Na dobrodelni dražbi tekmovalne čelade, skakalnega dresa in štartnih številk, ki jih je podaril Peter Prevc, ob njem pa sta tudi miss Slovenije Maja Cotič in Matjaž Debeljak, je za štartno številko iz Sočija največ ponudil Marko Lotrič iz Lotrič Meroslovja. / Foto: Andrej Tarfila

Praznik dobrote, lepote in športa

Turnir leta, praznik slofutsala, dogodek za vso družino, praznovanje z miss, dobrodelnost in morda še kaj je zaznamovalo prireditev, ki so jo prejšnji teden pripravili v športnem parku Rovn v Selški dolini.

Minuli mesec junij je bil za Selško dolino in občino Železniki še posebno slovesen, saj so praznovali občinski praznik. Tako je bilo nekaj več časa in dogodkov namenjenih tudi razvedrilu, ki ga večina povezuje s športom in zabavo.

Prav šport in zabava sta bila glavna tudi na 9. prazniku slofutsla, ki je v parku Rovn po­stal že tradicija. Tako tudi ni čudno, da je letos nastopilo kar petinštirideset nogometnih ekip iz Slovenije, Hrvaške in celo gostje iz Češke.

Medtem ko so se nogometaši potili na razgreti asfaltni plošči in v boju za največji pokal ogreli tudi navijaška srca, pa je bilo tudi veliko priložnosti za zabavo. Na Rovn je svoje ritme prinesel Rok Trkaj, organizatorji iz Športnega društva Selca pa so po­skrbeli, da so se zabavali tako najmlajši kot vsi malce starejši, ki so napolnili park.

Ob nagradnih igrah, delav­nicah, poskušanju Viki dobrot in prijetnem druženju so tako nastopajoči kot obiskovalci težko čakali, da so na prireditvi pozdravili tudi slovenskega junaka minule zime in dobitnika dveh olimpijskih medalj, domačina iz sosednje Dolenje vasi, Petra Prevca. Pridružil se mu je še nekdanji smučarski skakalec Matjaž Debeljak, ki ima prav tako v svoji zbirki dve olimpijski odličji. Obe je tudi prinesel s seboj na Rovn, kjer si je navdušeno ogledal nogometne tekme.

»Vesel sem, da sem zdržal cel dan, saj sem videl veliko dobrih tekem. Vsaka je bila boljša od prejšnje. Vesel pa sem tudi, da sem prišel v Petrovo domačo dolino, saj imam tukaj svojega naslednika, na katerega sem ponosen in mu še naprej želim vse najboljše,« je povedal Matjaž Debeljak.

Da je bilo navdušenje na Rovnu popolno, je poskrbela še aktualna miss Slovenije Maja Cotič. Simpatične Primorke iz Mirna pri Novi Gorici niso zmedli niti preznojeni dresi nogometašev niti glasen aplavz, ko je najboljšim izročila zaslužene nagrade. »Današnji finale je bil napet, napeto pa je bilo tudi lani septembra na Baliju, kjer je bil izbor najlepše na svetu,« je med drugim Maja, ki se je v družbi športnikov dobro počutila.

Družba športnikov je seveda všeč tudi našemu skakalnemu šampionu Petru Prevcu, ki je pred mikrofonom priljubljenemu planiškemu komentatorju Bojanu Makovcu, izdal, da se že pridno pripravlja na novo sezono, da pa mu vmes ostane tudi kakšna urica časa za nogomet. Navdušen je bil nad igrami nogometašev, nogometaši in obiskovalci pa nad njegovo dobro voljo, saj je v dobrodelni sklad turnirja namenil svojo tekmovalno čelado, štartno številko s svetovnega prvenstva v Preddazu, štartno število z olimpijskih iger v Sočiju in še tekmovalni dres. »Všeč mi je, da je tudi v manjših krajih, kot je tukaj, mogoče organizirati dobre in množične prireditve, zato jim čestitam,« je povedal Pero, ki je znova dokazal, da ima veliko srce tudi za soljudi.

Denar, ki so ga zbrali na dražbi, poleg tega pa še majice, ki jih je donirala Vzajemna, in prostovoljne prispevke so namenili žrtvam poplav na Balkanu in invalidu iz Železnikov, ki je po lanski hudi nesreči v gozdu ostal hrom.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / petek, 24. maj 2019 / 22:21

Kamničani v prednosti

Kranj – Vaterpolisti AVK Triglav in VD Kamnik bodo jutri v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju odigrali drugo tekmo polfinala državnega članskega prvenstva tekmovalne sezone 2018/2019. Začela se b...

Objavljeno na isti dan


Kranj / torek, 1. julij 2014 / 07:00

Urbanistične rešitve za mestno jedro

Kranj – Ob zaključku urbanistične interaktivne razstave Želite? Kranj!, ki je bila na ogled v Layerjevi hiši, o prenovi ulic in trgov starega mestnega jedra gorenjske prestolnice, se je v Stolpu Šk...

Zanimivosti / torek, 1. julij 2014 / 07:00

Iskali zdravilo za tuberkulozo

Sedem dijakov Gimnazije Franceta Prešerna je svoje raziskovalno delo pri krožku bioinformatike strnilo v nalogo, s katero so si prislužili srebrno priznanje na državnem tekmovanju mladih raziskovalcev...

Šport / torek, 1. julij 2014 / 07:00

Na Zarici so proslavili jubilej

Minulo soboto so v športnem parku Zarica pripravili praznovanje 40-letnice domačega nogometnega kluba NK Kranj, vrhunec pa je bila tekma med domačo člansko ekipo in gosti iz Banja Luke.

Kronika / torek, 1. julij 2014 / 07:00

Z manj denarja rešujejo več

Na vrhovnem sodišču po letu dni od podpisa zaveze z vlado ugotavljajo, da je sodstvo doseglo spodbudne premike na bolje, bojijo pa se, da lahko sodiščem že avgusta zmanjka denarja.

Razvedrilo / torek, 1. julij 2014 / 07:00

Praznik dobrote, lepote in športa

Turnir leta, praznik slofutsala, dogodek za vso družino, praznovanje z miss, dobrodelnost in morda še kaj je zaznamovalo prireditev, ki so jo prejšnji teden pripravili v športnem parku Rovn v Selški d...