Ota Roš je povezovala program, nekdanja E Plusovka in kasneje radijska voditeljica Jelena Kovačevič pa je okušala nov poletni modni dodatek. (Foto: Zaklop)

Jani bi frak in športne copate

Imamo nov modni dodatek letošnjega poletja. Lep na polici, obvezen v hladilniku, gre celo v torbico. Po eni strani doživljamo recesijo tekstila, po drugi razcvet modnega dogajanja v slovenski prestolnici. Jani Klemenčič bi zraven fraka obul kar športne copate.

Zadnje čase nam predstavljajo različne modne dodatke, ki naj bi bili letošnje leto (resnično) nepogrešljivi. Tokrat naj bi modni dodatek predstavljala rose penina znanega proizvajalca vin v simpatičnih dvodecilitrskih stekleničkah. Polsuho penino so poimenovali kar PiNQ. Predstavitev domnevnega rose-hita letošnjega poletja je povezovala televizijska in radijska voditeljica Ota Roš, penino pa je predstavila tudi lanska miss Universe Slovenije Anamarija Avbelj, ki je tokrat žarela v izbrani kreaciji, tako da smo povabljeni občudovali bolj dekle in njeno obleko kot okušali opojnost modrega pinota in svežino mehurčkov.

Priznam, da so včasih izbori za miss zaslužili izraz, 'da jih je kot gob po dežju', potem smo se nanje navadili, z letošnjo pomladjo pa se pospešeno (predvsem v slovenski prestolnici) odpirajo in dopolnjujejo majhni, ekskluzivni butiki, pripravljajo številne modne revije in intenzivno predstavljajo sveži, manj znani, pa tudi že znani modni obrazi. Kot bi moda v Sloveniji dobila novo ministrico ali ministra, če se pošalim. Tokrat smo se srečali z Več je več Jelene Leskovar, dekletom, ki je pred kratkim odprla dopolnjen Cliche, modno trgovino na eni ljubljanskih ulic. Predstavitvi in prodaji lastne istoimenske kolekcije in obutve ter modnih dodatkov atraktivnih svetovnih oblikovalk in oblikovalcev se v prenovljeni trgovini – galeriji pridružujejo še galerijska, gurmanska in enološka dogajanja.

Labod pa je star 85 let. V njegovi novi trgovini v Ljubljani so nazdravili njegovi letošnji prelomnici in novi poti omenjene blagovne znamke, sinonima za moške srajce. Pri dogodku v galeriji nove trgovine, kjer bo odslej domoval tudi oddelek za izdelavo oblačil po meri, so tako simbolno slavnostno odprli novo trgovino ter zaznamovali 85. obletnice. S kratkim programom, ki ga je tokrat vodila Anja Rupel, so s pomočjo zelo posebnih manekenov predstavili nove posebnosti za prihodnost. Tako smo na modni brvi kot manekene spremljali profesorico in publicistko Manco Košir, za katero sta pod odrom 'navijali' hči Ladeja Godina Košir in vnukinji, pa igralko in voditeljico Katarino Čas, ki zadnje čase slovi po svojem nerazvpitem življenju in zanimivem okusu za moške, stilistko Metko Albreht, ekstravagantno pevko skupine Katalena Vesno Zornik, očarljivega in zabavnega igralca Boruta Veselka ter razigranega Gorenjca Janija Klemenčiča, ki pravi, da bi prav posebej zanj lahko malce spremenili protokol, saj bi zraven fraka raje nosil kar športne copate.

           

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 5. december 2006 / 06:00

Z odlično igro do še ene zmage

Innsbruck - Minuli konec tedna so odbojkarji Autocommerca gostovali v Innsbrucku in z vrhunsko odbojkarsko predstavo zasluženo premagali udeleženca elitne druščine lige...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / sobota, 4. julij 2009 / 07:00

Počitnice so vedno prehitro minile

Oddaja 24ur bo v poletnih mesecih obarvana s poletnimi rubrikami.

Kronika / sobota, 4. julij 2009 / 07:00

Poostreni nadzori tudi avgusta

Policisti bodo še vse do nedelje poostreno nadzirali hitrost na slovenskih cestah, enako pa bodo storili tudi konec avgusta.

Gorenjska / sobota, 4. julij 2009 / 07:00

Prvi prenos okužbe znotraj Slovenije

Do danes potrjenih dvanajst okužb z virusom nove gripe, nazadnje včeraj popoldne pri štirih mlajših osebah, ki so se vrnile iz Grčije in Velike Britanije. Eden pa je zbolel zaradi tesnega stika z obol...

Gospodarstvo / sobota, 4. julij 2009 / 07:00

Na robu deflacije

V juniju smo pri gibanju cen zabeležili nov rekord: letna inflacija se je spustila na 0,3 odstotka, kar je najnižje doslej.

Prosti čas / sobota, 4. julij 2009 / 07:00

Jani bi frak in športne copate

Imamo nov modni dodatek letošnjega poletja. Lep na polici, obvezen v hladilniku, gre celo v torbico. Po eni strani doživljamo recesijo tekstila, po drugi razcvet modnega dogajanja v slovenski prestoln...