Kriminal

Vzel tudi delovne knjižice

Lesce - Neznani storilec je v soboto vlomil v poslovne prostore podjetja v Lescah in odnesel kovinsko blagajno znamke Primat, v kateri so bile bančne kartice, razni dokumenti podjetja, delovne knjižice zaposlenih, pogodbe o zaposlitvah in približno 350 evrov gotovine. Policisti bodo napisali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Kranju.

Ukradli vlačilec s tovorom

Jesenice - Na Jesenicah je minuli konec tedna izginilo tovorno vozilo Scania, tip ER 500, roza barve, ki ima spredaj napis Tonika 2, na njem pa so pritrjene tablice s številko LJ X9-22A. Na tovornjak je bil priklopljen hladilnik Mirofret bele barve, ki ima na straneh napisano Tonika 2 v rožnati barvi, na njem pa so bile tablice s številko 63-3N LJ. Vozilo je bilo naloženo s pečicami za žar, še poroča policija.

Tudi žejen je bil

Srednja Dobrava - V noči na nedeljo je nekdo vlomil v gostinski lokal v Srednji Dobravi ter odnesel menjalni denar in pijačo. Gmotna škoda bo znana po opravljeni inventuri.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / nedelja, 17. junij 2012 / 07:00

Obvoznica spet na čakanju

Poročil, kakršno so o poteku del na poljanski obvoznici dobili prejšnji teden, škofjeloški občinski svetniki nimajo radi. Dela so se namreč popolnoma ustavila.

Objavljeno na isti dan


Humor / petek, 31. januar 2014 / 07:00

Od zadaj

Borut Pahor je peti najslabše plačani predsednik države na svetu. Zdaj nam je jasno, zakaj se loteva številnih »navadnih del«. Menda dela prek sinove študentske napotnice.

Zanimivosti / petek, 31. januar 2014 / 07:00

Diši po siru

Mišja skupnost v Sloveniji bi prostor na fotografiji zagotovo razglasila za nebesa na zemlji, prenekateri športnik v sanjah opazuje zorilnico zlatih olimpijskih medalj v Sočiju, neimenovan...

GG Plus / petek, 31. januar 2014 / 07:00

Vitomil Zupan, album

»Potem sem pa še svojega najboljšega prijatelja ustrelil, z revolverjem, po nesreči. Imeli smo zabavo, on je igral na klavir, tam je bila prijateljica, ne njegova in ne moja punca, pa še e...

Nasveti / petek, 31. januar 2014 / 07:00

Freisinški čuvaj

Lubnik (1025 m) - Loška hišna gora, na katero vodi ogromno poti iz različnih smeri. S kančkom sreče lahko vdeneš tudi pot, ki ni pretirano oblegana, pa še ena daljših je.

Nasveti / petek, 31. januar 2014 / 07:00

Je Julija doma?

Sončna Verona. Veliko sonca, barv, vzdušja je tudi na platnih na razstavi Proti Monetu v galeriji na Trgu Bra. Od mojstrov baroka, rokokoja, realizma vodi v impresionizem, do znamenite Vrbe žalujke...