / petek, 27. oktober 2006 / 06:00

Koncert pevskega zbora Lubnik

V petek je bil v Kristalni dvorani v Škofji Loki letni koncert Pevskega zbora Lubnik iz Škofje Loke, ki je v goste povabil Mešani pevski zbor Sv. Urh iz Smlednika. Zborovodja obeh z...

Kultura / petek, 27. oktober 2006 / 06:00

Prvič na gostovanju

Po dobrih štirih letih delovanja se je Pihalni orkester Šenčur ta mesec prvič odpravil na gostovanje.