Tema je bil film. (Foto: arhiv organizatorja)

Ko Gorenjec na sejem gre ...

Vsako leto nam takoj po januarskem petminutnem predahu že predstavljajo novosti, okuse, storitve in dejavnosti na naših sejmiščih. Žal se moramo Gorenjci voziti v druge dele Slovenije, saj kranjskega že dolgo nimamo več.

Več kot šestdeset posameznikov in ekip iz vse Slovenije se je na sejmu Kozmetika v Celju pred kratkim pomerilo na sedmem mednarodnem tekmovanju oblikovanja nohtov Nail design 2010. Že vsa leta poteka tekmovanje v organizaciji Bistričanke Mojce Janežič.

Gre za edinstven dogodek, kjer manikerji in manikerke lahko prikažejo svoje spretnosti in sposobnosti. Večina tekmovalnih mojstrovin je namreč prezahtevna za vsakodnevno izdelavo, pa tudi uporabo oziroma nošnjo. Letos so se pomerili v spretnosti nege rok, oblikovanju naravnih nohtov in lakiranju, v podaljševanju nohtov in nail artu na temo film. Kot novost so letos vpeljali še tekmovanje Total look, kjer maniker, vizažist, frizer in stilist v omejenem času treh ur uredijo model na določeno temo. Tokrat je bil to že omenjeni film. Razglasili so tudi tekmovalko leta 2010, ki je letos že drugič zapored postala Lara Koritnik iz Kamnika, in dijaka leta 2010, ki je letos postal Vili Koderman s Srednje šole za oblikovanje Maribor.

V sredo pa smo se oglasili na ljubljanskem Sejmu okusov, ki združuje mednarodni strokovni sejem gastronomije, pijače, kave, slaščičarstva, pekarstva, gostinske in hotelske opreme (GAST) in sladoleda ter mednarodni strokovni sejem vina. Na sejmu je letos razstavljalo prek 326 domačih in tujih razstavljavcev, v sklopu sejma vina pa se je predstavilo tudi več kot 250 vin. Sejem je predstavil številne tehnološke novosti (okrog 30), na razstavnih prostorih pa so potekale degustacije in dogajanja. Nekateri so prišli do izraza bolj, drugi manj. Sejem se je zaključil v četrtek.

Konec tedna pa se nam bliža pust. Pa še dan zaljubljencev. Vse v enem vikendu. Na Jesenicah bodo pustovali v Tea-ter baru od 21. ure dalje z bendom Joške vn. Na Ptuju kurentujejo že ves teden. Celo v Lipici so se letos odločili za pustno sobotno. Pripravili pa so celo pokrito drsališče, tako da vas vabijo na šegavo drsanje. Ljubljanski največji nakupovalni park sicer prihodnji teden praznuje osmi rojstni dan, pustno soboto pa bodo v popoldanskih urah popestrili Čuki. Pa tudi Kranj pripravlja nekaj malega pustnega dogajanja. Pestro bo v zadnjih klubskih 'hitih' Manili (ti že v petek gostijo Mambo Kingse) in Millionu. Pa ne pozabite še na Godlarske pustne prireditve. Začnejo se že v soboto.

                   

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / sobota, 20. junij 2020 / 11:10

Rezervacije koč po internetu

Letošnja planinska poletna sezona bo zaradi ukrepov po epidemiji covida-19 drugačna kot pretekla leta. Kako so se nanjo pripravili, so te dni predstavili na Planinski zvezi Slovenije.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 1. julij 2011 / 07:00

Šopek domovini Sloveniji

Nekdanji načelnik manevrske strukture MSNZ Anton Krkovič je soavtor besedila pesmi Mati domovina in jo je tudi uglasbil, posvetil pa dvajsetletnici Republike Slovenije.

Prosti čas / petek, 1. julij 2011 / 07:00

Na Jezerskem je pela harmonika

Na praznično soboto so v okviru praznovanja stoletnice gasilstva na Jezerskem in prazniku Občine Jezersko pripravili prvo tekmovanje harmonikarjev pod imenom Naj zaigra harmonika.

Zanimivosti / petek, 1. julij 2011 / 07:00

Gorski reševalci v spomin ponesrečencem

Jezersko - Junija 1975 se je pri reševanju v gorah od Češke koče proti Ledinam zrušil helikopter. Na svojem zadnjem poletu je ponesel težko poškodovanega Ljubljančana. Pilotiral...

Zanimivosti / petek, 1. julij 2011 / 07:00

Trojno praznovanje v Besnici

Besnica - Minuli konec tedna so Kulturno društvo Jožeta Paplerja Besnica, krajevna skupnost ter tamkajšnja turistično, čebelarsko in gasilsko društvo pripravili trojno praznovanj...

GG Plus / petek, 1. julij 2011 / 07:00

Vaš razgled