Vrhunec praznovanja na Zarici je bil seveda v znamenju nogometa, na tekmi pa sta se pomerili ekipi banjaluškega Borca in domača članska ekipa NK Kranj. / Foto: Primož Pičulin

Na Zarici so proslavili jubilej

Minulo soboto so v športnem parku Zarica pripravili praznovanje 40-letnice domačega nogometnega kluba NK Kranj, vrhunec pa je bila tekma med domačo člansko ekipo in gosti iz Banja Luke.

Kranj – V Športnem parku Zarica je bilo v soboto živahno ves popoldan, saj sta praznovala tako domači klub NK Kranj kot krajevna skupnost Orehek - Drulovka.

Prireditev se je začela z revijalno tekmo, ko so se najprej pomerili mladi nogometaši, ki jih je z obiskom presenetil odlični nogometaš FC Fiorentine in državne reprezentance Josip Iličić – Jojo.

Osrednji dogodek sobotnega dne je bila dobrodelna tekma med domačo ekipo in gostujočega FK Borac iz Banja Luke, ki je pokazala svojo kvaliteto in moč. Številni gledalci so tako lahko uživali v lepih potezah nogometašev, ki so jih nagradili z glasnim aplavzom, na koncu pa so gostje zmagali z 2 : 7 (0 : 3).

Po tekmi je predsednik NK Kranj Miro Vodan izročil ves zbran prostovoljni prispevek predsedniku FK Borac Drašku Iliću, namenili pa so ga za žrtve nedavnih poplav.

»Naš organizacijski odbor, ki so ga sestavljali Milan Porš, Mirko Draksler in Robert Vodan, je v pripravo projekta vložil veliko truda. Pomagali so tudi drugi v klubu in vsem se za trud iskreno zahvaljujem,« je ob druženju na Zarici poudaril predsednik kluba Miro Vodan in dodal, da so jim bili tudi sponzorji in donatorji v veliko pomoč pri pripravi prireditve, na kateri so podelili tudi priznanja nogometnim delavcem za prispevek k razvoju kluba.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / sreda, 28. maj 2008 / 07:00

Tudi loški maturantje za rekord

Škofjeloški maturantje so na zadnji dan pouka pripravili parado, točno opoldne pa so zaplesali rekordno četvorko.

Objavljeno na isti dan


Kranj / torek, 1. julij 2014 / 07:00

Urbanistične rešitve za mestno jedro

Kranj – Ob zaključku urbanistične interaktivne razstave Želite? Kranj!, ki je bila na ogled v Layerjevi hiši, o prenovi ulic in trgov starega mestnega jedra gorenjske prestolnice, se je v Stolpu Šk...

Zanimivosti / torek, 1. julij 2014 / 07:00

Iskali zdravilo za tuberkulozo

Sedem dijakov Gimnazije Franceta Prešerna je svoje raziskovalno delo pri krožku bioinformatike strnilo v nalogo, s katero so si prislužili srebrno priznanje na državnem tekmovanju mladih raziskovalcev...

Šport / torek, 1. julij 2014 / 07:00

Na Zarici so proslavili jubilej

Minulo soboto so v športnem parku Zarica pripravili praznovanje 40-letnice domačega nogometnega kluba NK Kranj, vrhunec pa je bila tekma med domačo člansko ekipo in gosti iz Banja Luke.

Kronika / torek, 1. julij 2014 / 07:00

Z manj denarja rešujejo več

Na vrhovnem sodišču po letu dni od podpisa zaveze z vlado ugotavljajo, da je sodstvo doseglo spodbudne premike na bolje, bojijo pa se, da lahko sodiščem že avgusta zmanjka denarja.

Razvedrilo / torek, 1. julij 2014 / 07:00

Praznik dobrote, lepote in športa

Turnir leta, praznik slofutsala, dogodek za vso družino, praznovanje z miss, dobrodelnost in morda še kaj je zaznamovalo prireditev, ki so jo prejšnji teden pripravili v športnem parku Rovn v Selški d...